Psychika na konci těhotenství. Uklidníte mě?

tyna355
19. led 2020

Ahoj holky, koncim ted 35.tyden. Doted vse bez problemu, tehotenstvi jsem si opravdu uzivala, zadne prychicke vykyvy, moc jsem se tesila, defakto muzu rict ze to pro me bylo opravdu nejkrasnejsi obdobi zivota. Ale ted posledni tyden/14 dni pozoruji zmeny. Najednou mam nejak ze vseho strach, prijde mi ze uz se ani tak moc netesim, v noci usinam tak kolem 3, vsechno hrozne resim a rozpitvavam, jsem nejaka otravena a k tomu mam nahore 14 kg a valim se jako neohrabana kachna. Zacala se mi i na jedne noze bortit klenba, takze nemuzu ani poradne doslapnout, achjo 😃 Asi je to normlani ale uklidnete me, ze jste to mela nektera stejne. Dekujii 🙏

lida9
19. led 2020

jooo mam to stejne, do toho nic nestiham a plasim abych neporodila driv, protoze musim dotahnout dost projektu😀 hormony no... a bude hur😀

zdravuska1989
19. led 2020

Hlásím se taky do klubu, narozdil od tebe to bohužel nejkrásnějším obdobím nazvat nemůžu, ale co už 😉 každopádně závidím, že tě to chytlo až teď, mě to drží od 2carek na testu,od 3tiho měsíce spím max 3h tahem 😁a může mi muž říkat tisíckrát že vše zvládnu, atd je to marný je to marný 😂

barcachejn
19. led 2020

Ahojky nejsi v tom sama urcite 🙂 ja jsem ve 28tt a tak tyden uz bojuji s psychikou a uzkostmi. Spani teda jakz takz musim rict ale pres den to nekdy byva hodne obtizne,do toho jsem uz taky pribrala asi 15kg a zacinam mit i pocity strachu a prehnanou starost o sve blizke. No je to boj a opravdu jiny stav :D :D Hormony s nami mlati ale to se srovna neboj 🙂 me se to i dost strida nekdy mam pocit stesti a pak najednou prijde uzkost. No daly jsme se na boj tak je potreba ho vyhrat :D

aurelie34
19. led 2020

@tyna355 mám to podobně. Jsem taky 35 týden a už toho mám všeho dost. Vše mě bolí, nemůžu pořadně ani chodit jak mě malá tlačí dole hlavičkou. Už bych fakt nejradši rodila a to jsem přibrala jen 7 kg. Mám doma ještě 2 letého syna a musím kolem něj celý den běhat a v noci se pořádně nevyspím, špatně spí od narození.

kiki1912
19. led 2020

Sem dnes 39 tt do nějakýho 33tt sem měla strach jak to vše bude jak zvládnu porod atp a dnes už si normálně přeji ať ten porod přijde protože to bude vysvobození

chumlee71
19. led 2020

Nejsi v tom sama. Doma mám 2 letého syna a ten se na chvilku nezastaví,celý den kolem něho běhám a večer už chodím jak kachna. V noci se nevyspim ,protože malý se budí několikrát za noc a když někdy má dobrou noc, tak se zase budím já pořád na záchod. Hlavičku cítím snad až u kolen 😁. Od 9 tt trpím nevolností,která přetrvává do teď.Už se těším až to budu mít za sebou,ale na druhou stranu se bojím jak to dám jestli i druhý dítě bude nespavec. Nemáme vůbec žádné hlídání.PS: jsem ve 36tt

kaja2016
19. led 2020

@tyna355 Ja blbe spim ( ne od realnych starosti - ty byly do 20tt) ale ciste od tehotenstvi od 21tt. Pamatuju si to z minule - najednou silne barvite sny, chozeni na curani, nocni vetrani - jakoze malo vzduchu a tak. Odpocivej a zkus trosku dietku - 14kg je uz docela dost. Ja take hodne nabrala - ted jsem v 21tt a mam nahore asi 8kg. Ale ja cekala dvojcata a ted uz je to jen jednocetne tehu - takze asi proto. Kazdoapdne nasadila jsem zdravou dietku a na vahu nevim, ale urcite jsem zhubla a ulevilo se mi i fyzicky. U prvni jsem pribrala fakt jen decentne, toto bylo desne neprijemne a neni to treba.

me_druhe_ja
19. led 2020

@kaja2016 Heh s těma kilama to není tak snadný. Před těhotenstvím jsem taky nechapala, jak někdo může nabrat 20kg. Že já určitě nenaberu. Jsem sportovec, štíhlá, jim rozumně....No a v těhotenství jsem nadále hodně sportovala, jedla jsem pěkně, žádný prasárny a jezeni za dva a stejně jsem šla rodit s 18kg nahoře. A mohla jsem se třeba na hlavu stavět. Kazdy tělo je jiný, někdy můžeš jít rozumně a hýbat se a stejně. Je to přece jen jinej stav. Řešit v těhotenství vyloženě dietu je nesmysl. A já mám dva měsíce po porodu, chybí mi posledni 3-4kg a už někdy od novýho roku nosím všechny svoje kalhoty vel 34-36. Hned teda týden po už jsem začla denně stradovat s kočárkem dlouhý a rychlý procházky a 3 týdny po začala s poporodnim cvičením. ty asi holt patris mezi ty šťastnější, co naberou malo. 🙂 Takže zakladatelko, pokud nejis za dva, nestresuj se kilama. 🙂

moncheris
20. led 2020

To k tomu asi patří, já jsem 28 tt a přišlo mi, že jsem celkem v klidu, ale teď jsem vybírala autosedačku a chytla mne panika, jak nebezpečné je jezdit autem (vím, trochu hysterka)...Není to tak dlouho, co jsem někde četla doporučení, že na první vycházky máme jít v doprovodu s tatínkem, nebo babičkou, že se budeme bát byť jen přejít silnici a všechno nám přijde strašně rychlé...a já jančím už teď....do toho jsem přibrala 14 kg a připadám si strašně tlustá a neohrabaná. Včera jsem se snažila zkulturnit - oholit (jdu na větší kontrolu k doktorce) a zdál se mi to doslova nadlidský úkol

kaja2016
20. led 2020

@me_druhe_ja No to nevim, ja ted v tonto tehu mam uz 8kg nahore a jdem teprve ve 22tt. Chapu, ze se te moje zorava trosku dotkla, ale to nebylo zamerem. Neplacam z vody. V tehotenstvi drzi mnoho zen dietu - proto se nabira to ogtt ( nebo jak se to jmenuje)- tehotenska cukrovka - nejde o hubnouci dietu - je to zdravotni dieta a ti co ji dodrzuji, tak opravdu pribiraji jen v ramci tabulek. Dieta - to neni mysleno jako nejist - ale jist spravne.-) Nepribrala jsi protoze jsi v tehu nemohla sportovat a pritom ses stravovala stejne? Ja jsem prave u prvniho tehu jedla uplne nornalne a ted u toho, protoze slo nejprve o dvojcatka a hodne jsem zvracela, jsem jedla vicemenw jen maso a mliko ( to me nejmene nadavovalo). Ono samozrejme ze se to pak da zase shodit, ale me se treba udelala strie na brise ( a to mazu brisko fakt denne) a hodne to boli a i me od te vahy boli zada a tak. Je mi 38 a velke vahove vykyvy nejsou uplne zadouci. Opravdu si nemyslim, ze je to nutny. Jako jasne, zeny co cele tehu zvraci, tak jsou radi, ze neco sni a nebudou resit jeste vahu, ale pokud to lze - urcite je dobre si to hlidat. To neni mysleno zle.

katgatoo
20. led 2020

Ty kila jsou často jen voda. U prvního jsem nabrala 15kg, 4 měsíce po porodu jsem měla -22kg. A to jsem kojila a chodila s kočárem a teda nestihala moc jist jakožto matka nejubrecenejsi holcicky co se nedala odložit 😅.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru