Dobrý den,dnes mi v nemocnici zjistili mírný nepoměr srdečních komor a zvětšenou plicnicí.jsem 38+1. Měl někdo to samé a miminku se to po porodu upravilo?nebo jaký byl postup?jsem úplně na mrtvici
@axel85 Chápu. Nápor na psychiku je to velký... ale kdyby si lékaři mysleli, že je to fatální, chovají se jinak. Ve skutečnosti tuhle nejistotu právě obvykle vyvolává to, že i pro lékaře to je ve stavu "něco tam není v normě, ale nikdo neví, nakolik se to vlastně nakonec projeví, tudíž jestli to vůbec řešit". Držím palce, ať je to ta varianta "to pro jistotu budeme sledovat, ale ničemu to nevadí.".
@axel85 Tomek je mega kapacita. Když on řekne, že je to ok, je to ok. Ve druhém těhotenství jsem u něj byla dvakrát a vidí I to, co nikdo jiný, diagnosticky je velmi napřed. Většina gynekologu řeší všechny odchylky a on k tomu řekne "to je zastarale, je potvrzeno, že se to do tehdy a tehdy upravi samo, proto to už neresime, má to většina plodu. "
Nebojte se, z osobní zkušenosti bych také naprosto věřila Mudr Tomkovi, bude to dobré ❤️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
POkud je tam "mírný nepoměr", muže klidně skončit ve stavu "prosím vás, neposílejte ho běhat maraton, ale jinak může cokoliv." (Máme o syna jinou vadu... krom toho, že případné narkozy a podobně musí schválit kardiolog ho to v ničem neomezuje...)