Ahoj, na to, že čekám třetí dítě, mám možná trošku netradiční dotaz. Jak jste poznaly, že se schyluje k porodu? Já měla ty první dva vyvolávané, bez předchozích příznaků. Takže fakt nevím :D
Včera jsem byla na kontrole, čípek vysoko - ani na něj nedosáhla a dítě prý vysoko. Nicméně mi hlavou přímo doléhá na děložní hrdlo, takže jakmile se pohne, tak to fakt bolí. Teď se hýbe pořád a je jak na steroidech. Od soboty mi začaly falešné kontrakce hlavně večer. Dnes je mám už i během dne. Naprosto náhodně, nemá to žádnou tendenci.
Asi by mě nejvíc zajímalo, jestli vám některé doktorka řekla, že se k ničemu zjevně neschyluje, viz ten čípek, ale pak se vám to rozjelo. Nebo se mám vyklidnit a tohle je naprosto normální? Termín mám za 11 dní. Díky
@zadnyvolnyjmena mě takhle řekla v pátek že k porodu to není a druhý den v noci se syn narodil těžko říct jestli to je nebo není k porodu
Kontrola čípku je k ničemu. Podle kontroly se ve středu syn nikam nechystal, v patek mi praskla voda (37+4), s druhou jsem chodila otevřená na dva prsty 6 týdnů. Narodila se přesně v termínu 40+0
@fouskovi No to jsem prave potrebovala slyset :D Ona znela, jako ze se vubec nemusim obtezovat zadnou pripravou, ze mam casu dost :D
@zadnyvolnyjmena já nějak nechápu, proč se tyhle kontroly pořád dělají. Je to úplně zbytečné a v zahraničí se to dost často ani nedělá. Je to horší jak věštění z koule. Některé maminky vypadají, že brzo porodí klidně 2 měsíce a nakonec jdou na vyvolávačku po termínu a jiné pošlou ráno domů, že rodit ještě dlouho nebudou a večer už mají miminko u sebe. Akorát často zbytečné stresy 🙂 Kamarádka byla i u porodu asi 16 hodin otevřená na 1 prst a najednou byl malý během půl hoďky venku. Totéž i druhá kamarádka. Akorát se tam zbytečně šťourají a stejně nemůžou nic posoudit podle toho. 😀
@zadnyvolnyjmena mě dr řekla, že se nic nechystá a hned druhý den jsem jela do porodnice s prasklou vodou
@zadnyvolnyjmena Ve středu ráno jsem jela do nemocnice že je mi divně, prohlédli vše a objednali mě za týden, času prý dost, a ve čtvrtek ráno byl malej na světě 😁. Spíš se řiďte pocitem.
@zadnyvolnyjmena odpovim ti, jak mi bylo 😄 poprve: mela sem lezet, hrozil predcasny porod, ale kdyby mi to nerekla, tak sem to nepoznala. 3 dny sem poctive lezela a pak stejne porodila 🤷🏼♀️ praskla mi voda, tak sem vedela, kdy jet. presvedcovali me, ze to bude dlouhy den 😄 a nebyl, porodila sem asi za 4 hodiny od prvnich pocitu jako pri ms. podruhe (pred tydnem 😄) sem ted den mela chut zalez nekam do nory a zustat tam! jako vazne, psala sem to i kamaradce 😄 a v noci sem porodila. za dve hodiny od praskle vody 🙈 sem vdecna, ze mi praskaj ty vody, jinak bych to asi nestihala 🤣
takze ne, nepozna podle me nikdo nic 😄 leda ty sama, kdyz tomu das prostor a budes si naslouchat ❤️
Ráno jsem byla u doktora, který řekl, že dneska rodit nebudu, no měl pravdu...první kontrakci jsem ucítila ve 2 v noci(takže jakoby 2.den 😂). Pak jsem lítala na záchod, to jsem se pořádně vyčistila a následovaly pravidelný kontrakce. Po 6ti h byl syn venku 🤘 Teď čekám Mimi za 4 týdny a přeji si, aby to probíhalo úplně stejně jako v 1.těhu.
Já rodila dvakrát a u obouch porodu jsem to prostě cítila že to bude. U první jsem ten pocit začala mít odpoledne a je druhý den po obědě a u druhé ráno a je v noci. Prostě já si myslím, že to máma nějakým způsobem vycítí.
