Ahooj. Jaka je pravdepodobnost ze bych se mohla nakazit toxoplasmozou z rozmrzleho a nasledne nedovareneho kureciho ?? Dnes me boli divne bricho a to je vzdy kdyz snim nehotovy maso :( mam strach. Jsem 33tt 😪
Toxoplasmozu ničí jak mražení, tak teploty nad 70 stupňů. Počítám, že by sis všimla, kdybys jedla ještě syrové maso, takže riziko je naprosto minimální.
preventivně bych nasadila uhlí a první dávku bych dala dvojnásobnou.
Z kuřecího se nakazíš spíš salmonelózou. Při té bys měla průjmy a zvracení.
Určitě bych nasadila černé uhlí.
Případně zajdi na pohotovost ať neohrozíš mimi...
Salmonela ani campylobacterie není smrtelná. Držíš dietu, nasadíš probiotika a za chvíli je po problému.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Z kuřecího chytíš spíš salmonelózu, a to poznáš, upornými průjmy (kdyby náhodou, rychle si nasaď Enterol, Smectu apod.). Jak nedovařeného? Kuřecí je uvařené tepelně upravené) celkem rychle.