Tehotenské kontroly. Vaše zkušenosti?

zoli16
26. únor 2021

Krásný den maminky,
mám na Vás jednu otázku. Doteď jsem chodila na pravidelné kontroly do poradny. Mám za sebou streptokoka, krevní obraz, UTZ ve 36+0, toto vše už jsem
absolvovala v porodnici. Dnes jsem byla opět v poradně (37+0). Vše je v pořádku, vše tak jak má být, žádné obtíže nemám a lékař mi řekl, že mám znovu přijít za 14 dní,tj. 39+0. Setkala jste se s tím některá z Vás? Např. na monitoru jsem nebyla ani jednou, ale na UTZ i doppleru akce v pořádku. Je to standardní postup? Děkuji za odpověď

vikinkav
26. únor 2021

Ja jsem taky nebyla ani na jednom monitoru, ale rodila jsem druhe mimco pak v 39tt, takze mozna by na nej jeste doslo. Jinak me ted s tretim miminkem gyndarka rikala ze az do 40 tt budu chodit k ni, ze to je zmena proti minule a ona tam zadne monitory nema takze predpokladam ze se nejak zmenila pravidla vseobecne. S prvnim jsem chodila na monitory ty 4 tydny pred terminem do porodnice, kazdy tyden. Nebala bych se toho, pokud nejsi nejak rizikova

terezanovotna30
26. únor 2021

Ono se dřív chodilo na monitory od ukončeného 36. týdne myslím. Teď jsem u posledního těhotenství byla až v 40. týdnu na prvním. Ultrazvuk se ke konci už nedělá u nás vůbec.

luhana
26. únor 2021

@zoli16 Take jsem 37tt a chodim stale ke svemu dr. na pravidelne kontroly. Do porodnice me preda az ve 40tt.

elyey
27. únor 2021

Mě si v porodnici převzali někdy v 36 nebo 37tt, ale já i rušila poslední poradnu u svoji dr., protože už mě chtěli mít v nemocnici pod dohledem. Na další jsem měla jít v 39tt a myslim, že snad monitor ještě dělat neměli, ale nevím, do nemocnice jsem dorazila den předem
a v době, kdy jsem měla být v poradně už byla malá skoro na světě :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru