Příprava na porod - maliník. Po jak dlouhé době jste poznaly, že se něco děje?

10. kvě 2022

Holky chtěla bych se zeptat po jaké době používání maliníku v 37tt jste poznali že se něco děje?
Je mi jasné že nebudou změny ze dne na den ale aspoň orientačně které pomohlo trošku napomoct aby se porodní cesty připravily a pomohly tomu porodu 😊

michaela666
10. kvě 2022

Začala jsem 2 šálky denně ve 36 TT a rodila jsem 42+5. Řekla bych, že mi to pomohlo hlavně psychicky - udělala jsem všechno, čím se dalo předejít vyvolávanému porodu.

ekou
10. kvě 2022

Hele ja mela malinik od 37t a stejne porod byl az 40+6 :D :D.

miriam1989
10. kvě 2022

Neprojevilo 🤣 skončilo to vyvolaným porodem ve 41TT (měla jsem těhotenskou cukrovku)

9radka9
10. kvě 2022

Já začala 38tt, ale první šálek jsem vyzvracela (a to som v těhotenství nezvracela vůbec), tak jsem už nepokračovala, rodila jsem 38+6 a porod za pár hodin hotovo

hasara33
10. kvě 2022

Začala jsem pít silný odvar z maliníku po termínu každý večer a třetí den po termínu jsem si klasicky udělala maliník, vypila a po chvíli jsem se zvedla, že půjdu na záchod a plesk - praskla mi voda 😅😅 ale upřímně nemyslím si, že by to bylo díky maliníku 😉

inah91
10. kvě 2022

Já pila malinik, jedla lnene semínko a dělala úplně všechno pro přípravu na porod - a vždy od toho tt, kdy to bylo dovoleno. A porod trvá hodku a půl, přesně na den termínu. ALE hlavně si myslím, ze já jsem byla díky toho v pohodě psychicky, ze “víc jsem udělat nemohla” 💪☺️

areh
10. kvě 2022

U obou těhotenství jsem pila maliník od 36tt. První porod 40+3 bez vyvolání, druhý 41+3. U obou porodů byly cesty už dlouho připravené, porody rychlé, ale jestli to bylo maliníkem nikdo neví 🤷🏼‍♀️

marimanta
10. kvě 2022

Teď naposled (3. těhotenství) jsem ho pila snad od 32.tt, miminko bylo velké, říkala jsem si, třeba to uspíší. Porod byl nakonec vyvolávaný, nachystané nebylo vůbec nic... Ale po zavedení tablety už to bylo docela rychlé a bez poranění.

levandule_k
10. kvě 2022

Maliník má změkčit porodní cesty, to si úplně nejsem jistá, jak jako laik poznáš, jestli to zabírá. Navíc připravené porodní cesty jsou jenom jedna část např. Musíš být mentálně připravená na porod, ne třeba stažená strachem z porodu.

andelka
10. kvě 2022

To se nijak nepozná. Ale pomoct to může a uškodit ne. Já jsem pila maliník vzdy od 36 TT, všechny tři porody super, kontrakce účinné, otevírání bez problémů. Samozřejmě srovnání s tím, kdybych ho nepila nemám. Vždycky od 36 TT jsem začala s klasikou, maliník, aniball, lněné semínko.

lenerka1
10. kvě 2022

Nemyslím, že se to dá poznat, ani to, že maliník porod uspíší, spíš vše připraví na rychlý porod, já krom maliníku jedla i lněné semínko a datle a obě děti se narodily 9 dní po termínu, ale rychle, pohodově, s minimální krevní ztrátou (první za 4,5 hodiny, druhá za 40 minut od prasknutí vody, ale kontrakce jsem byla schopna rozeznat tak 10 minut).

krisstina93
10. kvě 2022

Ja pila malinko ve všech těhotenstvích od 36tt, prvního sem rodila až po termínu, druhého ve 37tt, třetí ve 39tt, ono to jakoby nemělo vliv na připravenost cest, nic to nezrychlilo, ale samotný porod byl pak poměrně snadný, šlo to rychle, bez zranění, bez nástřihu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru