Rady před porodem 🙂

misina01
10. únor 2017

Holky, jsem 33.tyden. Je nějaká rada, kterou byste doporucily před porodem? 🙂 nebojím se, těším se 🙂 ale přeci jen mě zajímá, s čím má kdo zkušenosti 🙂 chystám se na masáže hraze, aniball, maliník a lněné semínko 🙂

jipe
10. únor 2017

@misina01 nastudovat správné dýchání 🙂 masáž ani aniball jsem nepraktikovala, střihlá jsem byla, maliník mi byl k ničemu (malý se narodil 36 hodil po prasknutí vody), lněné semínko jsem taky nejedla. Od vyvolávání porodu mě zachránilo asi masírování bradavek, spouští to oxytocin a po tom se mi rozjely kontrakce, během samotného porodu jsem se teda bez kapačky neobešla, ale my máme rupnutí vody a dál nic asi v rodině (mamka i babička)

kituska20
10. únor 2017

Hlavně být v klidu a nebát se 🙂 užívat si poslední chvilky před porodem🙂.
Já používala od 32tt odvaz z lněného semínka a od 36tt maliník a porod 42tt bleskový bez poranění

ivannka92
10. únor 2017

Ja doporucuju vsechno si pomalu ale s predstihem doma nachystat 🙂 misto na prebalovani, koupani, oblecky, pliny, masticky atd. S malym prckem ma clovek hlavu v pejru a je hodne rad, kdyz ma vsechno pripraveny 🙂 ja jsem pak byla i klidna ze to uz muze kdykoli prijit a ja nemam zadny resty.

misina01
autor
10. únor 2017

Já mám doma aniball, jsem 33.Týden,mamka nas obě rodila bleskurychle, ale ve 36.tydnu 🙂 mám koupený i maliník s olej na masáž hráze 🙂

ivannka92
10. únor 2017

Jo a doporucuju si precist neco o tom, jake jsou normalni poorodni stavy - hlavne psychicke - a jak to vypada v sestinedeli 🙂 to jsem mela udelat a tolik by me nezaskocilo, ze to nebyla zadna idyla :D (ale u tebe to samozrejme idyla byt.muze)

misina01
autor
10. únor 2017

Na to čtení še chystám, až konečně budu na mateřské 🙂 vše si nachystám, mám vypranou jednu várku oblečku a chystám se v pondělí na zbytek 🙂 postýlku a tak si říkám, že je ještě čas do půlky března třeba 🙂 a chci od 36.teda začít pít maliník, masírovat hraz a cvičit s aniballem 🙂 snad to k něčemu bude 😀

katkahavu
10. únor 2017

Podle prispevku to bude prvni porod?🙂

peetulkka
10. únor 2017

Ja nepouzivala nic.Prvni porod sekci,druhy prirozene.A slo to rychle i bez anibalu,maliniku atd.Na tri kontrakce mala byla venku a uuplne bez poraneni.Sestinedeli bylo docela dobry,jen prvni.tyden jsem byla jak placka🙂Porad se mi chtelo brecet tim,ze uz tehotenstvi skoncilo a takovy to rozmazlovanicko od muzskyho

misina01
autor
10. únor 2017

@katkahvu Přesně tak 🙂

podestatka
10. únor 2017

Být v klidu a těšit se na miminko 🙂 Mám dvě děti,obě jsem rodila spontánně, žádná hrůza se nekonala 🙂

eofab
10. únor 2017

Podle mého je nejdůležitější být v klidu a těšit se a miminko a hlavně POŘÁDNĚ SE VYSPAT 😄 Pak už to nepůjde.
Náš malý byl na světě za 7h po prasknutí vody, to mě zbudilo v noci, myslela jsem, že jsem se počůrala 😅 Maliník jsem pila taky, aniball jsem nepoužívala

barumat
10. únor 2017

1. V prvních fázích porodu hlavně neležet. Chodit, chodit, chodit - rozvolňuje to porodní cesty, pomáhá otevírání.
2. Jakmile ti to dovolí, hurá do sprchy!! Teplá voda na záda a na břicho, to jediné mi opravdu pomohlo se otevřít (ne světu, ale porodní asistentce 😀 )
3. Neodmítej klystýr. Je to hrozně stigmatizované a přitom o nic nejde. Nalejou ti do střev teplou vodu, takže se vyčistíš, předejdeš nepříjemné situaci na sále a hlavně, ta teplá voda tě taky prohřeje zevnitř, a pomůže se otevřít.

