Řešíte nějak extra těhotenskou cukrovku?

erickaf
27. únor 2020

Ahojte, zjistili mi vyšší lačnou, přes den po jídlech ukázkové hodnoty. Dostala jsem Glucophage 700 a i přes to mám každý ráno kolem osmé nad 5,3
Jenže mám pocit, že i když dodržuju “dietu”, měla jsem vysadit jen jednoduché cukry, tak když skoro celou noc nespím, protože chodím 3x někdy 4x na malou, tak se probudím totálně bez energie, logicky 🙂) Každopádně, odpočinek mi moc nejde, protože musím ještě pracovat a odpočívat budu asi až začátkem Dubna, kdy už budu čekat na malýho. TP mám 24.4.
Ale otázka zní, může lačná ohrozit malýho nebo ne? Když po jídle se nedostanu ani na 7 🤷🏽‍♀️ už mě to nebaví tyhle stresy. Možná je to víc tím, jak se stresuju, abych to měla v pořádku 🙈 Jsem z toho mimo.

ellias
27. únor 2020

Prvně to doporučím stránky www.tehotenskacukrovka.cz, abys věděla něco o tom, jaký rizika to tobě a miminku může přinést. Je jen na tobě, jak moc svědomitě to budeš dodržovat, ale pokud by ses o to zajímala, tak i na fb je stránka Těhotenská cukrovka + recepty. Já sama mám dietu a to opravdu přísnou dietu už 8týdnů a dá se to v pohodě, pokud víš, že to děláš pro zdraví svého dítěte. Určitě nestačí jen vynechat jednoduché cukry, protože jak zjistíš po prostudování stránek, které by to teda i v diaporadně měli doporučit, tak je důležité si poskládat stravu a nahradit sacharidy, kterých by denně mělo být maximálně 200g hlavně bílkovinama a tukama. Jinak s lačnou si musíš pohrát a třeba se to povede ji srazit i bez inzulínu, chce to zkoušet druhou večeři/bez druhé večeře, sacharidy/málo sacharidů k večeři a tak. Dále to může způsobit i mléčný výrobek nebo ovoce jindy než k dopolední svačině.
U prvního těhotenství jsem taky nechápala co s tim všichni mají, ale když jsem si sama zjistila potřebný info, protože ve většině dia k tobě přistupují jako k diabetikovi 2. typu, což je uplně jiná cukrovka, tak jsem si hodně rychle uvědomila, že už to není jen o mě, ale hlavně o malým a jeho zdraví je u mě na prvním místě.
Držím palce, ať ti to dobře dopadne a zůstaneš jen na dietě ✊🏻

katkabella
27. únor 2020

@erickaf ahoj také jsem si prosla tehu cukrovkou, od 7tt držení diety, rozhodně to chce hlídat i přílohy, jist každé 3h. S tou ranní glykemii je to určitě způsobeno i s nedostatkem klalitniho spánku. Zkus zařadit večeři druhou třeba okolo 9 večer já si dávala vajíčka na tvrdo a k tomu večerní chléb, který má hodně nízký sacharidy. Je to otrava věřím ale ty rizika pro mimčo jsou velký od srdečních vad az po kolaps organismu po porodu kdy prckem bude mít nizky cukr. Hlavu vzhůru a studuj obali výrobků

kejt29
27. únor 2020

Mela jsem jen lehkou, zadne leky, jen hlidani stravy a mereni. Dodrzovala jsem, je to jen par mesicu, to za to zdravi stoji 😉

janule1940
27. únor 2020

Zkusila jste druhou veceri?az kolem 10?mi paradoxně lacna glykemie stoupla,kdyz jsem poradně nepovecerela.a to jsem dopadla v testech ok.ale až na podruhé.na poprvé jsem měla na veceri jen salát a ranní glykemie byla 5,16,tak mě nepustili dal.u druhého testu jsem povecerela poradně a ranní glykemie 4,6😀

jitkas35
28. únor 2020

@erickaf ja mám slabou cukrovku takže mi stačí pouze dieta, ale napadá mě, jestli třeba i nehladovíš to pak může taky zvyšovat cukr v krvi tzv. ketoza, jinak stres je prevít a ta únava taky... nechceš radši jít na neschopenku? jinak zkus chromium chromisatabs najdeš na internetu a kup si vlákninu v lékárně 🙂

cilkat
6. bře 2020

Měla jsem Glukophase na té max. dávce, stejně se mi lačná posledních asi 6 týdnů držela na 6... Nepomohlo nic. Malýmu je dnes 11m a vše ok. Neříkám, že máš porušit dietu, ale že přílišné hroceni taky škodí... Lacnou kolem 6 může dělat i nevyspání samo. ... Po pravdě bych se nestyděla mít připravenou noční svacu a dát si ji, když stejně jdeš na WC (ideálně něco málo sacharidového... Spoustě lidem vyhovuje třeba kus tvrdého sýra (bez chleba), nebo sklenice mléka (i když laktóza je taky cukr a může naopak hodně zvedat)).

ragdolllegend
16. dub 2020

Ahoj, jsem 28+2, kvuli korona jsem nesla na preventivní oggt (jsem imunosuprimovana), doma mam pujceny od zname glukometr a obcas se premerim. Zatim norma, az dnes rano desna zizen, tak jsem zpozornela a zmerila se, cca 2h po jidle 8,2:/ po obede hodinu 8,2:/ zitra rano jdu na oggt.. :/

ragdolllegend
16. dub 2020

@jitkas35 muze se chrom v tehu? Ja ho bravala na hubnuti proti chuti na sladke

jitkas35
17. dub 2020

@ragdolllegend ano může, ja jsem brala toto

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru