Váhový odhad. Jak to bylo u vás?

nikiwi99
3. čer 2024

Hezky den,chtěla bych se zeptat jaký jste měli váhové odhady kolem 33tt🙂)
Dneska jsem byla na kontrole 32+6 a máme 1630🥹
Je malinkej,přibírá cca 300g za 14 dnů,ale i tak mám strach.

terezie90
3. čer 2024

@nikiwi99 ahojky, já jsem skoro 31 týden a máme 1670g😇Snad nebudeme moc velký 🤭🙈

verunnaj
3. čer 2024

U nás 30+1 kilo a půl ☺️ příští týden máme kontrolu 33+6, tak jsem zvědavá kolik princezna přibrala 😁
Ale nezapomínej, že je to pořád jen odhad, hlavně pořádně a vyváženě jez a všechno bude dobré ☺️

dendy88
3. čer 2024

@nikiwi99 u posledního syna to silně neodhadli, vypadalo to že bude drobný ,oproti dcerám podle váhy v 33tt a nakonec měl přes 4 kg 🤦. A naopak u nejstarší dcery těsně před porodem zvážili na více přístrojích že má cca 4300 g , kvůli tomu jsem šla na vyvolání a nakonec měla 3800g.

me_druhe_ja
3. čer 2024

Je to odhad, fakt to může být úplně jinak. Mě tenkrát říkali ráno v 10h na kontrole, že má 3300 a večer 21:48 jsem porodila a měla.3850. :D

tereza0111
3. čer 2024

a sleduji vse dukladne? Mozna budes mit drobne miminko, mozna nekde trosicku spatne odhadli, oboje je mozne, ani jedno nemusi byt desive 🙂
Mam miminko narozene 2750g, sledovali nas pro IUGR, ale vse v poradku, cekali mensi :D
Delal se kontrolni screening navic, kde kontrolovali prutoky, hodne miminko hlidali, odhadovali ji jeste na drobnejsi. Kolem toho 32tt lekarka zacala upozornovat, ze se ji zda mimco drobne, od 35tt me uz odeslala do porodnice a tam jsem teda byla pak uz ob den aby to hlidali.
Dneska je slecne 8 a porad je vyzablina :D (ale zcela zdrava, vsechno v poradku, tezko rict proc to bylo)

Dulezite je to hlidat, ale zas si tim nedelej hlavu, jestli neplasi doktori. On te rustovy spurt ted zacina, muze zacit nabirat vic, muzes mit spatne psany tt a ve skutecnosti je o tyden mladsi a uz to zas vypada jinak...

chlapecektehu
4. čer 2024

Odhad měl syn v 33+2 3300g a jeho porodní váha byla 4110g 🤷🏻‍♀️ rodila jsem 39+4

dekubo
4. čer 2024

Vůbec se nestresujte, moje dcera byla pořád na 14.percentilu, odhady měla malinké a narodila se 4140g 😁😁🤦‍♀️ jaké překvapení

tasimia
4. čer 2024

@dekubo u nás obráceně. Prej bude mít malá pres 4kg a ja z toho trauma.
Narodila se a vážila 2700g. Celkem skok 😂.

nikiwi99
autor
4. čer 2024

@tereza0111 chodím každých 14 dni. Prý to není podle tabulek,ale je to asi v nějaké hranici. Stále mám obavy,ikdyz dr uklidňuje.. každopádně kam chodím do nemocnice tam rodit nechci,takže jsem včera volala do porodnice,tam mi řekli ze mohu přijít k paní doktorce(uvidíme co druhy názor) ikdyz berou od 36tt tak snad se nikdo nebude zlobit😂❤️
Takže vám dopadlo všechno dobře nakonec?
A jak píšete,jsou to stále jen odhady.
Ale člověk se stále nějak stresuje🥲

nikiwi99
autor
4. čer 2024

@dekubo Dekujuu😂❤️Vždy to strašně uklidni,ikdyz ty percentily jsou nějaký odhad váhy??

nikiwi99
autor
4. čer 2024

@tasimia takže opravdu odhad trochu vedle 😂😂

nikiwi99
autor
4. čer 2024

@me_druhe_ja mate pravdu,odhady nikdo tam nestraš váhu😂ale furt má člověk nějaký strach no

tasimia
4. čer 2024

@nikiwi99 hodně vedle. Ja doma oblečení 50 a výše, a vse ji bobkovi bylo velké..😂.
Měla 48cm..

nikiwi99
autor
4. čer 2024

@tasimia 😂😂jste me uklidnila,ze se z toho nemusim tolik stresovat
No takže znovu nákupy?😂😂

tasimia
4. čer 2024

@nikiwi99, shanela jsem menší po všech čertech, ale ono sehnat něco 46-48 :D.
Byl to docela nadlidský ukol. Naštěstí se narodila v cervenci, takže jsem to vyřešila tričkem a plenkou..

adelisss
4. čer 2024

Váhový odhad nemusí být vůbec přesný. U mě se před porodem sekli o tři čtvrtě kila :D Dcera měla přes 4 kg a velikost 50 měla tak týden dobrou, pak už těsné skoro všechno. Oblečení je lepší větší než menší aspoň za mě. Rukávy se přece dají ohrnout. A některé děti rostou fakt rychle jako z vody.

martt
4. čer 2024

@nikiwi99 Jak tady ostatní píši ten odhad se nemusí vůbec shodovat. Mne naopak strašily, že syn bude hodně veliký poslední odhad jsem mela, že bude mít kolem 5 kil až se narodí. Připravovali mne na to, ze se může stát ,že půjdu kvůli tomu císařem a že můžu rodit předčasně. Nakonec se syn narodil v termínu a s váhou 3,600g.

andreacantu
4. čer 2024

@nikiwi99 ve 32 tt odhad 2060 kg dcera se narodila 40+0 a mela 3920 kg zadny drobek

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru