Únava po covidu v těhotenství. Jak tělo podpořit a dostat do normálu?

makky225
14. únor 2022

Ahoj holky ve 28tt jsem prodělala covid - nic hrozného, 1 den teploty a týden rýma s kašlem. Už jsem týden bez příznaků, ale stále se nemůžu zbavit únavy. Prospím tak 12-15 hodin denně i více. Prostě vstanu, přemůžu se něco sníst a jsem tak unavená, že si zase lehnu a usnu na dalších x hodin. V době kdy jsem vzhůru nejsem schopná cokoliv dělat, max ležím a koukám nepřítomně na tv nebo si čtu. Jsem nepozorná, pletou se mi slova (prostě myslím na jednu věc a z pusy mi jde úplně něco jiného), nejsem schopná přemýšlet - najedu na web že alespoň objednám a vyberu vybavičku a vidím 3 různý postýlky a nejsem schopná se zaměřit a kouknout na rozdíly... Prostě koukám, čtu ale do hlavy to nejde. Měla jste to některá, jak dlouho to trvalo ? Čím to tělo podpořit a dostat do normálu?

merope
14. únor 2022

Ano, covid je na únavu náročný. Jinak já to takhle měla skoro celé těhotenství a ještě tak cca 3 měsíce po porodu. Pokud chodíš ještě do práce, skoro to vidím na neschopenku ☹. Já jsem týden po covidu, co ani nezachytily testy (ale jsem jediná z rodiny, kdo je neměl pozitivní a příznaky všichni stejné) a vlastně já jsem "nejživější" - spím tak určitě 9 hodin denně, odpoledne si musím lehnout, zvládám jenom lehkou činnost, zítra jdu na dopoledne do práce a jsem zvědavá, jak to zvládnu. A to nejsem těhotná, jen po covidu a "nejlepší" z rodiny. Chlap by spal pořád. Myslím, že včera ani nešel ven, jak se původně těšil, že jen mu skončí izolace, vyrazí na procházku.

lenerka1
14. únor 2022

To jsem měla u prvního těhu i bez covidu 🙂 Zkusit doplňovat hořčík ideálně ve formě threonát, ten je top na neurologické problémy. Na únavu pak ve formě malátu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru