Ahoj holky kolik je maximalni castka na rodicovsky prisovek mesicne? Ten kdo ma narok na materskou (7500kc) tak si potom nemuze dat rodicak treba na 10tisic ale jenom tu sumu max. Co bral na materske? Diky
Tak to je husty no ja myslela ze si muzeme tech 10tisic maximum dat vsichni abych to driv vycerpala
Já brala mateřskou 15 cca a rodicak teď cca 25 ale nechávali sme to počítat přes příjmy otce dítěte abych stihla do porodu dalšího syna sumu vyčerpat- což s tím zvýšením od ledna stejně nevyčerpame ale to neřeším
Ano, da sa to podla manzelovych prijmov- mesacne maximum je nejakych 40.000 kc
@vladienka a to se potom resi jak?
Manzel nech si vyziada v praci rocne prijmy pred narodenim dietata, s tym a s papirem z pracaku na urcenie DVZ musi na socialku, domov vam pride ten potvrdeny DVZ a s tym uz mozes sama na pracak..
@vladienka to je teda bordel,já žádala o změnu výše příspěvku v září a musela sem ještě na OSSZ ale pak sem na spoustě fórech četla že se to změnilo a právě i paní na pracáku mi řekla,že je to už jinak a že až budu po porodu a mateřské zadat o rodicak ,že už na OSSZ nemusím..to jsem teda zvědavá 🤷
Nesmysl, 10 000 může brát každý, pokud jsi měla vyšší mateřskou tak víc, pokud jsi ji měla nižší, nic to neovlivňuje.
případně přes manžela, jak je psáno výše, kdybys chtěla víc (max tolik, kolik by mel teoreticky materskou on).
Pokud přes chlapa tak se dokládá příjem rok před narozením dítěte a z toho vypočítají DVZ. Navíc se prý bere limit jaký byl v době nároku mateřské.
Mám taky přes manžela navýšeno. A půjdeme tam znovu a na max, protože čekáme třeťátko.
Řidičák je nově těch 300 000 a maximální částka pokud nemate nárok na mateřskou se zvýšila na 10 000
Navysovala jsem na konci zari a dvz si stahla od ossz....ted to same. 😊 ale to se jednalo o me,kdyby to byl manzel,tak se to musi udelat jinak asi.
Já mám 11800
Ahojky holky čtu si tu ohledně toho rodičáku a vůbec tomu nerozumím jak že přes manžela může být rodicak? Já mám mateřskou cca 15000 takže bych měla mít rodicak 7500kc ale to s tím manželem jsem moc nepochopila prosím můžete mi to někdo nějak vysvětlit manžel má vysoký příjem tak mě to zajímá 🙂 děkuji
Rodičák je 300 000 Kč. Pokud máš mateřskou 15 tisíc, mohla bys čerpat tuto částku po 15 tisících každý měsíc maximálně. Pokud má muž vyšší příjmy a ty bys chtěla vyčerpat rodičovský příspěvek rychleji, můžeš doložit manželův vyměřovací základ (z ČSSZ) a čerpat např. po 30 tisících měsíčně, tj. vyčerpáš RP za 10 měsíců. Třeba mě ještě někdo doplní.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jojo, podle materske