A věř, že otevření se, je ta úplně největší starost, jakou budeš mít. Na tom to všechno stojí (pokud samozřejmě není nedotočená hlavička, nebo nějaká taková libůstka).

barumat
10. únor 2017

Jinak tady píšou samé holky, co měly asi superrychlý, bezbolestný a nenáročný porod bez poranění - to samozřejmě u tebe může být, někdo to tak má, ale taky nemusí. Připrav se, že to bolí, hnusně, a hlavně si nepomůžeš nijak, než že prostě porodíš. Ale vydržet se to samozřejmě dá. Aniball používej, mně hrozně pomohl. Rodila jsem o 17 dní dřív, takže stejně s nástřihem (pak by třeba nebyl, ale kdo ví?), každopádně jsem fakt přesně věděla, co se se mnou děje a jak tlačit. Jinak já brala ještě homeopatika Arnica Montana, má to usnadnit hojení a je fakt, že týden po porodu jsem při kojení v noci seděla na hraně vany a v poho. Ale taky to mohla být prostě příroda, kdo ví 🙂

jbzirafa
10. únor 2017

Haha ja mám za sebou porody dva ale nevím na co jsou ty věci. První byl předčasný.a zjistila jsem ze do nemocnice můžete opravdu s holýma zadkem. Vse někdo koupÍ ,přiveze. A o me se postarají . podruhé jsem chtěla vydržet do konce a jen jsem si mazala břicho. U porodu jsem věřila lékařům, důležitější bylo mit s sebou nějakou čokoládu, sušenky na dodání energie po porodu,a papíry vyplnit, nejlépe sehnat ještě před odjezdem do porodnice 🙂
Budte i dál v pohodě. Na vse se stejne připravit nelze.

damilinka
10. únor 2017

určitě můžu doporučit cvičení s aniballem. Když už nic, tak tě připraví na to jak tlačit a na ten tlak v pochvě. My jsme i masírovali hráz. Nastřižená nejsem. Dále mi hodně pomohl předporodní kurz s dulou, kde jak mě, tak i manžela připravili na průběh porodu. Připravilo to jak mě, tak i manžela na to, jak probíhají doby porodní a tak nás nepřekvapilo to, že u zacházení hráze, jsem byla v koncích (byla jsem bez jakýchkoli medikamentů) a dokonce jsem i zvracela. Jinak připravit si co se dá, co nestihneš, tak to ti pomůže nachystat po porodu někdo z rodiny :D Užívej si ještě čas, který máš sama pro sebe, pokud se cítíš dobře, tak dělej co tě baví 🙂

misina01
autor
10. únor 2017

Já jen doufám, že to preziju ve zdraví :D chodit budu, zvažovala jsem u Aš v porodnici i porod do vody, ale uvidím, jak to vše bude vypadat 🙂 chodit se chystám, dokud to půjde. 20.2.Nastupuju na mateřskou, v práci jsem aktivní doteď a to učím 😀 takže těch posledních 6 týdnů chci strávit pripravama, procházkáma, trochu pohybem, pitím čaje a aniballem, aby to bylo co nejednodušší a hezké ;) na porod se těším, ale obavy přeci jen jsou, jak se to blíží :D

barumat
10. únor 2017

@misina01 To víš že jo 🙂 Hlavní je pozitivní přístup a důvěra v lékaře. Však všechny jsme se nějak dostaly ven, tak u našich dětí to taky nějak půjde 😉 Časem pak zjistíš, že porod, to bylo to nejmenší. Pak přijde přikládání, laktace, kojení - bolí to, přejde to, hormonální výkyvy a pláč při pohledu na reklamu na plenky (já dodnes zadrhnu ve dvou dětských básničkách a mám slzy v očích), prdíky, nevyspání, příkrmy, zoubky, pasení koníčků, jak to, že nepase, jak to, že nepéruje... 😀 Pak si řekneš, že by sis radši v noci švihla další porod, jen abys tuhle nějakou konkrétní starost měla už za sebou 😉

jbzirafa
10. únor 2017

Já jsem teda byla sesivana, vadilo mi to po porodu (po císaři jsem jizvu masirovala ale po klasickém porodu ne. Tak asi i proto )ale u porodu jsem nastrih nebo spis poranění neřešila (syn měl velká ramena asi )tak silene mě bolely záda, že zbytek jsem necítila.

barumat
10. únor 2017

Jo, a jako nej radu do porodnice... Vem si s sebou kuchyňský utěrky. Místo ručníku na intimní partie. Ručník bys měla hned špinavej a utěrky tak necuckujou jako toaletní papír. Po sprše je přitiskneš, spláchneš do záchoda a ručník je čistý a daná místa suchá.

prostejina
10. únor 2017

@barumat přesně, já byla od pul 8 od rána na 1cm, kontrakce celou dobu 5-7 minut, když mi udělali v 7 večer klystyr, šlo to najednou mnohem lip 🙂

Za sebe doporucuju mít u sebe jídlo a piti. Mela jsem neskutečný hlad. Před porodem fakt spát, spát a spát a mít už všechno hotovy. Já to neměla, a pak jsem ubrecena (at žije šestinedělí) vyrovnávala masticky 😀 a urcite si navar do mrazaku jídla (vyvary, třeba ovocný knedlíky, ...). Ocenis to první týden doma s mimcem🙂

misina01
autor
10. únor 2017

Tak tohle všechno se pokusím zvládnout. Od pondělka už budu doma, takže plánuju procházky a přípravy 🙂 vyprat, nachystat oblečky, tašku do porodnice a podobné věci 🙂 a taky cvičit s tím aniballem, manžel mi bude velkou oporou, vím to, ale i tak už mám trochu strach. Jak zvládnu porod a jak pak zvládnu vsechno po něm 🙂 jestli se z toho nesesypu 🙂

leki
10. únor 2017

Aniball si myslim, ze je super. I kdyby jen na psychiku. Ale i kdyby nepomohl od nastrihu, tak si minimalne procvicis vnitrni svaly a to ocenis, navic se pak i rychlejc zotavujou. To predvareny jodlo v mrazaku je urco super tip. Pokud to jde, bylo by fajn, aby treba prvni 3 dny byl s tebou po porodu doma i chlap (da se to i bez nej, ale podpori te psychycky, pomuze a taky aspon uvidi, jak to vypada s miminem doma) , ale vim, ze ne vzdy to jde. Porod urco zvladnes, jak si rikala, ze to zvladly i mnohem vetsi slabotky nez ja, takze co bych s tim mela mit problem 😉 jinak podle me je jeste fajn si udelat porodni plan. Ne kvuli tomu, abys ho davala PA (ja si ho udelala, vzala do porodnice a nakonec ho ukazovat nechtela) , ale aby sis udelala predstavu co a jak bys v idealnim pripade chtela nebo nechtela.

jipe
10. únor 2017

@misina01 já jsem od bolesti zvracela (křížové bolesti, jediné, co pomáhalo byla fakt hodně intenzivní masáž od manžela), takže jsem doplnovala energii jen hroznovým cukrem, kojení byl boj ( a to jsem měla nastudované dost info, doporučuji mít v záloze kontakt na nějakou laktační poradkyni), ale vybojovali jsme to a stavy po porodu, to jsem nečekala. V porodnici ok, ale doma jsem se občas v noci vzbudila a nevěděla, čí jsem, kde mám dítě, jestli jsem ho krmila a kdy naposled, poprvé jsem z toho byla slušně vypsychlá, že nevím, co dělám a že malému ublížím. Kamarádka si to zas musela psát na papír, kdy krmila naposled 🙂 časem jsem si na to zvykla, do ted když se občas vzbudím, tak v první moment nevím, jestli jsem usnula s prtětem v pokojíčku nebo v ložnici :D

leki
10. únor 2017

Jo a jeste s porodem do vany.. Ja byla cela stastna, ze mam vanu na por.sale a muzu v ni celou dobu lezet. Hodne me bolely zada a stat/sedet (napr.ve sprse) byl pro me problem. Ale jakmile mi pichli plodovku, chytla jsem psychyckej blok, ze do vody nemuzu kdyz uz mimco ve vode neplave 😀

jipe
10. únor 2017

jinak po nástřihu jsem druhý den normálně seděla, takže to mě nijak neomezovalo

katkahavu
10. únor 2017

Me prave zarazilo tesim se na porod. Ale jak rikaji holky treba zrovna budes mit hezky porod. Ja tedy 24 hodin v nemocnici a to jsem jela az po 10 hodinach doma co mi to zaclo a kontrakce jsem mela po 3 min. To ze porod je desnej je, ale co me stvalo, ze jsem si o mimcu neprecetla vice,nebo nevim neda se na to pripravit,jsem pecovatelka a zaroven chuva od deti a moje me skolilo. Hrozne hrajou hormony. Ale co bych urcite udelala jinak, za prve: koupila si kurzy nevychovy, vyborna vec, za druhe: navarila si dopredu za treti: co nejvice nastudovala o kojeni nejlepe si pred porodem zaridit kurz ci setkani s laktacni poradkyni at ti vse vysvetli a ne davat na rady v nemocnici, za 4: uplne zmenila mysleni o tom, ze dite by melo v noci spat a netrapit se tim, je normos ze nespi do 12 ti😊, za 5: vybrat dobrou pediatricku, za 6: koupit si kos na miminko za 7: co nejvic si to uzivat ,komunikovat s miminkem, vyprdnout se na ostatni rezimy jinych maminek. Za 8: rovnou koupit sudocream, za 9: nepouzivat jednorazovy ubrousky, za 10:koupit si rovnou krem na hemeroidy, za 11 vyzadat si uktrazvuk delohy nez odejdu z nemonice to je asi vse😊 prwju moc moc stesti....co budete mit holcicku kloucka?

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
koutupetra
10. únor 2017

Ja dostala tabletky a porad chodila po nemocnici male se nechtelo ven a odpoledne kolem 4 to prislo a v 17:35 byla venku kontrakce trochu hruza ale jeji plac byl nadherny, trochu jsem byla natrhla jak to slo rychle ale druhy den jsem sedela uz v tureckym sedu

koutupetra
10. únor 2017

Jinak jsem nikam na nejaky cviceni a homeopatika nebrala a pila ovocny caje ale zeleniny jsem se nemohla nabazit

milius
10. únor 2017

nacvičit správné dýchání, jak tu někdo psal. a hlavně být pozitivně naladěná, já jsem se na druhý porod těšila a všechno šlo jako po másle 🙂 po prvním císaři jsem hrozně chtěla rodit vaginálně a věřím tomu, že psychika dělá hrozně moc 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru