Přestala jsem přibírat ve 33. týdnu. Je to v pořádku?

radu98
8. srp 2019

Ahojky, čekám první mimi. V 33+4 týdnu, jsem musela být hospitalizována kvůli krvácení - šla jsem na malou a najednou byl záchod plný čerstvé krve (nevědí co to způsobilo, z močáku to nebylo), otevřela jsem se na 3mm a pak mi dali litr infuze magnezia na zastavení stahů.
Nyní jsem 36+1 a přestala jsem přibírat, naopak jsem zhubla kilo. Teď, když jsem si četla v appce, že se ke konci přibírá nejvíc, tak jsem trochu znejistila, jestli to je Ok?? Na poslední kontrole 33+0 jsem měla 80 a teď mám 79kg. Jím stejně jako předtím, a to jsem měla co týden, to kilo nahoře 🤷🏼‍♀️

verunkanatalka
8. srp 2019

Buď v klidu...Já za celé těhotenství přibrala jen 4 kg...No a dcery vážila po porodu 4240 g...🙂je naprosto zdravá a spokojená holčička...

radu98
autor
8. srp 2019

@verunkanatalka jé to závidím 😁😁 já už mám 15 nahoře 🙈

verunkanatalka
8. srp 2019

@radu98 neboj...to půjde dolů samo...😉

3mama
8. srp 2019

Není nutné přibírat ☺️ jsem teď ve 30tt a mám nahoře 2 kila ,ještě asi něco priberu ale moc to už asi nebude ☺️u dcer jsem přibrala u jedné 30 kg a u druhé 8 kg,je to individuální

tervi
8. srp 2019

Také jsem poslední měsíc hubla. Celkem 2 kg. Doktorka říkala, že mám být v klidu.

iowa
8. srp 2019

Já jsem nepřibrala už od května, prý mám být v klidu, že je to ok 🙂 Takže být tebou, tak se nestresuju 🙂

urtica
8. srp 2019

Měla jsem to taky tak, proti všem zvyklostem jsem nejvíc přibírala na začátku, na konci skoro vůbec...malej měl 4 kg. Na konci taky ubývá plodová voda..

babanci
8. srp 2019

Moje dcera rodila nedávno. Vůbec se v tomhle svém druhém těhotenství moc nekulatila. Měla nahoře sotva 4 kila a poslední dva měsíce nic. A holčičku má nádhernou, s porodní váhou 3 210 gr. Čili ani málo, ani moc.

kejt29
8. srp 2019

S prvni jsem pribrala 20kg, s druhym 6kg a ted opet holka a 10kg. Deti mely 3200g, 3900g a 3440g. Vsechny narozeny po 38tt 😉 U kluka mi kazdy porad rikal, ze jsem hubenejsi ( ve tvari) a po porodu hned 11kg dole. Takze tve hubnuti pokud neni markantni nemusi vubec nic znamenat 😉

lery92
8. srp 2019

@radu98 byla si otevřená na 3 mm??Nechci být hnidopich , ale spíš asi centimetry ... Což souvisí s mou odpovědi i terapii zavedenou v porodnici .Započal u tebe předčasný porod .Koukám , že si 36+1 takže mimi je už v tabulce ,,donosene" a ty se nemusíš strachovat , že mu něco chybí .. říká se , že těsně před porodem žena zhubne .Většinou je to úbytkem plodové vody , tělo odvodní víc zadržené vody v podkoží .
Tohle není naka platná diagnóza , ale vzhledem k tvé předchozí anamnéze není ani vyloučené , že se nám pomalu blíží porod .Může to přijít dnes , zítra a nebo až po termínu ... V tomhle je tenhle obor úplně bezvadnej.Pac nic nejde odhadnout ani pohmatem , ani poslechem ani ultrazvukem 😁
Takže jsem ráda , že jako vždy v 80% svého pracovního času jsem ti mohla jako jiným rodičkám poskytnout tzv. odpověď neodpoved 😂

radu98
autor
8. srp 2019

@babanci
@kejt29
@tervi
@iowa tak super, děkuju za uklidnění 😊

@lery92 děkuji za odpověď neodpověď 😁😁
Nene dilatace byla opravdu jenom 3mm (naštěstí). Jinak k tomu hubnutí před porodem - to je přesně to, co se mi nezdálo, tak si jdu teda radši dobalit do porodnice😅
Měla jsem taky strach, aby třeba byla Ok placenta a mimis byl vyživovaný tak, jak má být. Ale kope furt jak blázen, tak mu asi nic nechybí 🤷🏼‍♀️

blueyonder
8. srp 2019

Držím palce, ať vám to dopadne dobře a vydrzite bez komplikací do termínu. Jinak jsem 26 TT a od začátku jsem přibrala jen 1,5 kg, na začátku zvracení a teď zase hubnu z těch veder! Ale břicho mám dost velké, tak snad dobrý 😉, u první jsem měla 19 kg nahoře.

apollonka
9. srp 2019

Ja jsem ted 34tt a nemam ani kg nahore , a bříško mam teda velké a mimi v 31+2 dle odhadu 1750g a prospívá takze neřeším naopak jsem rada 😁 cekam pate dite a přibrala jsem jen u první 15 kg jinak nikdy nic max kilo 🙂 ale zase u kojení jsem nabrala zpet to co jsem nechala v porodnici +-7 kg a to jsem jedla normalne 🙂

michaela743
11. srp 2019

No já mám tak o 4 kg min než na začátku těhotenství i když jim pořád. A to teď ještě ležím pac mam klidovej režim..a mám malý bříško. Malej je podle všeho v pořádku..

zelenaesmolda
11. srp 2019

@radu98
klid,ja v tehu nepribrala ani kilo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru