Setkal ste se někdo s pozitivním rh faktorem a pozitivnímí protilátkami, dr mě posílá do rizikové poradny, tak mě trochu vystrašila..
Jen si vás budou více hlídat mě bylo řečeno že by to tělo mohlo dříve začít vypuzovat miminko jako věc která tam nemá být já byla pak co 14 dní na krvi a manžel má jakou krevni skupinu
U nás byl problém že já mám Rh negativní a manžel Rh pozitivní
@fouskovi u vás se asi jednalo o rozdílný Rh faktor mezi matkou a plodem, že? To se řeši onou "injekcí". Paní má protilátky proti krvinkám A a B, to je něco trochu jiného. Doporučuji co nejdříve zajít na to kontrolní vyšetření do FN, a pak se uvidí.
@marketaryzi Já jsem už objednaná do rozikové poradny, tak uvidím co mi řeknou tam, ale objednala mě teda až na další pátek. Nevíte jaká jsou u tohodle typu rizika?
@fouskovi jenže ona je plus, jak píše
@marketaryzi to je úplně něco jiného.
@jjasmina Nevím, zda ti riziková poradna něco řekne, podle výsledku ti vyšly nestandarní výsledky, protože podle výsledků bys měla mít protilátky proti vlastní krevní skupině, takže prvotní bude zopakovat testy a zjistit, zda to není jen falešný výsledek. Proto je tam ten odkaz na FN Brno.
@hezz17 ano, vím, jsem z oboru 😉
Zajděte na ty další odběry, provedou identifikaci protilátek, dovyšetří krevní skupinu a dají doporučení pro další průběh těhotenství. Riziková poradna ničemu neuškodí, určitě budete i pod dohledem transfuzního lékaře. Jen mě překvapuje, že se to řeší až teď a ne v červenci...
@marketaryzi oni mi dělaly odběry včervenci a ted v prosinci 2x, ale dr říkala, že tam žádné doporučení nenapsaly.
@marketaryzi jo, to mi tak nějak došlo, já myslela jako že jak říkáš ty- je to úplně něco jiného😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já měla pozitivní protilátky dostala jsem v těhotenství injekci a po porodu další