Těhu cukrovka a glykovaný hemoglobin

denousek
22. čer 2016

ahoj... jsem ve 34tt a zajima mě jaky dlouhodobý cukr je ok??
dneska jsem byla na odberech a po 6tydnech se mi při dietě ZVEDNUL z 32 na 37 ..nechapu to...
dietu držím sladky nejim.jim zeleninu... :(
a taky ráno když jsem vstala jsem měla lačnou 5,4 a za hodinu dojedu k dr a po odberu ze žíly (ten nevim jak dopadl) jsem zkusila glukomer a 7,6??ze stresu?nebo proč??proč to za tu hodinu tak stouplo??má to pak vliv i na ten glykovaný???nechapu proč mi to tak skocilo když doma ok?vubec nevim co dělat v patek to dr samozřejmě řeknu že doma to bylo ok... :( ale štve mě to strašně...zrovna při prfilu to ta vylitne :(

denousek
autor
22. čer 2016

nikdo nic? :(

cherris
24. čer 2016

Mě doktorka říkala, že s pokročilejším těhotenstvím roste hladina glykovaného hemoglobinu u diabetiček přirozeně, ráno ten cukr může stoupat takzvaným fenoménem úsvitu, nebo vlivem ketolátek, nerozumím tomu úplně přesně, zkus si tyhle dva pojmy vygooglit, třeba ti to pomůže 🙂

iveee
24. čer 2016

Rozdíl mezi hodnotou cukru v krvi odebrané ze žíly a z prstu je v tom, že v žilní krvi je rychleji vidět změna hladiny cukru v krvi než, když se krev vezme z prstu. Navíc je zde ještě 20% odchylka u glukometru při odběru z prstu. Při delším hladovění si tělo vyrábí glukózu, vliv má i stres, nevyspalost..

denousek
autor
24. čer 2016

@iveee
@cherris dnes jsem byla na kontrole a ze zily to bylo 5,3 takze pohoda dr je spokojena jsem na vrcholu tak snad uz to bude jen lepsi diky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru