Srdíčko miminka. Máte zkušenost?

luna03
23. zář 2024

Ahoj děvčata, jsem ve 31tt a jezdím do Ústí na měření srdíčka plodu. Mám těhotenskou cukrovku a jsem na inzulín, podle všeho ji mám dobře komoenzovanou, ale miminko má o 20% tlustší stěnu srdeční. Máte s tím nějaká maminka zkušenost? Ptala sem se co to znamená, ale moc sem to nepochopila. Díky za odpovědi.

cilkat
23. zář 2024

No, znamená to, že srdce miminka se musí namáhat víc, než je obvyklé... čím je to ale způsobeno a co to reálně znamená pro jeho vývoj asi neví nikdo, jinak by ti to lékař řekl srozumitelně.
Reálně to znamená to, že to budou dál sledovat a budete s miminkem chodit na kardio i po narození, no.
(Trochu mě překvapuje, že takle jemnou strukturu zvládnou změřit tak přesně, ale... asi jo, když to píšeš)

luna03
autor
23. zář 2024

@cilkat netuším jak to měří 🤷‍♀️ co mi řekl to mi řekl, to číslo sem si bohužel nevymyslela

luna03
autor
23. zář 2024

@cilkat mě spíš zajímali zkušenosti maminek co to s miminkem prožili 🙂

cilkat
23. zář 2024

@luna03 Chápu. já cukrovku měla, ale tohle mi nikdy neměřili. řešili jsme u syna po narození nezarostlé foramen ovale, ale ztloustlou stěnu ne.

luna03
autor
23. zář 2024

@cilkat no i to je určitě na prd řešit.. A je jedno co to je 😥 a je v pořádku, nemá žádné následky?

cilkat
23. zář 2024

@luna03 Je v pořádku s tím, že lékařka nedoporučuje výkonnostní sport. Ale vzhledem jeho dalším hendikepům není výkonnostní sport něco, kam bychom ho chtěli směřovat. (Je mimo jiné vysokofunkční autista. problém v koordinaci a vnímání těla tam je znát ... srdce jsme reálně řešili pouze ve chvíli, kdy nám odborníci doporučili jedno vyšetření v narkoze, ale že bez doporučení kardiologa do toho nepůjdou. ... no, nakonec jsme se dohodli, že pro nás výsledky vyšetření nejsou tak důležité, abychom kvůli nim řešili narkozu.)

kacka1994
23. zář 2024

@luna03 zeptej se na fb skupine Diskuzní skupina rodičů s dětmi se srdeční vadou (srdíčkáři z.s.) 🙂

luna03
autor
23. zář 2024

@kacka1994 bohužel nemám Facebook :(

luna03
autor
23. zář 2024

@cilkat co sem četla na netu, tak matky diabeticky toto řeší a po porodu to odezní. Je to vlivem píchání inzulinu, no tak uvidime. Zatím nemáme nic na papíře ani potvrzené, tak nebudeme malovat čerty na zeď 🙏

drep
24. zář 2024

@luna03 jsem z ústí, místní kardiology znám a je tu jeden, jehož měření je k smíchu zbytku republiky. Práv proto, že struktury velikosti 0.5 mm označil na sondě s rozlišením 1mm za patologické. A je dokonce docent. Vím to, nikdy bych k němu nešla, ale věřím, že spoustu rodičů vyděsí

luna03
autor
24. zář 2024

@drep Homola?

luna03
autor
24. zář 2024

@drep jezdím k Homolovi, ve 20tt mě měřil Homola mladší, který říkal že vše v pořádku, cukrovka dobře komentovaná, včera Homola starší, který zjistil toto

drep
24. zář 2024

@luna03 tak to je přesně on🙈 prosím, nenech se deptat, je tím proslulý, že si takhle loví pacienty

lentilkah
24. zář 2024

@luna03
@drep
Holky mam stejnou zkusenost, gynekolog me ve 3.tehotenstvi poslal k Homolovi nad ramec beznych prohlidek kvuli DS a vade srdicka v prvnim tehotenstvi. Dceri nalezl nejaky uzel? Snad si to pamatuji spravne. To vysetreni trvalo asi pul minuty 🙄 Vsechno pak 2x vyloucili u Apolinare.
Co jsem cetla recenze, tak nejakou vadu srdce ma skoro cele Usti 🙈😄

luna03
autor
24. zář 2024

@drep no skvělý 🤣

luna03
autor
24. zář 2024

@lentilkah a tak ten mladší Homola mi přišel v pohodě, ten říkal že je vše v pořádku 😳

lentilkah
25. zář 2024

@luna03 S tim zkusenost nemam, ale ten starsi je ti vyhlaseny.

anetacoufalova
25. zář 2024

@luna03 doporučuji kardiologii v Motole. Jezdím tam teďka také jelikož vvv srdce máme. Doktor Tomek, úžasnej člověk.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru