Ahoj, chci se zeptat jestli se dá v těhotenství ovlivnit váha miminka. Jakože třeba když budu jist více vitamíny tak mi bude rychleji příbirat. Jsem momentálně 33tt a malý měl kolem 2kg při poslední kontrole. Taky jsem četla že to je jen orientační a většinou to ani nesedí a třeba se seknou o +-500g. No co si budem i když to bude těžký plus jsem prvorodicka byla bych ráda kdyby malý měl aspoň přes 3 kila Už od 29tt mi hrozí předčasný porod a právě mi říkali že budeme doufat když vydrží aspoň do 36tt
Jeden z prokázaných vztahů je myslím u matek kuracek - že se jim rodi vahove menší děti, ale to asi není něco, co by člověk chtěl a dělal dobrovolně 😁.
@nikolhruba ja se na to ptala loni sveho gynekologa a ten mi rekl, ze se to ovlivnit neda. Nas maly byl taky mensi dle odhadu, vse bylo dle dr v pořádku.
@nikolhruba Ohledně vlivu vitamínů na váhu miminka je spousta zdrojů. Já se dočetla, jak když bereš vitamíny budeš mít velké mimčo. Brala jsem celé těhotenství a malá měla 2 860g a 46cm, narozená o 10 dní dříve 🙃 jinak se s váhou u nás trefili, odhad byl 2 dny před porodem 2 500g👍🏻 ale znám případy, kde se hoooodně sekli🙈
vaha ovlivnit dle me nejde. Ja mela velke deti, pribrala jsem pritom 12kg, deti 4kg. Proste genetika. Zadne vitaminy a nic jsem nejedla. A i doktorka mi rekla, ze nemam hlavne ja drzet dietu, ze dite mit mensi nebudu.Segra me dvojce mela prozmenu obe holky 2,8 kg :D
U nás se váhový odhad lišil o 400g (odhad byl 3800g, dítě mělo míň). Ale na předporodním kurzu nám říkali, že asi od 34tt už nemáme vitaminy brát, že jsou pak děti moc veliký.
Podle me neda... Na 3.screeningu jsme meli odhad 1803g a narodil se 40+0 s vahou 4030g ☺️
Váha se ovlivnit nedá , to že když ženy ji vitamíny pro těhotné tak mají velké děti je mítus
Je to hodně dané spíš geneticky. Vitamíny dítě nezvětší. Dcera se narodila 15 dní před TP, 2680g, donošená, zdravá, pár hodin po porodu jsme byly doma a žádné problémy nebyly. Z jakého důvodu chceš, aby dítě mělo aspoň 3kg, protože jsi prvorodička? Vždyť ani netušíš, jak rychle bude dítě dál přibírat a kdy budeš rodit... Zbytečně si přiděláváš starosti. Navíc se může stát, že se narodí dítě 2,5kg, které díky kojení bude mít za měsíc 4kg. Neřeš.
Já se osobně domnívám, že jsem si velkou váhu svého miminka způsobila sama. Od začátku těhu nepřetržitě jsem brala femibion, od 14tt omega 3, piju gravimilky s mlékem. Přes léto jsem byla cca měsíc a půl každý den na energeťáčku, jedla jsem hroznový cukr. Piju obecně hodně Colu. Aktuálně jsem 38+0. Za týden mám vyvolání, malej má dle odhadu už 4 kg.
@95newmommy2020 Já mám ted 36+5 přes 3kg tak to bude asi podobný
Dcerka měla poslední odhad týden před porodem nějakých 3300 g...narodila se týden před termínem 2650g...tolik k odhadům
@nikolhruba Nedá. Dcera měla právě strašně nízké odhady, cpala jsem se vším možným, vitamínama, cukrem, ale přibrala jsem jenom já, malá ne. Takže za mě nedá...
Bohuzel se to neda ovlivnit. Ze brani vitaminu znamena narozeni velkeho ditete je uplna blbost.prvni dite vazilo ctyri kila.ted doufam ze druhe bude mensi ale priorita je aby vse dopadlo dobre a byli jsme oba v poradku.
@nikolhruba tezko rict, jednou pisou, ze vitaminy deti zvetsuji, jednou, ze ne. Stoprocentne ale maji velke deti nelecene cukrovkarky. Rekla bych, ze do jiste miry to oblivnuje pribirani matky, moje mama nabrala v jendom tehu 25 kg, ve druhem 30 kg a oba s brachou jsme meli ke 4kg. Ja nabirala pozvolna (celkem 8kg) a doktor mi rikal, ze mame nabehnuto na neco lehce pres 3 kg. I zravy kamaradky, co nabraly nesmysl, mely vetsi deti nez ty, ktere nabraly podobne jako ja, ale asi to neni pravidlem. Kdyz jsem skoncila na rizikaci ve 33+5, tak jsem mela odhad 2.2 kg a mala se narodila 34+0 s 2.34kg, takze u me odhad docela presnej.
Neboj se,syn mel v 37.tt nar 2,45kg. A za mesic pribral 1,5kg, dalsi to same a pak uz nikdo ani nehadal,ze ten cvalda byl takove vyzlatko..
No mne ze screeningu/krve vyslo riziko rustove retardace a ze budem radi za 2,5-3kg a posledni ultrazvuk kolem 20.t. Byl 1,5kg a pak nic uz a porodila sem 4kg presne,vitaminy sem brala aspon 6 mesicu
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikolhruba Já byla ve 30+6 na screeningu a to mi říkali 1700g a včera 36+5 má už přes 3 Kg, takže spíš doufám , že nebude mít ta naše cvalda 4,5 kg