Riziko 5. nemoci. Máte s tím zkušenosti?

zizibou
27. bře 2020

Ahoj holky,

dcera prodělala nějakou virozu s vyrážkou a vzhledem ke karanténě jsem to s pediatričkou mohla konzultovat pouze telefonicky a přes email. Mám velké podezření, že šlo o 5. nemoc, ale doktorka mi řekla, že to podle fotek tedy nevypadá vůbec jednoznačně. Tváře měla jen hodně slabě zbarvené (což posuzuji podle fotek na netu), potom nic a včera večer jsem si všimla, že má nějakou mírnou vyrážku na zadku a bocích. Vylezlo to až po koupeli. Dnes ráno jsem si to důkladně prohlédla a nevím, jestli to třeba taky není ekzém, na který dcera nárazově trpí. Je to místy dost suché. Jinde po těle nic nemá.
No a o co jde. Jsem teď ve 30tt těhotenství a začínám být na nervy, jestli jsem to od ní taky nechytla. Minulý týden jsem totiž měla taky zvýšenou teplotu, jako ona 😞.
Štve mě ta nevědomost, zda to je nebo není 5. nemoc, která je v těhotenství hodně nebezpečná.
Pediatrička mi na to řekla, že teď už s tím stejně nic neuděláme..
V pondělí jsem objednaná na gyndu a budu mít 3.screening. Určitě to doktorce povím.
Máte s tím některá zkušenost? I že by Vaše dítě mělo tak mírné příznaky? Bojím se moc o prcka 😥.
Díky za jakoukoliv reakci 🌷

amazonkajanik
27. bře 2020

Pátá nemoc je hlavně nakažlivá,když ještě nejsou projevy,jestli si dobře pamatuji. A největší riziko je v prvním trimestru. Známých syn ji prodělal a my byli u nich na návštěvě,já zrovna v 13tt. Naštěstí už měl právě projevy,pupínky po těle jako spalnicky,nebo nestovice,zvýšená teplota,ale jinak byl v pohodě,hrál si,jedl.

puhelin
27. bře 2020

Horecka nekolik dni a potom vyrazka?

zizibou
autor
27. bře 2020

@puhelin měla lehce přes 37 a jeden den jsem si u snídaně všimla, že má nějakou lehkou vyrážku na tváři, druhý den tam už vyrážka nebyla, ale tvářičky má stále mírně opálené. Ani by si toho člověk nevšiml, vypadá to jako od sluníčka (což klidně může být, protože venku jsme pořád). Několik dní nic a včera ta vyrážka na bocích a zadku (jenom kousek). Kromě častého pšíkání jsem nic extra nezaznamenala..

zizibou
autor
27. bře 2020

@amazonkajanik ano, tak mi to říkala i dr, nakažlivá hlavně před. Já na sobě žádnou vyrážku nepozoruji, ale teploty jsem měla (taky přes 37) a pálily mě oči a v nose, to teda trvá doteď, nic víc.
Ona je právě taky pořád v pohodě. Kdybych si nevšimla té tváře, tak mě to ani nenapadne..

zizibou
autor
27. bře 2020

Takto to teď vypadá. Bohužel to na té fotce není pořádně vidět, protože se mi mrská a je tu špatné osvětlení. Ale hodně to teda vybledlo..

puhelin
27. bře 2020

@zizibou A horecky uz ted nema? Jen vyrazku?

zizibou
autor
27. bře 2020

@puhelin teď jsem ji měřila a má stále lehce přes 37, ale já taky 😱🤷‍♀️

zizibou
autor
27. bře 2020

@puhelin je to vůbec možný? Už je to víc jak 10 dní..

amazonkajanik
27. bře 2020

@zizibou no,známý tenkrát jeli s klukem na dětskou pohotovost,byl mu jen rok a tam to diagnostikovali a něco mu na to dali. Plus,že má střídat nurofen a paralen,ale rozhodně držet dávkování

puhelin
27. bře 2020

@zizibou A nejste jen vic oblecene, netopite, nebo nejste prikryte teplou dekou? Tohle neni horecka, jen lehce zvysena. A dr. uz vas nevezme?

zizibou
autor
27. bře 2020

@amazonkajanik tak já nejela nikam, ani to teď teda nebylo dost dobře možné..
Navíc lehce přes 37 má často. V září začala chodit do školky, takže každou chvíli byla nějaká rýmička. Ani jsem to ničím nesrážela, protože horečku neměla a vypadala naprosto fit, nic jip nebolelo a ani nebolí.
No, už aby bylo pondělí. Uvidím, co mi na to řekne na gyndě..

zizibou
autor
27. bře 2020

@puhelin dr nás nevezme, protože už je prý po a nic moc na tom nepozná. Hlavně má teď jen výjimečný stav, když je něco vážného a tohle prý pro dítě vážné není. Mně řekla, že teď už s tím stejně nic nenadělám, takže zbývá to řešit jen na té gyndě.
Já si nejdřív řikala, jestli třeba nemáme ten koronavirus. Ale příznaky neodpovídají, no a když jí to vylezlo na tep tváři, tak mě napadlo toto.

Každopádně díky, holky. Na netu stejnak nic nevyřeším. Chtěla jsem jen vědět, zda by měl někdo podobnou zkušenost..

puhelin
27. bře 2020

@zizibou Kdyz jsou horecky a pak vyrazka, tak by to mela byt 6. a ta prenosna neni.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru