Rodičák. Kolik max. za měsíc?

30. led 2020

Ahoj holky kolik je maximalni castka na rodicovsky prisovek mesicne? Ten kdo ma narok na materskou (7500kc) tak si potom nemuze dat rodicak treba na 10tisic ale jenom tu sumu max. Co bral na materske? Diky

elesse
30. led 2020

Jojo, podle materske

jjasmina
30. led 2020

jj mělo by to tak bejt jak píše
@elesse

autor
30. led 2020

Tak to je husty no ja myslela ze si muzeme tech 10tisic maximum dat vsichni abych to driv vycerpala

balogis
30. led 2020

Já brala mateřskou 15 cca a rodicak teď cca 25 ale nechávali sme to počítat přes příjmy otce dítěte abych stihla do porodu dalšího syna sumu vyčerpat- což s tím zvýšením od ledna stejně nevyčerpame ale to neřeším

vladienka
30. led 2020

Ano, da sa to podla manzelovych prijmov- mesacne maximum je nejakych 40.000 kc

autor
30. led 2020

@vladienka a to se potom resi jak?

vladienka
30. led 2020

Manzel nech si vyziada v praci rocne prijmy pred narodenim dietata, s tym a s papirem z pracaku na urcenie DVZ musi na socialku, domov vam pride ten potvrdeny DVZ a s tym uz mozes sama na pracak..

balogis
30. led 2020

@vladienka prý už jsou úřady propojené a už se nemusí pro to potvrzení ale prý rovnou na pracák,a to mi potvrdila před týdnem i úřednice.

vladienka
30. led 2020

@balogis no ja som mala tiez taketo info a s manzelom sme museli ist alo blbci z pracaku na ossz a tam na to maju 30 dni! Ale poslali to asi za tyzden

vladienka
30. led 2020

@balogis je to skusenost stara asi dva tyzdne, Praha 8

balogis
30. led 2020

@vladienka to je teda bordel,já žádala o změnu výše příspěvku v září a musela sem ještě na OSSZ ale pak sem na spoustě fórech četla že se to změnilo a právě i paní na pracáku mi řekla,že je to už jinak a že až budu po porodu a mateřské zadat o rodicak ,že už na OSSZ nemusím..to jsem teda zvědavá 🤷

elwe
30. led 2020

Nesmysl, 10 000 může brát každý, pokud jsi měla vyšší mateřskou tak víc, pokud jsi ji měla nižší, nic to neovlivňuje.

elwe
30. led 2020

případně přes manžela, jak je psáno výše, kdybys chtěla víc (max tolik, kolik by mel teoreticky materskou on).

vladienka
30. led 2020

@balogis to jo, pre zeny to neplati pretoze tvoje dvz uz maju skrz matersku. Ale chlap musi na ossz

dandaa
30. led 2020

Pokud přes chlapa tak se dokládá příjem rok před narozením dítěte a z toho vypočítají DVZ. Navíc se prý bere limit jaký byl v době nároku mateřské.

balogis
30. led 2020

@vladienka ahaaa tak to jo

leniczka23
Autor odpověď smazal
Zobraz
lucifux
30. led 2020

Mám taky přes manžela navýšeno. A půjdeme tam znovu a na max, protože čekáme třeťátko.

wendyp
30. led 2020

Řidičák je nově těch 300 000 a maximální částka pokud nemate nárok na mateřskou se zvýšila na 10 000

astyna88
31. led 2020

Navysovala jsem na konci zari a dvz si stahla od ossz....ted to same. 😊 ale to se jednalo o me,kdyby to byl manzel,tak se to musi udelat jinak asi.

marcy129
4. únor 2020

Já mám 11800

peginka1999
16. črc 2020

Ahojky holky čtu si tu ohledně toho rodičáku a vůbec tomu nerozumím jak že přes manžela může být rodicak? Já mám mateřskou cca 15000 takže bych měla mít rodicak 7500kc ale to s tím manželem jsem moc nepochopila prosím můžete mi to někdo nějak vysvětlit manžel má vysoký příjem tak mě to zajímá 🙂 děkuji

zavodnice
17. črc 2020

Rodičák je 300 000 Kč. Pokud máš mateřskou 15 tisíc, mohla bys čerpat tuto částku po 15 tisících každý měsíc maximálně. Pokud má muž vyšší příjmy a ty bys chtěla vyčerpat rodičovský příspěvek rychleji, můžeš doložit manželův vyměřovací základ (z ČSSZ) a čerpat např. po 30 tisících měsíčně, tj. vyčerpáš RP za 10 měsíců. Třeba mě ještě někdo doplní.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru