Ahoj děvčata, jsem ve 31tt a jezdím do Ústí na měření srdíčka plodu. Mám těhotenskou cukrovku a jsem na inzulín, podle všeho ji mám dobře komoenzovanou, ale miminko má o 20% tlustší stěnu srdeční. Máte s tím nějaká maminka zkušenost? Ptala sem se co to znamená, ale moc sem to nepochopila. Díky za odpovědi.
@luna03 Je v pořádku s tím, že lékařka nedoporučuje výkonnostní sport. Ale vzhledem jeho dalším hendikepům není výkonnostní sport něco, kam bychom ho chtěli směřovat. (Je mimo jiné vysokofunkční autista. problém v koordinaci a vnímání těla tam je znát ... srdce jsme reálně řešili pouze ve chvíli, kdy nám odborníci doporučili jedno vyšetření v narkoze, ale že bez doporučení kardiologa do toho nepůjdou. ... no, nakonec jsme se dohodli, že pro nás výsledky vyšetření nejsou tak důležité, abychom kvůli nim řešili narkozu.)
@luna03 jsem z ústí, místní kardiology znám a je tu jeden, jehož měření je k smíchu zbytku republiky. Práv proto, že struktury velikosti 0.5 mm označil na sondě s rozlišením 1mm za patologické. A je dokonce docent. Vím to, nikdy bych k němu nešla, ale věřím, že spoustu rodičů vyděsí
@luna03
@drep
Holky mam stejnou zkusenost, gynekolog me ve 3.tehotenstvi poslal k Homolovi nad ramec beznych prohlidek kvuli DS a vade srdicka v prvnim tehotenstvi. Dceri nalezl nejaky uzel? Snad si to pamatuji spravne. To vysetreni trvalo asi pul minuty 🙄 Vsechno pak 2x vyloucili u Apolinare.
Co jsem cetla recenze, tak nejakou vadu srdce ma skoro cele Usti 🙈😄
@luna03 doporučuji kardiologii v Motole. Jezdím tam teďka také jelikož vvv srdce máme. Doktor Tomek, úžasnej člověk.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No, znamená to, že srdce miminka se musí namáhat víc, než je obvyklé... čím je to ale způsobeno a co to reálně znamená pro jeho vývoj asi neví nikdo, jinak by ti to lékař řekl srozumitelně.
Reálně to znamená to, že to budou dál sledovat a budete s miminkem chodit na kardio i po narození, no.
(Trochu mě překvapuje, že takle jemnou strukturu zvládnou změřit tak přesně, ale... asi jo, když to píšeš)