Ahoj holky trpíte někdo nespavostí ? A nebo sem jediná ... už nevím co s tím mám dělat :(
@blondterezka i já jsem chronický nespavec, jsou období bez léků a období, kdy to jinak nejde než s léky. Léčí se s tím na psychiatrii a chce to trpělivost, hlavně se nenervovat a neplašit, rády se k tomu přidávají deprese a je to na dlouho. V těhotenství je to více méně normální (když už bylo víc nocí probděných za sebou, brala jsem oxazepam, abych se trochu srovnala, miminku by to zas tak ublížit nemělo). Zkus se poradit v poradně u dr. -někomu zabírá sklenice teplého mléka před spaním, někomu meduňkový čaj...mě většinou nic 🙂 ale spaní zase "naskočí"..chce to klid a neplašit. tak hodně sil a dobré spaní!
chodím na velký procházky s pejskem, uklzím pořád i kdyz uz nemám , co :D a stejně sem nestastná doktorka ta mi řekla , že už je to asi přírava :D..no doufam je to jen prechodný stav :D každopádně díky 🙂 s tim mlékem sem to zkoušela a nezabralo to :Dtak zkusímm ten čaj 🙂
@blondterezka taky resim nespavost uz téměř 20 let, vyzkouseno snad vse, trochu jsem si za ty roky zvykla, źe reseni moc neni tak asi ale moc neporadim :( snad jen moc necekej, ze s malym mimimkem se to zlepsi realita je spis takova, ze naopak. Pokud to jde cerpej sily i přes den, každý maly odpocinek se pocita, drz se a at je lip 🙂
za mě alkohol... dvojka vína a jsem tuhá... 🙂
Jooo to mě taky trápí. Usínám někdy ve 2, někdy i v pul 4 ráno. A když už konečně zaberu, tak mladej se probudí, nakrmím ho a pak už opět nic. I když jsem uzívaná, tak lehnu a už neusnu... a to samý, denodenně venku, večer ještě pouklízím, zkouším i tekutý prášek na spaní ( víno 🙂 ) a nic :(
Na mě taky působí alkohol. Ale nesmí se to přehnat, pak to má zas vybuchující účinky 🙂) sklenička vína nebo u me 1/2 flašky Plzně a jdu spát. Ale taky mi to někdy nejde.. srotuje to strašně. Je dobré si představovat nějakou statickou činnost, ktera je vám příjemná. Muž si představoval, že pilotuje letadlo, já si představuji, že vařím. Ale už si to představují asi rok a cítím, že to chce změnu. Musim vymyslet něco jiného. Kdyvych umělá plést, tak třeba představovat si, že pletu apod...
*vybuzujici účinky 🙂))
Nespavostí jsem trpěla, když jsem měla problémy, to o tom člověk pořád podvědomě přemýšlí a nespí. To samé měla i šéfová - jakmile bylo něco v práci, obě dvě kruhy pod očima 😀 Já se přimlouvám na večerní rituály - jako u dětí - hlavně žádný počítač v ložnici ani televize, měkké světlo, dobré je čtení před spaním...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@blondterezka Já jí trpěla po porodu. Řešila jsem to s doktorkou, dostala jsem prášky, trvalo to asi rok než se to upravilo.