Už bych ráda rodila, jak tomu pomoct?

verushe20
27. srp 2014

Ahojte holky, v sobotu 30.8 mam termín porodu. Včera jsem byla na poslední prohlídce u mojí gynekoložky a řekla mi, že hlava je pevně nad vchodem a prstem ji prý cítila ale že porodní cesty nejsou ještě nachystané. Poslíčky mám každý den, bolest v podbřišku, zádech a tříslech. Pomalu se nemůžu ani zvednout z postele jak mě bolí přitom břicho... Už bych ráda porodila, nemáte nějaký tip jak tomu pomoct? Nechci vyvolávaný porod...

zlababa07
27. srp 2014

Svařák, procházky a sex plus hamilton na posledních kontrolách 😉 U mě zabralo při obou dětech 😀

lenkazdenek
27. srp 2014

Věř ,že nejsi sam,ono přenášet nechce snad žádná maminka......můžeš zkusit sex,svařák,procházky,hopsání na míči,poprosit v porodnici o hamiltna-no ono si ale nakonec mimčo beztak rozhodne samo,kdy chce ven 😉 u první jsem zkoušela vše možné a malá vylezla sama až den před vyvolávačkou,u druhý jsem se toho děsila,ale 2 dny po hamilůtnu a denním skákání na míči jsem nakonec porodila den před termínem 🙂 takže ony si opravdu dětičky to datum rozhodnou sami 🙂

tulikiss
27. srp 2014

@verushe20 uklid pekne byt a pak si udelejte hezky vecer a uvidis ze zitra frcite. 😀

verushe20
autor
27. srp 2014

@tulikiss jéé kéž by 🙂

liss_durman
27. srp 2014

Hehe, musela jsem diskuzi rozkliknout, když jsem viděla název. Přečti si ůj článek Eliášův příběh 2. Přenášela jsem 11 dní, bylo to nekonečný. Intenzivní poslíčci 4 dny před porodem, pořád jsme byli nachystaný, že už jedem a nakonec to vždycky ustalo. Ale ten den, kdy jsme do té porodnice vyjeli, jsem manžela znásilnila a dala jsem si pro sichr Cardio Kickbox od Jill 😀 😀 Třeba to pomůže...

xcere100
27. srp 2014

Juh, musela jsem Tvoji dizkuzi otevřít, protože nedávno jsem řešila to samé. Jednou jsem stihla porodit týden před termínem a po druhé dokonce 14 dní před termínem🙂 Vždy to bylo jak vysvobození.
Nicméně poprvé pomohlo umýt okna a bylo.
Napodruhé jsem si uvařila ukrutně sladký, ale relativně i dobrý odvar (2 celé skořice, 1 lžička zázvoru, 8 hřebíčků do 0,5 l hrnku). Pro tyto ingredience jsem si došla pěšky, po vypití jsem umyla dvě okna a v noci jsme jeli🙂
Tak hodně štěstí, ať to máš rychle za sebou;)

verushe20
autor
27. srp 2014

Dík holky 😀

martinas91
27. srp 2014

u mě pomohla masáž bradavek😀Našla jsem si na netu,že půl hodiny.1-2minuty masírovat, 2-3minuty pauza.Tak se to má dělat půl hodiny a když do dvou hodin přijdou bolesti,tak jsi připravená..Mě ty bolesti fakt přišly😀Pak jsem to zkoušela ještě večer v posteli..Stihla jsem tak 10min😀Pak bolesti,tak jsem vstala,praskla voda a jelo se😀

verushe20
autor
27. srp 2014

@martinas91 taky zajímavé.. no a nevíš jak jsi na tom byla předtím s porodníma cestama? jestli byly nachystané nebo ne...

barinkas
27. srp 2014

bych to nějak neřešila... až mimčo bude nachystané jít ven, tak půjde... Sama to znám, přenášela jsem 10 dnů a taky jsem toho měla dost. Ovšem teď už se tomu dál směju, že to všechny tak řešíme 🙂 Navíc ono to s tím přenášením není tak žhavé, jelikož máš termín dle PM, dle ultrazvuku... Pokud přesně nevíš, který den jste mimčo udělali, tak Ti žádný doktor nedá 100% termín.. Navíc jen malé množství dětí se rodí přesně na den 🙂 Tudíž bych byla v klidu...ale vím, že to není už nic moc, taky mě vše bolelo, v posteli jsem se nemohla pomalu ani otočit 😀

werulaa
27. srp 2014

Doporučuji maliníkový čaj a hlavně nechráněný sex - spermie pomůžou nachystat porodní cesty 🙂

zdenka7777
27. srp 2014

I já se přidám k této diskuzi. Termín jsem měla 24.8 a stále nic. Na kontroly chodím 2x týdně a doktor tvrdí, že jsem stále zavřená. Tudíž mě nemůže udělat ani Hamiltonův hmat. Už jsem doma zkusila vše, úklid bytu (zrovna přistavujeme takže uklízím denodenně po zednících), mytí oken, několikrát jsem byla i na houbách, takže chození i ohýbaní a stále nic. I bradavky jsem si masírovala, ty mě potom ale dost bolely. Maliníkový čaj piji již od 34. týdne. Dnes zkusím ten sex. Zítra jdu opět na kontrolu a tam se máme domluvit na vyvolávaný porod. Dost se toho obávám. Mám za sebou už 2 porody, oba byly před termínem, ale tomuhle 3. mimču se na svět prostě nechce. Takže uvidím zítra. 😒

verushe20
autor
27. srp 2014

@zdenka7777 no vidíš a já všude četla že vícerodičky mají porody rychlejší... Vždycky sem byla po kontrole rada když mi doktorka řekla,že jsem zavřená a že to na porod nevypadá ale teď už jsem z toho nervózní... Ale tak jednou se malé ven dostat musí ať chce nebo ne že...

zdenka7777
27. srp 2014

To je fakt, že jednou musí ven, ale už se tak nějak nemůžu dočkat. Také jsem měla dojem, že jsem už takzvaně zkušená rodička, že to vše půjde hladce a samo. Bohužel. Těhotenství bylo celé super, ale do toho krásného konce jaksi nemůžu dojít. Doma vše nachystané, kolem dokola se rodí a já stále nic. Je to už takové únavné, stále jen čekat, jestli už dnes nebo zítra atd. A vidina vyvolávaného porodu nebo snad dokonce císaře se mi opravdu hodně nelíbí. Jsem zvědavá, která z nás to zvládne dříve.. 😉

me79
27. srp 2014

@verushe20 Ja porodila plánovane své prvni dite ted v srpnu 12 dni pred termínem docela rychle zvláštní metodou. Mala byla tez hlavičkou nízko. Pravda, byla jsem rano otevřena na asi 3cm. Ricinovy olej zapity pivem me do hodiny procistil a nastartoval kontrakce. Cely proces začal v 13 odpol. vypitim toho ble napoje, v 18.30 nástup do porodnice s mírnými kontrakcemi po 5 min. V 21 mi praskli vodu a v 22.39 byla mala venku. Hodne stesti, at uz mas toho svého drobečka rychle v náruči!

betelgeuzz
27. srp 2014

mně pomohl ten nápoj ze skořice, hřebíčku, zázvor jsem doma neměla a i tak zabral. Teda já měla recept 1 skořice, 5 hřebíčků na litr vody a popíjet to celý den. Nebo ještě můžeš zkusit ricínový koktejl, recept najdeš někde tady na MK.

suzanna123
27. srp 2014

Já myslím, že vyvolávat by se mělo, až když jsou cesty připravené..

hollybelly
27. srp 2014

já cesty neměla vůbec připravené a rodila jsem při vyvolávaném porodu 43 minut 🙂 pár hodin se nic nedělo, nic jsem necítila, pak mi rupla voda ve sprše a za 43 minut byla venku 🙂
@suzanna123

suzanna123
27. srp 2014

@hollybelly a ten porod sis vyvolávala sama nebo Ti ho vyvolali v porodnici?

verushe20
autor
27. srp 2014

A too, jak se jako píchá voda? oni ti tam něco strčí ? 😕

melodygirl
27. srp 2014

@verushe20 Moje kamarádka byla v úterý na kontrole a cesty nebyly vůbec nachystané a druhý den na to v půlnoci kontrakce a za 12 hodin byla malá venku. Takže to neznamená, že porod nemůže být ještě v termínu. Já například přenášela 14 dní, pak dva dny vyvolávání porodu a nic a třetí den císař, protože se mi porod vůbec nerozjel. Nech tomu volný průběh, i když chápu jak ti je.

dorinek
27. srp 2014

@verushe20 - sexík 😀 sperma obsahuje látku, která rozvolní porodní cesty a masáž bradavek Do úklidu ani oken se nepouštěj, ještě si ublížíš 😉

mandala
27. srp 2014

Přesně vím, jak ti je, nám už ani ten sex nešel a to, že jsem si plánovala, že budu mýt okna před termínem porodu, abych to urychlila, bylo jen k smíchu, jsem ani na tu židli nevylezla. Bolesti, jaké popisuješ, jsem měla úplně stejně, tak jsem se jednoho dne naštvala, dala si horkou koupel, k tomu víno a druhý den dlouhou procházku. Když jsem se vrátila, už jsem cítila, že by to mohlo vyjít a asi za hodinu, když jsem se učila s dcerou na pololetní písemku, mě praskla voda. A jeli jsme.

me79
27. srp 2014

@verushe20 Vodu mne pichli v nemocnici pomoci takové plastové neco jako jehly. Moc jsem toho neviděla a vubec to nebolelo. Citis jen teplou vodu .Dali pode mne plastový pytel, kam voda odtekla a změřili, kolik ml to bylo.pak teprve začali hned silné bolesti a následně porod. Mezi tím jsem se ale jeste stihla prevleci a najíst :D

verushe20
autor
29. srp 2014

Achjo, tak zítra mám termín a pořád nic... ☹

habeta
30. srp 2014

Ja mam termin v nedeli a nic🙂 naprosto s tebou soucitim aaach jo🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru