Špatné průtoky v pupečníku v 40+2tt

dominicka03
20. led 2017

Ahoj, před pár dny jsem sem psala ohledně toho přenášení a kontroly v porodnici. Každopádně dnes jsem byla na kontrole v porodnici a prý mám špatné průtoky, takže zítra musím nastoupit do nemocnice. Máte někdo zkušenosti? Dost mě tím doktor vynervoval :(

madulinka
20. led 2017

Sice ne až při přenášení, ale naše měla špatné průtoky, a tak musela jít ven ve 34. týdnu. U nás to znamenalo, že se už z placenty nevyživovala, zaostávala o 4 týdny, a tak musela jít akutně ven. Proto si myslím, že tě vezmou do nemocnice, zkontrolují, jak jsou na tom průtoky a pokud nebudou dobré výsledky, vyvolají porod..

dominicka03
autor
20. led 2017

no to doktor říkal, že podle výsledků uvidí co dál...při kontrole ale byl prý malý v pořádku, tak snad to nebude nic vážného a bude to jen tím, že už je do dlouho....

madulinka
20. led 2017

@dominicka03 neboj, můžou jedině zjistit, že už se nevyživuje, tak mu bude líp venku, nic víc to neznamená,..

dominicka03
autor
20. led 2017

jéj děkuji ti za povzbuzení, na jiném foru, kam jsem psala se na mě sesypali, že jsem neměla z nemocnice odcházet tak jsem se vystrašila, ale ozvy byli vpho tak doktor snad ví co dělá 🙂

linee
20. led 2017

@dominicka03 ja to mela take, zjisteno ve 34tt, nakonec jsem donosila do TP. Vubec se niceho neboj, znamena to, ze zjistili, ze maly uz neni tak vyzivovany, jak by mela byt. Urcite ozvy delali a pokud byly v poradku, tak nastoupis do nemocnice a nejspise si myslim, ze ti budou vyvolavat porod. A nebo si te par dni nechaji, budes chodit casteji na ko a monitory a pokud by neco nebylo v poradku, tak vyvolaji. Jen si te chteji vice pohlidat, o nic vic nejde, opravdu se neboj. Proste uz mu to v brisku nevyhovuje🙂 Ty za to nemuzes, proste se to nekdy deje.

Oni podle vysetreni (urcite to zjistil dle utz) vedi, kolik je jeste v poradku a kdy te jeste muzou poslat domu. Meri primo prutoky cevy v pupecniku, ma to nekolik hodnot a podle poznaji, co znamena mene vyzivovan. Pokud by nebyl vyzivovany vubec a nebo minimalne, urcite si te tam nechaji a neposlou te jeste vecer domu. Opravdu se neboj, klid a uzij si posledni noc doma ve vlastnim, domu uz se vratite o jednoho vic🙂 At vse dobre dopadne!!!

dominicka03
autor
20. led 2017

@linee děkuji, už jsem o trochu klidnější 🙂 uvidíme co zítra na těch testech.. 🙂

linee
20. led 2017

@dominicka03 opravdu se neboj, ale vim jak se citis, mne kdyz to rekli poprve a jeste, ze jsem mela mimi o mesic mensi, tak jsem mela pred ocima tmu:( A to jsem byl v tom 34tt. Opravdu se neboj, budes pod dohledem a navic uz mas donosene miminko, vzdyt uz jsi ve 41tt!!! Tehotna uz dlouho nebudes🙂)) Pak se urcite nezapomen pochlubit😉

dominicka03
autor
20. led 2017

@linee ano napíšu jak to dopadlo 🙂

rebejsova
20. led 2017

@dominicka03 Mně zjistili špatné průtoky na první kontrole v porodnici, bylo to na začátku 38. týdne. Byla jsem vyděšená, bála jsem se o malého, ale pamatuju si slova doktorky - "Kdyby to bylo tak akutní, myslíte, že bychom se tu takhle vybavovali a že bychom vás pustili na víkend domů"? Nakonec mi ve 37+5 vyvolávali porod (ve hře byl i císař), malý byl úplně OK, jen malinký (placenta nebyla stoprocentní zřejmě už delší dobu). Důležité jsou ozvy (monitory), pokud byly v pořádku, tak se neboj, miminku se daří dobře. Držím palce 🙂

dominicka03
autor
20. led 2017

já už mám obavy jelikož v pondělí jsem byla na kontrole ještě u svýho doktora, kterej mi chtěl dělat hamiltona, jenže jsem byla ještě furt zavřená, tak mě poslal domů s tím, že příští pondělí si mám zajít na kontrolu do porodnice. Naštěstí nějakej šestej smysl mi řekl, že je přece blbost být takhle ve vysokým týdnu týden bez kontroly a radši si do tý porodky zajela hned. Samozřejmě sestřička i doktor nechápal, proč jsem k nim nebyla poslána už dávno a že se to teď přece musí víc hlídat a nechci ani pomyslet, co by se mohlo stát, kdybych si na tu kontrolu do porodky zajela až v to pondělí... :( takže teď se bojim aby se cokoli nezanedbalo

misibar
20. led 2017

@madulinka Ahoj, můžu se zeptat jak byla malá velká a kolik vážila když jste museli jít na sekci ve 34tt? Také mám problémy s průtoky, i když už je to po 11dnech v nemocnici lepší, ale i tak se trochu bojím, že budeme rodit dřív. Díky, M

rebejsova
20. led 2017

@dominicka03 Za mě - pokud by si v porodnici nebyli opravdu jistí, že je to v pořádku, nepustili by tě domů. Opravdu. Myslím, že špatné průtoky nejsou v závěru těhotenství tak neobvyklé, placenta prostě nefunguje tak dobře jako na začátku. Věřím, že brzo budeš mít zdravé miminko v náručí 🙂

peetulkka
20. led 2017

@dominicka03 Ahoj,prosimte niceho se neboj.Me zjistili v 16tt nefunkcnost 1cevy v pupecniku.Mala byla take malo vyzivovana co tyden jsem chodila na prutoky aby to hlidali a taky mi rikali ze to kvuli vaze budou muset vyvolat driv pred terminem.A hle, tyden pred terminem mi zacala odtykat plodovka a mala se narodila s 2600gr a 48cm.Ja vim zadny burtik to neni ale jsem rada ze byla donosena a ze jsme dosli vporadku do 39tt.A ty jsi uz ve finale,neni se ceho bat...vermi🙂

dominicka03
autor
20. led 2017

holky díky moc, uklidnily jste mě 🙂 tak budu doufat, že se dneska v noci trochu vyspím a že bude zítra všechno v pořádku 🙂

peetulkka
21. led 2017

@dominicka03 Dej vedet jak jsi dopadla,popr.jestli jsi uz porodila...😉

dominicka03
autor
21. led 2017

Zatim ležíme v porodnici, ale nic se neděje takže čekáme co dál... Je to na budku uz jsem se těšila ze to dnes bude 😅

netopejr
21. led 2017

@dominicka03 vydrz, kdyby se to začlo třeba i rozjizdet samo, bylo by to pro prubeh porodu nejlepší 😉 aa když ne, tak se tomu tělo přibližuje...

linee
21. led 2017

@dominicka03 jeee, ono je vikendova sluzba, co? Tak to budou urcite dva dny pozorovat a v pondeli se rozhodne🙂) Pokud si to prdola nerozhodne sam🙂)

dominicka03
autor
21. led 2017

Nene prý zitra po snidani monitor a potom tomu pry pomůžeme takze kdo vi co tim mysleli..mam takovej pocit ze hamiltona mi delali dnes pri nastupu protoze ta prohlidka bolela jak svin a pak jsem zacla lehce krvacet...

netopejr
21. led 2017

@linee pravdu díš
Zas lepsi nez patecni "abychim to ještě stihli.
A di 15 nejlíp....

netopejr
21. led 2017

@dominicka03 OMG! To jsou zase postupy.... Svévolně, bez poučení, bez souhlasu....

linee
21. led 2017

@dominicka03 to by ti meli dat ale informovany souhlas,pokud ti ho delali.Ale muze byt,ze uz jsi hodne prokrvena,ja to nekdy po prohlidce take mela a vim urcite,ze mi zadneho nedelali.

dominicka03
autor
21. led 2017

No potom zasahu jsem se uz zacla ptat lautrem na vse aby me zas nepřekvapili 😁

linee
21. led 2017

@dominicka03 zase te aspon nechaji nasnidat,mne kolikrat rekli,at radeji jeste nesnidam;))
Kde lezis?

linee
21. led 2017

@dominicka03 abys je zase v noci neprekvapila (porodem) ty😅

dominicka03
autor
21. led 2017

@linee tak mozna ne ale jelikoz to dost bolelo a pak nasledoval zatezovej test tak si myslím ze jo ale teda nevim 😕

dominicka03
autor
21. led 2017

Usti nad Orlicí 🙂 ja bych je tuze rada prekvapila ale myslím si ze to nehrozi 😁

linee
21. led 2017

@dominicka03 Hm...😖

dominicka03
autor
21. led 2017

@linee to se mi asi moc nelíbí 😀 neco špatně?

madulinka
21. led 2017

@misibar ahoj, malá měla 39cm a 1420g při porodu. Když jsem ji viděla po týdnu, měla nějakých 1390g. Bohužel prý velikostně i váhově zaostávala o 4 týdny, takže jsem ve 2 hod. prijela na pohotovost a ve 4 byla malá na světě. Nestihli už dát kortikoidy nic, udělali cs v nemocnici, kde na to nebyli úplně vybavení, ale bylo to akutní, já jsem díky hellp syndromu kolabovala, malá navíc žádné průtoky pupečníkem.. Ve stavu 2v1 jsem nebyla provozuschopná, tak museli udělat akutní cs, s tim nejhorším rizikem, priorita je zachránit matku.. Naštěstí to dopadlo výborně a máme zdravou už pětiletou holčičku 😃 to samé přeji i tobě 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru