Dobrý den, chci se zeptat jestli je normální že nemůžu v noci absolutně spat. Mám necelý měsíc do termínu porodu a už tak týden nemůžu spat. Strašně dlouho trvá než usnu a když usnu, tak se pořád převracim nebo nespim.. Přes den jsem pak moc unavená a spala bych úplně moc a i tak nezaberu.. Navíc mám dceru teď doma, takže přes den ten spánek ani moc nehrozí. Přitom v noci nemám žádné bolesti nebo pohyby bránící v tom abych usla. Můžete poradit co dělat abych usla? Děkuji
Mám to stejně. Také měsíc do porodu a také zhruba týden špatné spaní. Skus medunkovy čaj,i heřmánek mi pomohl 😉
Právě že se snažím jít spát brzy a bez koukání na tv nebo do mobilu lezim obracím se a usínám stejně někdy až po půlnoci.
@editkaromana
tak pokud nemuzes usnout tak po pul hodine bych si sla treba cist,cim vic se budes snazit usnout tim to pujde hur
@editkaromana asi je to celken běžné, i když ja to nemela, ale myslím, ze je kontraproduktivní jit brzo do postele. Mas dost fyzické aktivity pres den? Klidně i večer bych byt tebou sla na poradnou prochazku, můžeš číst a cokoliv máš ráda, třeba šít, háčkovat, kreslit, péct... A spat bych šla v nějaký normalni čas, treba kolem 11...
Je to úplně normální.
Mám právě hodně aktivit a večer jsem právě unavená hodně. Mě právě zaráží že se mi chce spat a když jdu spát jak brzy tak pozdě tak to trvá.. Ještě horší je to ze když usnu tak se pořád budim a ráno brzo vstávám. Takže se nevyspim.
@editkaromana
podle me uz brzo porodis,ja jsem taky nespala a skoro nejedla protoze me palila zaha a mala se narodila v 37.tt
Tak jestli usínáš po půlnoci, tak to máš ještě dobré, já většinou neusnula dřív než ve 3... Ale pár týdnů před porodem se to zlepšilo a to jsem naopak usla kdekoli a kdykoli 😀
Dnes jsem byla na prohlídce jsem skoro 37 tt, a dr. říkala, že to vypadá na dobré cestě. Že je čípek měkký, ale není nijak zkráceny, tak snad ještě chvíli v bříšku zůstane :D
@editkaromana mě pomáhal čaj na spaní, ale né každý je vhodný pro těhotné, je potřeba to zkontrolovat..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
co nejake bylinky?jako medunka?divas se pred spanim na tv nebo mobil?narusuje to spanek,zkus to vypnout minimalne hodinu pred spanim,treba to pomuze 🙂