2 porody, oba večer, pokaždé jsem od rána běhala několikrát na wc. Poprve jsem to brala jako náhodu, podruhé mi zpětne došlo, že zo bylo ono, ale v 37+ týdnu mě nenapadl porod, když jsem první přenášela.
@zadnyvolnyjmena já u staršího měla bolesti přes kyčle až k prstum u noh. A druhý den ráno jsem byla na dva cm tak primarka řekla že se bude rodit, a maléj byl až ve 23:34 s 53cm a 3902g.
A teď u druhého mám bolestivé poslicky a jsem zítra 33tt a ty mám už cca týden. A kontrolu mám 19.9.
@zadnyvolnyjmena Teď u poslední dcerky jsem byla v pondělí na kontrole,Dr že na další kontrolu už nepřijdu.No v noci jsem jela,praskla voda.Ale už pár dní předtím jsem se "čistila" a večer po kontrole jsem říkala manželovi,že dneska nebo zítra pojedeme.No měla jsem pravdu 😁U předchozích děti jsem tušení neměla vůbec .
@zadnyvolnyjmena u me treti detatko.. 28 tyden, bolelo me bricho, spinila jsem.. sla jsem k dr a zkraceny cipek, lezet do nemocnice..v noci zacaly kontrakce, rano otevrena na 4cm, prevoz do druhe nemocnice..po 2 hod otevrena na 7cm a slo se rodit.. malá se narodila v pul 12.. Dvojcata kluci pred skoro 8 lety sly na CS, holcicka ted v unoru přirozeně.. Časté kontroly nebyly..kdyby byly nerodila bych tak brzy. Dr se na me vykaslal, mela jsem jen 2 ultrazvuky.. Jsem šťastná, ze vse dobre dopadlo
@zadnyvolnyjmena
Ja mela nejdřív (sobota) bolesti jako pred ms, které jsem postupne pociťovala pravidelneji, v noci jsme s přítelem vahali, jestli jet anebo ne. Nakonec jsme nejeli, rikamu, ze to určitě nebude ono, bylo to tyden před termínem. V nedeli to bylo dopoledne furt stejne, tak jsem pritelovi rekla ze muze v klidu odjet odpoledne na noční, ze to jeste furt nebude ono. Pritel odjel a začalo to být horsi a horsi, začala jsem spinit a nakonec v 11 večer jela s kontrakcemi po cca 5 min. V porodnici mi rekli, ze je jeste hosne brzy a chtěli me jeste poslat domu, coz jsem si absolutnw nedokazala přesstavit. No nakonec byla mala asi za 4 hodiny venku. 🙏 Kdybych odjela domu, tak porodním asi doma, protože bych uz nedosla ani k autu jake jsem mela bolesti. 🤪😁
@zadnyvolnyjmena Mi to přijde skoro jak předpověď počasí, neví nic 😁 u prvního jsem byla otevřená na 2 od 32.tt., s hraničním nálezem na hospitalizaci a možnost předčasného porodu. V 38tt+ mi po umytí okna praskla voda a porod byl dlouhej. U druhého i na poslední kontrole naprosto bez nálezu. Když jsem měla už 3. den kontrakce a začali být pravidelné po 7 minutách, jela jsem po půlnoci do porodnice. Tam kontrakce přestaly a stále bez nálezu, porod se nechystá, jsou to jen poslíčci. Naštěstí doktorka, co další večer končila, mně tam chtěla nechat až do rána, že pak mě propustí ještě domů. To už se samozřejmě nestihlo, překotný porod v nemocnici. Z žádného nálezu k porodu to bylo jen 5 kontrakcí a ani ta voda nepraskla. Být doma, tak jsem se nestihla asi ani obout..😂 na porodní sál to nestihl nikdo (přesto, že jsem byla v porodnici😂), asistentka se nestihla ani obléknout, přiběhla a jen mi podala dítě, doktorka dorazila asi po 5 minutách, dětská doktorka přiběhla, akorát když už byla hlava venku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kontrola čípku je v tomhle ohledu uplně zbytečná, protože se stav může změnit během hodiny. Já měla s posledním dítětem posličky od 34. tt a porodila ve 40.