Sára nebo Beáta?

sarahladynka
1. kvě 2018

Holky,prosim o Vas nazor.Preme se s muzem.o jmene,ja mm.od zacatku vysnenou Beatku a muz prisel se Sarou.Ja moc jmen s R nemusim a navic v prijmeni mame take R.Ktere se Vam.libi vice.dekuji 🙂

pavla555
1. kvě 2018

za mě Beátka 🙂 mít druhou holčičku, tak se tak jmenuje 🙂

keeshka
1. kvě 2018

Máme Beatku 🙂

saoirse
Autor odpověď smazal
Zobraz
mandala
1. kvě 2018

Určitě Beatka 🙂

miskadis
1. kvě 2018

Urcitě Sára, taky ji máme+máme příjmení s R 😉

alexkisss
1. kvě 2018

Saru máme psa a sousedka taky beata je každá druha romka tady u nas

sarahladynka
autor
1. kvě 2018

Diky,prvni dcera je Ellen a sedi mi vic Beatka,jak.ji rikate,vy co ji mate doma?

ninive211
1. kvě 2018

Mně o trošku více sedí ta Sára, ve zdrobnělém tvaru mi Ellenka a Sárinka zní zvukomalebně podobně (-inka na konci), nicméně plně chápu tvůj "odpor" k tomu dávat jméno s R, když už je R v přímení (jsme ten stejný případ, R v příjmení a manžel silně prosazoval u syna Robina, já byla zase silně proti, i kvůli tomu R, ale to jméno se mi prostě tak jako tak nelíbilo). Nicméně třeba kamarádka s manželem mají příjmení dokonce s 2 R+oba také mají ve jménu R a i dceři dali jméno obsahující R, navíc dlouhé (takže mají Karolínu Hrazdírovou). A druhá kamarádka má Barborku Jadrnou.

jaja01k
1. kvě 2018

Mne se libi obe, ale Beata vic 🙂

lennus
1. kvě 2018

Mám neteř Beátku a to jméno se mi líbí, Sára mi přijde, že se dává asi o něco víc, ale taky hezké. Co to nechat, až se narodí? Nemusíte se rozhodovat hned, prostě co jí bude víc slušet?

babagaga
1. kvě 2018

Sára :D

evakaspar
1. kvě 2018

Beata znamená blažená, šťastná. Sára znamená kněžka, vznešené. Volila bych Beatu, kvůli tomu R. Taky máme v příjmení R a ve jméně ho nechceme.

mandala
1. kvě 2018

@alexkisss Tak Sára je taky dost časté romské jméno, ale to snad nevadí... ?🙂

evee24
1. kvě 2018

Já znám Sáry psy takže pro me Sára ne 😁 ale Beatka je krasne jmeno

lachtanice86
1. kvě 2018

Ani jedno

ckei
1. kvě 2018

Máme Beatu (krátce),takže za mě je to jasné 🙂

ckei
1. kvě 2018

@sarahladynka říkáme jí: nejčastěji - Beo, Betynko, Beatko, a potom občas Beuško, Bety, Beatýno, Betunko, Betánie 🙂

denny27
1. kvě 2018

Pokud máš vysněnou Beatku, tak si za tím stůj.. já udělala tu chybu, že jsem si nechala kecat do výběru jména a místo Sofie máme Karolínu 😏. A po té Sofii pořád toužím

pavcatko
1. kvě 2018

Teta je Beata a příjmení ji začíná na R (plus ještě jedno R má v příjmení). Zní to pěkně a navíc je to nádherné jméno!

kachna001
2. kvě 2018

já chci moc moc Sáru, ale manžel ne, že prej je to jméno pro psa ☹ tak pokud máš možnost, stůj si za svým a dej to jméno, které je pro tebe to vysněné 🙂

zelenaesmolda
2. kvě 2018

A proc nedate obe jmena a je to vyresene? 🙂

sarahladynka
autor
2. kvě 2018

@zelenaesmolda 🙂 já nejsem zastáncem dvou jmen, i když to samozřejmě už také padlo 🙂

zelenaesmolda
2. kvě 2018

@sarahladynka tak rikat ji stejne budete jenom jednim,jak se to uchyti.ja jsem dceri dve jmena dala a rikame ji tim prvnim ale v obcance bude mit obe 🙂

joyride
2. kvě 2018

Za mě Beáta/Beata. První dcerka je Zora (jméno nám všichni hrozně chválí) a teď budeme mít druhou holčičku a vybrali jsme Beátku. Jsem zvědavá co rodina na to řekne, protože to jméno je tajné do porodu 🙂 Ještě jsme měli ve výběru Agátku - hodně podobné a moc pěkné jméno. Měla jsem štěstí, že se jménem Beátka u nás přišel manžel a já jsem se do něj zamilovala.

rychetkami
2. kvě 2018

obojí je moc pěkné🙂 Mně se líbí víc Sárinka, ale moje volba to nebude😀
S tím R záleží, kde v tom příjmení je - pokud je jen jedno a uprostřed, není to velký problém. Přijde mi škoda se zříkat oblíbených jmen kvůli téhle maličkosti. Btw. moje děti mají r ve jméně i v příjmení a R uměli před třetím rokem - kdoví, možná je motivovalo to jméno🙂...zato sykavky synátor dotáhl až v 5ti letech.. ale ve jméně a příjmení nemá jedinou🙂
Každopádně přeji dcerce hodně zdraví a tobě co nejlepší porod.

xxx3d
2. kvě 2018

@sarahladynka mně se jména s erkem líbí, i když vyloženě Sáru neprožívám, ale to je věc vkusu 🙂 nicméně jak si psala, že první dcera je Ellen, tak jednoznačně dávám hlas Beátce 🙂 Záleží taky hodně na příjmení.
Nicméně Ellenka je světlo, Beáta je šťastná a Sára sice vznešená, nebo kněžna, ale taky svárlivá, problémová, takže s ohledem k první dceři bych jednoznačně volila Beátu.
🙂

baris
2. kvě 2018

mě osobně se více líbí Beata. 😉

bayt
2. kvě 2018

Sára, mám ráda tradičnější jména, Beáta je na mě moc moderní 🙂) Ale nedala bych nikdy ani Ellen, takze k té se Beáta hodí víc.

kejt29
2. kvě 2018

Ja si stala za svym jmenem a jsem za nej stastna. I ostatni si uz zvykli a libi se jim. A Beatka je krasne jmeno 😍

jednaholkaa
2. kvě 2018

@sarahladynka

Jmeno Beata me podle vykladu webu Andelska pani moc zaujalo 🙂 Nevim jak je na tom Sara, muzete kouknout..

Beata! BEÁTA
- velká psychická síla, láska, inteligence, jemnost, velmi dobré jméno. Je bez karmické
zátěže. V životě se určitě ne-ztratí. Vyrovnává i nedobré datum narození. Vhodné pro
všechna znamení. Beáta by měla být odvážná, přináší jí to štěstí.·Vládne Měsíc a Slunce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru