Ahoj holky,
Mám dotaz, můj doktor má špičkový ultrazvuk
Nicméně mi malého měřil naposledy ve 30 tt, kdy mi řekl, ze maly váží 2260gramu a ať počítám s tím, ze bude velký
Jsem teď 38+2 malého my za posledních 8 týdnu nezmenim a já se začínám bát porodu, ze ho nevytlacim.
Dnes jsem byla na kontrole, kde mi natočil monitor a nic jiného
Dostala jsem číslo do porodnice do poradny, kam mám zítra zavolat a říct jim aby mě do pátku objednali
Myslíte ze mužů v poradně poprosit o změření a zvážení malého? Nebo se zmínit, ze můj doktor malého naposledy měřil v tom 30tt?
Vím, ze je to samozřejmě jen odhad, ale proste nějak citim, ze bude maly obřík
Dekuji za rady
@goovana to že malého naposledy měřili ve 30 tt je úplně v pořádku. Za prvé je to jenom odhad a za druhé měření na konci těhotenství je hodně zkreslené a nevypovídající.
Navíc proč by si ho nevytlačila? A lepší rodit 4kg dítě přirozeně než 3kg po vyvolání .-)
Mě třeba s prvním synem ani v porodnici na poradne ani na příjmu odhad nedělali. Jinak k těm odhadům, já to beru fakt těžce s rezervou. Teď s druhým synem mi doktor teda ještě udělal odhad ve 36+1 - prej 2580 g. Malej se narodil 41+1 a měl přesně těch 2580 g 😅 kamarádce zas den před porodem odhadli 3250 g a mimčo mělo 4,5 kg 🤷
Pánev mi taky neměřili a prcka měřili a dělali váhový odhad během ultrazvuku v porodnici a vždycky když mě kontrolovali, zčekli i tohle. Takže se nebojte.
@sirinfirst Já fakt nejsem hubená a stejně měřili. Asi každý dělá jinak.
@merope mně tedy u prvního též měřili. Jsem tedy hubená, ale na první pohled se širší pánví. I tak jsem měla ale ten jeden rozměr hraniční. Měřila to několikrát, protože tomu nechtěla věřit. Takže ono vše je relativní....
Z mojí zkušenosti, sice všichni říkají, že to jsou jen odhady, ale u mých dvou dětí to vzdy sedělo naprosto přesně. A pánev mi nikdo taky neměřil
Mě za celé těhotenství doktor neřekl,jak je syn asi velký.Kdyz jsem se ptala,řekl,že je v normě.Odhad váhy mi řekli až v porodnici v den porodu a stejně se sekli téměř o kilo,takže podle mě jsou tyto odhady naprosto zbytečné.
Myslim, že v poradně se můžeš zeptat úplně na cokoliv i můžeš zmínit své obavy, jaká bude odezva záleží jen a jen na přístupu slouziciho doktora, ale věřím, že narazíš na někoho empatickeho. Jinak mě dělali odhad taky někdy kolem 30. tydne, to cislo si uz nepamatuju, ale rovnou mi rekla, ze u porodu bude mít mala 3,5 kg a měla ještě o půl kila méně. On i ten jejich odhad má nějakou odchylku. Zbytečně se nestresuj, pri porodu podle mě nejde ani tak o váhu děťátka, ale o obvod hlavicky, detatko muze být těžší a presto hubenour, zalezi i na délce. Když proleze hlavicka, proleze i celé děťátko. Buď v klidu porod určitě zvládneš. 😊
Mě u malého furt říkali že bude menší , poslední vážení den před porodem 3100-3300g , no a porodila jsem 3840g a 52cm 😁😁😁 já bych tomu měření nevěřila ... U dcery nejstarší mě strašili že bude velká a měla 3330g , jinak malý na to že byl největší se tlačil nejlépe na 2 zatlačení byl venku 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, že to je přesně ten důvod, proč chce, aby tě objednali už do pátku - ke konci těhotenství už si děti měří přímo porodnice, kde pak rodíš. A abys ho vytlačila, k tomu ti už na začátku přeměřovali pánev. Kdyby zjistili nějaký problém, tak to určitě budou řešit.