Dámy, mám dotaz - a úplně nejlíp když mi odpoví nějaká porodní asistentka nebo doktorka, bude-li tu. Termín mám až 20. února ale už v úterý mi moje Mudr potvrdila odchod hlenové zátky. Taky jsem trochu špinila. Tohle těhotenství jsem se udržovala v kondici plaváním a narozdíl od toho minulého se docela držím, co se týče zad. Pochopila jsem to tak, že po odchodu hlenové zátky je větší riziko infekce, protože už tam není ta ochrana. A rozhodla jsem se, že tedy už bazén oželím, abych něco před porodem nechytla. Dnes mě ale chytají záda a kyčle a mám pocit, že by mi ten bazén fakt mohl pomoci. Jinak je to bolest při každém kroku, fakt nic moc. A ležet rozhodně nemůžu, mám už dvě děti a manžela pořád pryč. Co si o tom myslíte - risknout nebo to radši přetrpět? Hodil by se soukromý bazén, ale bohužel... Nebo zkusit nějak jinak tu ochranu - četla jsem o tamponu namočeném v olivovém oleji, že by měl pomoci. Budu ráda za názory i zkušenosti a ještě raději za odborné informace. Pokud někomu připadá dotaz hloupý, prosím zdržte se komentáře. Děkuji Vám.
Já bych rozhodně nešla, za to nebezpečí to nestojí. A jak je psáno výše, třeba se něco začíná chystat, proto ta bolest.
No, možná. Ale úplně to tak necítím. Tedy já nevím, já nikdy neměla poslíčky, neznám to. A myslím si, že mě prostě bolí záda, že to není k porodu. Vím, že někdo třeba čekal po odchodu hlenové zátky ještě dva týdny, někomu to přišlo už další den. Prostě - je to individuální. Ale jinak by to sedělo - právě jsem - konečně - dobalila tašku do porodnice! 🙂 tak se asi půjdu projít,třeba to rozhýbu.
ne, hlenová zátka chrání miminko
Nešla bych
Vzala bych si gynekologicky tampón... Mě odešla 3tydny před porodem, opravdu to nemusí značit porod
Já bych to neriskla, za případné komplikace to nestojí.
Já se teda po odchodu hlenové zátky už koupat nechodila, a to bylo léto 35 stupňů. Nestojí to zato.
ne urcite to není dobry nápad.
Tak to vypadá, že se všechny shodujete, že raději ne. Dobrá, přesvědčily jste mne. Jdu zkusit tu masáž. Na porodnici to zatím fakt není. Díky všem za názory!
já bych tedy taky už nejela a nebo aspoň po telefonické domluvě s dr. 😉
@blahova_andrea Dovolat se mojí gyn.dr. rovná se zázraku ☹ Ale nevadí, buď pomůže procházka a masáž nebo to už prostě nějak doklepu.
Neriskovala bych to ;)
Dej si spíš sprchu, nebo vanu doma - do bazénu nechoď.
@mariti je hodně opatrná a zakazuje vše? no tak teplou vanu doma, kdyby to šlo 😉
taky bych nešla, pišeš termín až 20.2 to je az dost dlouho neriskovala bych ted rozjet porod, at vydrzis co nejdyl, posledni mesic je snad na bolesti nejhorsi. Mě bolelo naprosto všechno :(
take bych nesla... doklepes to, jak pises 🙂 drzime palce!
Určitě ne, doma si dej vanu nebo dlouhou sprchu.
Taky jsem celý těhotenství plavala, ale po odchodu hlenove zátky bych rozhodně nešla.
@eldrag Hm, upřímně, ptala jsem se u Dr., co kdyby to přišlo už teď a říkala, že z hlediska miminka naprosto v pohodě, že to vůbec nemám řešit. Jsem 38tt. Asi by mi ani nevadilo, kdyby to přišlo o týden nebo o dva dřív. Pokud ne, tak ty tři týdny budou hodně náročné, do toho jarňáky, děcka doma atd.
jojo, vydržím. 🙂
Mně odešla v nedeli rano a malej byl v pondělí v poledne na světě 🙂 a více jak měsíc předem. Po téhle zkušenosti bych ani teplou vanu nezkousela 🙂
@jajinka147 Tak tos měla fakt rychlý. Ale u mě je to už týden a nic. Bazén ne, ale tu vanu si dám.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Třeba ta bolest zad značí, že se už něco začíná chystat... 😉 Nebylo by to možné?