Přibírání v těhotenství. Měla jste některá také tak?

lenda93
6. dub 2021

Ahoj holky, jsem ve 36tt a za posledních 14 dní jsem přibrala 3 kg, fakt přesně kilo a půl za týden. Každý týden se pečlivě vážím. Vůbec nechápu, co se děje, nejsem nějaká otekla, max mi otýkají prsty na ruce. Mám teda zvýšený riziko preeklapsie. Měla jste to taky tak některá?

aniea
6. dub 2021

@lenda93 no já už ke konci moc nepribirala, ale celkově jsme nabrala 20kg. A taková oteklejsi jsem byla taky, spíš teda nohy jako prsty. Pak po porodu se to vrátilo do normálu.

jjasmina
6. dub 2021

Možná se tolik nepozorovat, já přibrala asi 25kg

andelka
6. dub 2021

Já jsem u prvního přibrala celkem 7,5 kg, z toho poslední 4 kg za poslední 4 týdny. Výsledky byly ok, otoky žádné, tlak v pohodě, žádné riziko. Ale co týden to kilo. U druhého jsem přibrala 11 kg a to už bylo spíše postupné, průběžné.

maaaadlaaaaa
6. dub 2021

Ja přibrala do 8. měsíce jen 8 kg a skákala radostí, že už to víc nebude a v posledním měsíci to bylo už 14 kg, takže taky skok obrovský. Teď 3 týdny po porodu to mám dole všechno. Koukala jsem na to jak blázen a může za to asi kojení. 🙂

klokanka31
6. dub 2021

@lenda93 Já přibrala nejvíc na samém konci tehotenství. Ale hned po porodu to bylo dole.

andelka
6. dub 2021

@maaaadlaaaaa to je různé. Někdo při kojení hubne a někdo naopak zhubnout nemůže.
Třeba já jsem po prvním porodu měla po šestinedělí dole víc kg než jsem nabrala. I druhý porod byl fajn dieta,z těch 11 kg šlo dolů všechno, a před rozvodem ještě víc. Oba jsem kojila víc jak rok. No a teď jsem přibrala 14 kg, po porodu mi zůstalo 5 kg, corona další 4 přidala, a dolů to nejde a nejde. Kojím 26 měsíčního syna x krát denně a 2x v noci. Asi je to věkem..

sigyn
6. dub 2021

Měla jsem to jako @maaaadlaaaaa. Po roce mám navrch ještě 5kg. Řekla bych, že to dost také může ovlivnit věk. Čím později je žena těhotná, tím déle to jde dolů (zkušenost mé mamky).

barunkiss
6. dub 2021

Měla jsem také zvýšené riziko preeklampsie a přibrala jsem přes 25kg v těhotenství. Ke konci už jsem byla hodně zavodněná, mám i nemocné ledviny. Kvůli preeklampsie jsem také rodila dříve 🙂. Jsem 3m po porodu a chybí mi dolů 6kg ☺️
Jinak oteklá jsem byla hodně, prsty na rukou, obličej a hlavně kotníky to byla katastrofa.
Musela jsem na vyvolávání v 38+2

sajul
6. dub 2021

V prvním těhu to bylo 20kg, ve druhým dokonce 22kg. A teď ve třetím 33+6, zatím 8kg. A musím teda říct, že na sobě opravdu cítím ten rozdíl, ve druhém jsem byla skoro nepoužitelná, v noci brnění rukou, bylo to peklo. Teď zvládám vše jako před těhu.

gracinka7
6. dub 2021

Já jsem měla začátkem 6. měsíce nahoře kilo. Říkala jsem si, že paráda. No a pak to začalo skákat nahoru. Co týden, to kilo. Přitom jsem jedla pořád stejně. Doktor teda dost nadával, že ta váha narůstá rychle, ale to se podle mě fakt nedá ovlivnit. (Pokud teda člověk denně nevyžere polovinu mekáče).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru