Ahoj jdu opět s dotazem. Jsem ve 33tt a přes noc se mi udělaly na rukou (zespodu na prstech pár malých bolestivých svědivých puchýřků) některé už mizi, ale během dne se pridalo pár i na chodidlech a prstech nohou. Není jich moc , ale můj doktor už dnes neordinuje a nechci s tím hned letět na pohotovost. Z úterý na středu jsem měla zvýšenou teplotu kolem 38, bolest v krku a celková slabost. Sla jsem k doktorovi ( přišla jsem totiž pár dní předtím do kontaktu s 2letym dítětem které má pátou nemoc a v tu dobu jsme ještě nevěděli že ji má, takže jsem se kontaktu s ním bohužel nevyhybala) ten mi vzal krev z prstu, aby vyloučil že jsem od něj nechytla tu patou nemoc , která je prý pro těhotnou nebezpečná , teda hlavně pro plod .Řekl že vše v pořádku že mám obyčejnou virózu/chřipku a že si mám vzít paralen. Na internetu jsem se dočetla akorát že se může jednat o puchýřky ,které naskacou v důsledku oslabené imunity a nebo o nějakou nemoc nazvanou pusa ruka noha. Nemělo by to být nebezpečné. Setkal jste se prosim nekdo v těhotenství s temahle puchyrama než zas začnu plašit s pohotovosti . ?Jsem z toho celá vynervovana, nemám se na pohotovost ani jak dostat a hlavně tam furt se vším lezu a už mě to fakt nebaví 🤨 předem díky za rozumné odpovědi a zkušenosti.
Ano, ruka, pusa, noha 🙂 zkuste vyhledat na Googlu, zda je to nebezpečné pro těhotné.... Protože na tohle žádné léky nejsou, musí to odeznít.
Měla jsem v těhotenství ruka-noha-ústa, není to nebezpečné
Byla to nějaká pustulosa , za dva dny to bylo pryč. Prý je to normální reakce na horečky. Kdyby se to náhodou někomu stalo 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kejcvil vzhledem k předešlé teplotě to opravdu vypadá na onemocnění pusa ruka noha. Jelikož jste těhotná neváhala bych a jela k lékaři popřípadě pokud neordinuje tak na pohotovost. Pokud je to toto onemocnění, jste i infekční pro okolí! Držím pěsti ať je vše ok.