Krásný den maminky,
mám na Vás jednu otázku. Doteď jsem chodila na pravidelné kontroly do poradny. Mám za sebou streptokoka, krevní obraz, UTZ ve 36+0, toto vše už jsem
absolvovala v porodnici. Dnes jsem byla opět v poradně (37+0). Vše je v pořádku, vše tak jak má být, žádné obtíže nemám a lékař mi řekl, že mám znovu přijít za 14 dní,tj. 39+0. Setkala jste se s tím některá z Vás? Např. na monitoru jsem nebyla ani jednou, ale na UTZ i doppleru akce v pořádku. Je to standardní postup? Děkuji za odpověď
Ono se dřív chodilo na monitory od ukončeného 36. týdne myslím. Teď jsem u posledního těhotenství byla až v 40. týdnu na prvním. Ultrazvuk se ke konci už nedělá u nás vůbec.
Mě si v porodnici převzali někdy v 36 nebo 37tt, ale já i rušila poslední poradnu u svoji dr., protože už mě chtěli mít v nemocnici pod dohledem. Na další jsem měla jít v 39tt a myslim, že snad monitor ještě dělat neměli, ale nevím, do nemocnice jsem dorazila den předem
a v době, kdy jsem měla být v poradně už byla malá skoro na světě :D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja jsem taky nebyla ani na jednom monitoru, ale rodila jsem druhe mimco pak v 39tt, takze mozna by na nej jeste doslo. Jinak me ted s tretim miminkem gyndarka rikala ze az do 40 tt budu chodit k ni, ze to je zmena proti minule a ona tam zadne monitory nema takze predpokladam ze se nejak zmenila pravidla vseobecne. S prvnim jsem chodila na monitory ty 4 tydny pred terminem do porodnice, kazdy tyden. Nebala bych se toho, pokud nejsi nejak rizikova