Dobry vecer, dnes místo me gynekolozky byla jiná doktorka na záskok. Ani se me nezeptal a automaticky mi dala žádanou na screening ve 30tt - teď jsem ve 26. Mezi tím mam jeste jednu kontrolu. Myslíte, že to muzu ještě odmítnout? Nechce se mi tam a miminko je v pořádku.
Ze ti dala zadanku, neznamená, že tam musíš jít. Prostě se neobjednej 🙂
@karol1996 teoreticky utz.ve 30tt muze udelat i Tvuj gynekolog. Moje dr.ma stary utz a presto jej delala. Sestricka mi rikala,.ze dr.si ho dela sama,.ze jinam posila jen, kdyz je nejaky problem. A kam Te vlastne dr.poslala? Je to hodne daleko? Ja osobne bych sla, zkontroluji mimi, zda je v poradku,.zda srdicko je v poradku 😊 ale povinne to neni
@karol1996 taky bych šla hlavně ohledně placenty a průtoku. Zároveň je docela dobrý vědět vahovy odhad jestli dítě prospívá.
Mne to doktorka udelala za 3 minuty, rekla vahu, jestli zkontrolovala prutoky ani nevim. Byla to rychlovka. Hodinu cesty bych kvuli tomu busem nejela. At ti udela utz na pristi kontrole.
@fandysek_1 to mi normálně dela moje gyndarka, každou kontrolu. Říká jak je velike, kolik váží, kde je placená, srdíčko, voda a tak 🙂
@karol1996 ten screening nebude o nic vetsi - z me zkusenosti.
@stazinka2018 a ještě dotaz, platí se stejně jako ten první, nebo ho hradí pojišťovna?
@karol1996 vis, ono jde mozna o to, ze zastupujici dr.nema atestaci na to, aby screening mohla udelat. Pokud je predpoklad, ze Tvoje dr.bude i nadale na neschopence, zastupujici dr.postupovala spravne. Kdyz tak se objednej dle doporuceni (pak by uz nemusel byt volny termin) a pokud Tvoje dr.se do te doby vrati, udela Ti screening ona a tamto zrusis, ale pokud se nevrati, tak ho budes moci absolvovat jinde. Je to na Tobe, ale treba zname diky tomu velkemu utz.dr.zjistila, ze miminko ma neco se srdickem, tim, ze mela starsi utz., nemohla zjistit oc presne jde, ale nelibilo se ji, jak srdicko pracuje, poslala ji obratem do porodnice, kde meli lepsi utz., ukazalo se, ze srdicko ma vadu, klesaji mu ozvy a ze miminko musi akutne cisarem ven, jinak to nezvladne. Do par hodin bylo mimi venku, byl to pro ni sok, byla ve 30tt a mela pochopitelne strach. Mimi navic odvezli do fakultky a ona zustala v tamte porodce, protoze ve fakultce nemeli pro ni misto. Vse dopadlo dobre, mimi uz ma 3/4 roku, vada srdicka taky vymizela, avsak nebyt toho utz.ve 30tt, kdy dr.podrobne vse zkoumala, dopadlo by to blbe, hodne blbe. Byt Tebou, tak uz jen s ohledem na to mimi, bych to opravdu podstoupila.
Ja dostala taky zadanku vzdycky driv a bylo mi receno od jakyho tt muzu jit na velky utz. Chodila jsem celoj dobu do porodnice, kde maji top utz, muj doktor mel starej
@stazinka2018 tak to u našeho doktora se dělají klasické UTZ krátké, ale screening je vždy na 20 minut. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@karol1996 počkala bych až tam bude moje doktorka a zavolala bych jí a zeptala se