Ahoj holky jsem prvorodička a zajímalo by mě jak jste to měli vy jsem 38tt a přibrala sem už 14kg za poslední týden 2 kg nahoře...Ke konci sem začala teda hodně jist a nějak to nejde uhlídat jím i sladký hodně a předtím i smažený... Ve 31tt měla malinká odhad 1570g a od té doby mě nikdo nevážil a myslím si že bude mít rozhodně přes 4 kg... Pupek mám jak balón a každý mi říká že to bude fakt obr Viz. fotografie, máte někdo takovou zkušenost? 🙂 Děkuji předem za odpověď 🙂
Tvar a i velikost pupku spis urcuje poloha miminka nez jeho velikost.
prvním jsem měla pupek na konci, jak mám teďna začátku osmeho měsíce. Dcera byla ale drobek, měla necelá tři kila a teď váhu malyho ještě nikdo neodhadoval. Uvidím, jestli konečně příští týden na kontrole. Každopádně už teď chodím a "pořád" chlapovi ukazuju břicho a říkám mi, že už to přece nemůže víc růst a roste 😂 ale neřekla bych, že ta velikost určuje váhu miminka, moje kamarádka je hubená jak lunt, břicho před porodem velky asi tak, že se jí v porodnici ptali, jestli si nespletla oddělení a mimčo bylo obřík, mělo přes čtyři kila...
Já měla taky pupek,aspoň podle okolí,mě se tak nezdálo,malá nakonec 3,5 kg. Spíš jsem hodně nabrala a ještě teď vypadám jak ve třetím měsíci 🙈 takže mě se tam narval i tuk 🤦♀️
Já měla odhad v 31 TT 1700g břicho veliké a narozená 39+2 2680g ( dcera) , u syna břicho malé odhad v 31tt 1780g a narozen 40+3 3070g . Břicho prostě neodpovídá jestli bude Mimi malé či velké takže žádný stres
Nemusí být velké. A i kdyby jo, moc bych se tím nestresovala... Já jsem 50kg hubenour, obě děti jsem měla větší (3,6kg s rukou u hlavy a 4kg) a porody byly v pohodě ;)
U druhého syna jsem měla velké břicho, jsem teda velká normálně 🙂 přibrala jsem 7kg ale břicho tomu neodpovídalo. Syn měl něco málo přes 3kg
Měla jsem pidi bříška, přibrala jsem 3-5 kg za celé těhotenství a děti byly ctyrkilove 😉
nesouvisí to s velikostí břicha, navíc na konci dítě konečně přibírá pořádně na hmotnosti, takže to je jasný... a i kdyby dítě mělo přes 4 kg, tak co? s tím, jak se to dobře rodí, tot aky nesouvisí. naopak bych řekla, že větší děti se roděj líp, maj víc sílu se prodrat porodníma cestama. i když samozřjemě je fajn si neležet u toho na zadku a tlačit mimino do kopce, což se stejně většinou děje. s tím, jak se dobře dítě rodí, záleží spíš obvod hlavy..a s tím nenaděláš nic, to je daný. a koneckonců, i s velikostí dítěte jako takovou nic nenaděláš. i kdby ses cpala sladkým a bůčkem od rána do večera, to mimino si přírůstek řídí samo. takže neplaš
Ja mela v kazdem tehu pidi brisko do 7/8mes to skoro nebylo na me ani videt 🙂 max jsem v tehu nabrala 10kg a deti mam: 51cm 3600g, 50cm 3800g, 51cm 3710g a 53cm 3720g a každý se divil kde jsem vzala tak velka mimca na taaaak mala briska :D takze fakt se vel briska neda ridit.. Nekdo ma balon brisko a treba sotva 3kg mimi....
Velikost pupíku asi ani tak s velikostí dítěte nesouvisí. Moje dcera měla pidi malinký a holčička, co se jí narodila, vážila 4 120 gr.
Ja zase mela pidi bricho, jak jiny v 6./7.mesici a syn mel ve 37 tt 3200 gramu, takze to opravdu neodpovida... Ted to mam podobne a nemyslim, ze by mimi bylo malinky
Nabrala jsem u dcery 26 kg a to jsem jedla normálně a měla jsem pohyb ..ale bylo léto a já jsem otekala .. dceru odhadovali na 2800 a měla 3130g
V těhotenství se synem jsem nabrala 13kg, měla velkej pupek, že si lidé ze mě dělali legraci, jestli nečekáme dvě a syn měl 3,1kg a 49cm a ikdyž měl krásnou váhu tak byl drouboulinkej. Takže já si myslím, že princezna bude mít úplně normální váhu a pokud jsi před těhu byla hubenoucka tak ten pupek samozdřejmě více vynikne 🙂)
Jsem zvědavá co budou lidé od nás z vesnice říkat teď, když čekáme dvojčátka 🙂)
Je to normální. Záleží jak miminko v břišku leží.
@crazyduck85 Jeee to tak moc gratuluji 😊 Mě právě vystrašila i kamarádka že když teď jim hodně sladký a celkově tak že to jde na malou :D
Vubec. Ja mela mega buben,nahore 17kg a dite melo 3,3kg. Sousedka mala prtava, pribrala 5kg a dite melo 4,5kg. Nevim,kde to dite mela 😀
Me rikal gyndar,ze o vaze a proporcich ditete je rozhodnuto uz pri poceti. Casto to jde geneticky. Kamoska mela dite napric a to byl dobrej bizar bricho 😀
zalezi hodne na mnozstvi plodovky, tukove zasobe maminky, poloze ditete, ale ano, i na jeho velikosti.
Měla jsem dost pidi bříško, nikdo mi nevěřil, že už jsem v té fázi těhotenství, jak jsem byla.. přitom nahoře jsem měla 16 kg, a to opravdu netuším, kde byly (ještě týden před porodem jsem oblekla své nejužší kalhoty, akorát jsem je prostě nezapla). A prcek měl 3,5 kg. Všichni řešili, že budu mít nějakého droboučkého prďolu a ono ne.... sama jsem pak moc nechápala, jak se do toho malého bříška poskládal. Sousedka měla pupík o dost větší než já a porodila holčičku 2,5 kg...
Já měla malé břicho celé těhotenství, ani jsem moc nepribrala. Vyskocilo to poslední tři týdny, malý šel ven 37+5 a měl 2820g. Já při příjmu k porodu +17kg, den po porodu +2kg, teď má malý tři týdny a já jsem kilo pod váhou před otěhotněním
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem dost nabrala při nastupu na MD, celkem jsem měla nahoře asi 17 kg. Syn měl 3 400 g. Normální váhu 🙂 rozhodně neplatí, že čím větší břicho, tim větší dítě. Ještě dodám, že na konci 6ti nedělí jsem měla je + 1 kg, takže se toho neboj. Snaž se jíst normálně, přiměřeně. Jsi už na konci, sem tam zahřešit nevadí 🙂