Tvrdnutí břicha 29.tt. Je to normální?

12. pro 2020

Holky prosím, mám plasit nebo ne? Večer mi teď docela často tvrdne bříško, to ale uz dlouho, beru magnezko 3x 2 tabletky. Teď se přidala i bolest na pravé straně dole. Je to normální?

veronikacv
12. pro 2020

Mne tvrdlo bricho nekolikrat do hodiny uz cca od 22 tt. Vecer je to horsi, hod se do klidu, zbytecne nic nedelej a odpocivej. Magnesium jsem take brala, nemyslim si, ze by nejak pomohlo. Na prave strane dole te muze tlacit mimco nejak. Pokud to neni vylozene pravidelne a nezhorsuje se bolest, tak bych neresila. Hlavne klidovy rezim a zbytecne nehladit brisko kvuli drazdive deloze. 🙂 myslim, ze to bude v pohode. Deloha se pripravuje na kontrakce a porod 🙂 mne si takhle nechali v nemocnici tri dny na kapackach magnesia, ty tri dny v posteli to slo, ale pak doma to bylo zase stejne jako predtim, prestala jsem resit a nakonec porodila az 41+2 😊

maaaadlaaaaa
13. pro 2020

28tt - tvrdlo mi také bříško a přidaly se bolesti, bylo to stresem. Dostala jsem magnesium, ale nejim ho. Využila jsem ho pouze ten den větších obtíží. Jinak mi tvrdne po nějaké vyšší námaze, tak si prostě sednu, lehnu a dám se do klidu. Patří to k tomu, děloha trénuje na porod. Když se ti něco nezdá a cítíš, že je něco špatně tak dej na intuici a zavolej doktorovi nebo rovnou zajeď na pohotovost. Lepší 3x zbytečně než 1x pozdě. U mě třeba o nic moc nešlo, ale sami řekli, že je dobře, že jsem se ozvala, protože je to ještě brzký týden a každá větší děložní akce může něco spustit a mohu se začít otevírat atd. a včas to odhalí a nechají tě doma na rizikovém.

priefi
13. pro 2020

A co to máš za magnesko? Od doktora? Nebo na vlastní pěst? Pokud od Dr., Tak ok, pokud ne, pořeš s Dr., Protože není magnesko jako magnesko.

Nehlad si bříško, hlazením dráždíš dělohu a ta je pak aktivnější.

Zkontroluj jídlo a pití, zda nekonzumuješ něco, co dráždí dělohu. Třeba i v těhu čajích občas bývá něco, co se může až později, třeba takový maliník, který u rizikových tehulek lze až těsně před porodem. Bacha na ananas, ibišek, celer, petržel, mátu... Prostě mrkni, co vše dráždí dělohu, je třeba aktivnější hledání.

Ano, těhulky, které mají bez problémové těhu můžou všeho s mírou, ale ty, kterým tvrdne bříško si to musí hlídat a že vím, o čem mluvím.

Šetří se a buď v klidu.

Pro jistotu zavolej na gynekologii, řekni jim, jak se věci mají. Mi dr.rikala, že když to je jen do 10x během dne to tvrdnutí, tak ok, když víc, tak je třeba zvýšit hořčík (já pila.magnosolv) jako 1.pomoc a kontaktovat dr. Kdyby se objevily křeče, neboli kontrakce/poslíčci, tak brzo, je třeba jet na kontrolu do porodnice.

autor
13. pro 2020

moc děkuji za radu, čaje nepiji, jídlo si myslím v pořádku a magnezko mám od dr právě. U prvního tehu jsem se začala otvírat prave ve 29tt, tak mám strach, abych něco nepodcenila. :(

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru