Pupálkový olej - pomáháme miminku ven. Jak na to?

4. led 2021

Přeji pěkný den, maminky i nastávající maminky.
Mám dotaz ohledně "vyvolání" porodu. Nebo spíše popohnani miminka ven. Jsem 37tt a kvůli cukrovce a tlaku mi budou porod vyvolávat dříve (zatím se neví přesně datum) ale já bych ráda miminku pomohla raději sama, to vyvolávání prý je bolestivějsi.
Dočetla jsem se samozřejmě hodně moc toho k tom a vím že miminko si řekne samo ale přeci jen 😂
Mám připravený ananas, piju malinik 3x denně, dnes jsem koupila pupalkovy olej v lékárně kde píšou 3x denně 3lzicky. A nebo potrit čípek, nevíte jak přesně potrit? Sama se toho celkem bojím si tam sahat, vím že vydesinfikovat řece, nejlépe rukavice ale stejně si nejsem jistá....
A taky další otázka, máte ještě něco navíc, co by mohlo miminko přesvědčit? Aby už chtělo k nám? Odhadem váhový už odpovídá 39tt
Tak už by i mohlo 😊 Děkuji za rady, nápady.
A přeji krásné porody

barmil
4. led 2021

Ja teda ani vyvolávat nechcetela, ale celé tehotenstvi jsem chodila na prochazky, pak jsme šli jeden den na houby, usli v kopcovitem terénu 7km a druhý den mi praskla voda.. Byla jsem 37+3, dite 3080gr, 51cm. Vše uplne v pořádku, tak zkus pohyb.

rejalin
4. led 2021

Kdyz jsem šla v noci na záchod, spadlo za mnou žehlící prkno. Tak moc jsem se lekla, že do půl hodinky mi praskla voda 😁 může na tebe manžel někde vybafnout (vtípek 😁)
Jinak mně se teda potom porod ne a ne rozjet, tak jsem dostala vyvolávací tabletu a do 3h začaly kontrakce. Nemám sice porovnání, ale nějak hrozné mi to nepřišlo ( to vyvolávání) 😉

veruuu_kubesovic
4. led 2021

zkus fakt delší procházky, mě to pomohlo...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru