Holky, chci se zeptat, jak casto vam tvrdne v tehotenstvi bricho. Ja jsem ve 32. tydnu a mam pocit, ze mi bricho tvrdne v jednom kuse, ale hlavne, kdyz lezim...mam velke davky magnesia, jinak zadne jine komplikace, ale doktor mi kvuli tvrdnuti naridil klid, cipek je dostatecne dlouhy a neotviram se. Je duvod se bat? Jeste k tomu tvrdnuti, jak byste to popsaly? Mam pocit, ze mi vzdycky na par sekund ztvrdne bricho a je jako kamen, neprovazi to zadne bolesti, ale prijemne to rozhodne neni, je to hlavne kolem pupiku, treba uplne v podbrisku mi neprijde, ze ho mam tak tvrde...Nemuze to byt treba tim, ze se maly natlaci na stenu bricha nebo je to opravdu tvrdnuti bricha? :(
Moc dekuji za uklidneni. 😊
A je pravda, ze kdyz bricho tvrdne, tak si na nej clovek nema sahat? Nevite proc? Me to naopak nuti ho pohladit... :(
Ja jsem s tim taky bojovala, pak v 37.tt po tydenni odtoku plodovky i porodila. Syn byl nejaky zrychleny, asi mu prislo tech 40tt zbytecne moc 😀 taky jsem.brala magnezko,docela hodne,me to nepomohlo. Trnulo i 20x denne.
@odula magnezko se má vysadit v 35tt a v 36tt začít pít maliník. Sama mám vysoké dávky magnezka kvůli tvrdnuti břicha, zkrácenému čípku a malá je natlačená hlavou na porodních cestách. Jsem také ve 32tt
@lucie252 hlazení bříška právě zvyšuje tvrdnutí. Já třeba od dr mám zakázáno hladit ale nejde tk uhlídat vždy. Kamarádka ležela v nemocnici a tak ji to taky zakázali že to nabádá dělohu býti aktivní 🤔🤔
@odula ja ho vynechala v 36 tt (na genetice rekli uz nebrat, muj gyn naopak brat dal) a rodila jsem 36+6, takze u me to takovy vliv nemelo
@astyna88 mela jsem to dost podobne
@krasna_neznama86 já vysadila 37 a rodila jsem asi tak 41+3 nebo tak nějak 😱😁
@odula asi dost individualni (jako vsechno) a co dr to nazor 😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem 31 tt, tvrdnutí zatím žádné. Jen se mi občas u pupíku vyboulí hlavička a to je pak to místo tvrdé jako šutr, ale je to fakt ta hlavička, dá se krásně nahmatat 🙂 občas mi celá pravá půlka břicha vyjede nahoru, jak se tam ta hlavička cpe, pak se to zase urovná 🙂