Ahoj, mám dotaz.
Dnes jsem 35+5tt, ráno jsem jela do porodnice na kontrolu, jelikož sem mela den předtím slabší bolesti, doktorka mi řekla, že na porod to nevypadá, že počkáme na plánovaný císař za týden a že mi dá nějakou infuzi a léky jelikož mám výtok.
Je tedy možné až dokapou infuze říct, že chci domu a podepsat revers ? Pustí mě, pokud to na porod nevypadá ? Necítím se tu dobře a jsem z toho psychicky rozladěná, jedno dítě už doma mám, tak bych tedy byla radši doma s ním, doma mohu také ležet a brát léky.
Děkuji za odpověď
(Jinak bolesti už nemám, zřejmě to byli jen silnější poslíčci)
Ano můžete, nicméně já bych dbala dopor lékařů
Pokud jsi schopná právně platného projevu vlastní vůle, tak můžeš reverz podepsat kdykoliv
Já se takhle pochlapila po císaři.. doporučuji min pět dní tam ležet..já třetí den, kdy malá byla zkontrolována a propuštěna řekla, že chci domů.. prý až pátý den.. říkám, že vím, ale že chci hned, tak že podepisu revers, že už to tam nedám psychicky, že chci mít svůj klid..no netvářili se, asi se jim to tam nestává často..ale při odchodu mi sama dr řekla, že na tři dny po druhým císaři vypadám skvěle a že je dobře, že jdu 😄 ale nespala jsem celou noc předem, než jsem se odhodlala.. člověk si vážně musí uvědomit, že je svepravnej a nemocnice není vězení.. když slušně vysvětlíš důvody a budeš si stát za svým musí ti vyhovět, je to tvé právo.. samozřejmě brát ohledy na svůj zdravotní stav.. nepodceňovat ho...ale pokud se budeš cítit v pořádku, tak jed domů. Stejně se tam vrátíš rodit, tak co 😃
@teryem No však právě, jen nevím jak jim to podat aby mě opravdu pustili.
Zle mi není, jen proste psychicky se tu necítím dobře, já sem původně přijela jen na kontrolu, zda se to náhodou nerozjíždí.
Narovinu se zeptej a případně jdi do reverzu. Na výběr porodnice je asi malinko pozdě, ale pokud se tam necítíš dobře, co budeš dělat po porodu?
@mourovatakocka Já jsem právě poprvé byla spokojená ale teď sem docela zklamaná, protože paní doktorce sem říkala hned, ze sem přijela jen na kontrolu a že pokud se porod nerozjíždí, tak že chci domu...no zavolám si druhou paní doktorku, která sednou dodělávala příjem, ta byla alespoň milá, snad bude i chápavá.
Pokud je mimčo v pořádku, já se cítím dobře a porod se nerozjíždí, tak přece miminko neohrožuji.
Pokud jsou ozvy v pořádku, ty se cítíš ok, tak proč bys tam měla být... Někdy stačí jiný doktor, ale jinak by mě nemocnice, kde by si mě chtěli nechat jen tak týden jako kinder vejce ač bez komplikací, trochu děsila.
Hele já takhle byla právě hospitalizována v tehu asi třikrát nebo čtyřikrát.. třikrát jsem to chápala, ale naposledy jsem byla vyloženě nasrana..byla jsem už skoro nakonci, tvrdlo mi břicho, dost pravidelně.. všichni říkají jak je zkontrolují a vypustí zpět domů.. no přijela jsem, natočili monitor, udělali kontrolu, vše zavřené,mimi v pořádku, prostě jen posly..Dr na mě, že si půjdu lehnout u nich, jsem se zeptala jen slušně, jestli je to nutný, když sama řekla, že se nic neděje a nechystá..no vyjela na mě, proč tam teda jezdím, když nechci žádnou pomoc.. paní doktorku jsem vzbudila zrovna, takže mi to dala sežrat.. ještě jsem s ní měla párkrát tu čest,byla na zabití pokaždý.. právě proto jsem tam pak už nechtěla být dýl, než je nezbytně nutný.. naštěstí jsem se nepredposrala zase.. vždycky jsem preslusna a prehodna až se po mně každej vozí..no už nebude 😄 takže se neboj... pokud máš veškerá vyšetření v pořádku, jeď odpočívat domů..
@teryem Děkuji moc! Jsem ráda, že nejsem sama kdo to tak má.
Cítím se právěže fajn, nic mě nebolí, infuze s magneskem mi dokapala už, monitor i vše ostatní bylo v pořádku, hlídání pro syna mám zajištěné i když budu doma, takže mohu odpočívat i doma a případně mám další nemocnici 10 minut autem od nás.
u posledního těhu jsem podepsala reverz,po týdnu co si malá praskla sama část plodové vody.6 týdnů jsem chodila 2x týdně na poradny do porodnice,1x jsem ležela skrz zánětu jeden den v porodnici,na druhý den mě pustili,po druhé co jsem měla zánět v 35+5,tak jsem 2 dny ležela v porodnici,protože byl pátek a kapali mi antibiotika do žíl a ve 36+0 jsme šli na císaře a udělali jsme dobře.maličká potřebovala kyslík a měla zánět v těle,skrz mých dvou zánětů,které jsem měla.sama doktorka s dětského mi řekla,že neví co by bylo za ten týden,co jsem měla naplánovaný císař na 37+0.
podepsala jsem reverz skrz toho,že jsem doma měla v tu dobu ještě miminko.
podepsala jsem dokonce i reverz 24 hodin po císařském řezu,protože jsem měla maličkou na nenatologii,dojížděla jsem za ní každý den,ale byla jsem doma s Tobiáškem,který v tu dobu měl 13 měsíců.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nemocnice neni vezeni.