Sex na konci 34.tt - manžel se bojí.

21. říj 2020

Pěkný podvečer, omlouvám se, že píši pod anonymem je to pro mě poměrně choulostivé téma. Jdu si sem pro radu, zkušenost či názor.

Aktuálně bude končit 34. týden, od 24. týdne jsem měla problémy se zkracováním čípku, kontroly, které proběhly postupem času byly v pořádku - ku dalšímu zkracování nedošlo. Při prvním objevení, že je čípek zkrácen (hraniční hodnota), mi doktor naordinoval klidový režim, omezení sexu + masturbace (jakékoliv dráždění dělohy) a užívání hořčíku. Vše jsem dodržovala a nedělalo mi to problém. Problém nastává poslední týden, dva. Mám strašnou chuť na sex. Vzhledem k tomu, že je mi lépe (břicho už tak často netvrdne, vyšetření byly v pořádku) bych si nechala říct.. Problém je, že manžel je boban a má strach, že by sex mohl vyvolat porod, takže mé "návrhy" lehce odmítá. Já mám samozřejmě strach taky, pro to naše miminko bych udělala první poslední. Avšak cítím na sobě značnou podrážděnost. Prostě mi ten sex chybí. Nemám namysli sebeuspokojení ale milování se, ten fyzicky kontakt.. Jestli mě chápete.
Je to pro mě poměrně frustrační. Najednu stranu si připadám špatně, že chci něco, co by případně mohlo zkomplikovat průběh těhotenství. Nadruhou stranu už to fakt nedávám.

jjasmina
21. říj 2020

Já jsem to neriskovala a ce vašem případě bych to neriskovala vůbec a manželovi se nedivím

autor
21. říj 2020

@jjasmina Děkuji za názor. Nález jsem měla hraniční (27mm), hořčík jsem brala jen do 30tt, poté doktor usoudil, že mohu přestat brát a nemusím dodržovat ani klidový režim, čípek se za 7 týdnu nezkrátil ani o mm, takže další opatření nebyly nutné. Samozřejmě, pokud bych měla problémy, tak to je jiná..

drep
21. říj 2020

My se sexu nevyhýbali až prakticky do porodu a pokud jste po fyzické stránce ok, což potvrdil i gynekolog ( a že ti jsou hodně opatrní), tak bych muže normálně svedla. Považuju sex za naprosto zásadní součást vztahu a pokud není opravdu jasný důvod jej nemít (jako to bylo u vás na začátku), tak bych bez něj být zbytečně být nemohla.

katule1990
21. říj 2020

My se taky v sexu neomezujeme, jsem ve 36tt, ale neměla jsem teda tyto problémy. A co nějaký kompromis? Třeba orální sex pro manžela a u toho by ses věnovala i sobě (nějaké hračky)? Před tím nějaká pěkná předehra, nakonec orgasmus pro oba, ale vlastně bez sexu - průniku. Muž by něměl strach a tobě by to mohlo trochu pomoct vykompenzovat jak potřebu fyzického kontaktu, tak potřebu orgasmu 🙂.

mzacikova
21. říj 2020

Mě se zkracoval čipek od 32.tt a sex jsme měli ještě den před porodem (porod vlastně i vyvolal). Pokud jste ok, tak proč se mu vyhýbat. Ani já sama bych to nevydržela, kdybych opravdu nutně nemusela

klokanka31
21. říj 2020

Pokud jsi opravdu v pořádku tak to zkuste... Já jsem bez toho nemohla být ani týden, takže tě chápu...

meekos
21. říj 2020

Nemá to nic společného se sexem, ale ja rodila 36tt... mimco je v pořádku ale tolik zbytečných kontrol u doktoru, byl malinký, fialový... všichni se na nej dívali jakoze jestli to vůbec dozene... ostatní krasne, růžové 3,5 kilove mimina... ja se v porodnici tak “bila” do hlavy, ze jsem nebyla opatrná a nevydržela do 40tt... tot moje zkušenost... Ja bych neriskovala... ale pokud to tak citis..

koko123
22. říj 2020

Měla jaem to samé v 29tt zkrácený čipek 5 dní v nemocnici na kapačkách a pak Magnezium, přítel se také bál ale vždy jsem na něj skočila a nijak hluboko jsme nikdy nešli. Pak jsme udělali kompromis s análním sexem a mužů říct že takový orgasmus a lepší sex jsem asi neměla 😀 doufám že to není jen teď v těhotenství 😀
Teď jsem 35+3 tt a mužů říct že už se bojím i já, nebo spíš už to není příjemné myslím normalni sex.
Včera jsem byla na kontrole , doktorka už cítila hlavičku plus mám CS 4 takže, kdZ přítel řekl při sexu, že tam cítí něco divného, měl pravdu 😀

marketanova
22. říj 2020

Moje kamarádka s manželem si to užívají stále, jen by potřebovala radu, jaký lubrikant používat, poradíte?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru