Dobrý den, maminky jsem ve 36tt. Bylo mi nabídnuto přeočkování kombinovanou vakcínou - žášktr, tetanus, černý kašel.
Máte někdo zkušenost?
Byly jste na přeočkování, půjdete/ nepujdete?
Případně proč ANO/NE.
Já osobně se stále rozmyslím
Miminko jde na první dávku v ukončeném 8 týdnu. Je chráněno hned po první dávce?
@lucavosickova Byla jsem, je chráněno až po druhé dávce. Pokud by ses přeci jen bála (ač je toto očkování v jiných státech v těhotenství běžné a je tedy velké množství dat), je fajn naočkovat se alespoň po porodu a před porodem ideálně všechny dospělé, kteří přijdou s nechráněným miminkem do styku. Pro miminko můžete být černý kašel smrtelný, pro kojence je považován za jednu z nejnebezpečnějších nemocí a lítá všude kolem.
@lokesa Dobrý den, takže plně chráněný je až ve 4 měsících? Po druhé očkovací dávce.
Blízká rodina je očkována nejdéle před 4 lety.
Do té doby než bude mít druhou dávku, miminko nebude s nikým v přímém kontaktu ( s žádnými dětmi, cizími lidmi )
@lucavosickova moje dítě nebylo chráněno ani po třech dávkách.. to ti nikdo bohužel nezaručí.. nechala bych se dneska očkovat po porodu, ale předtím bych chtěla vědět hodnoty protilátek na ČK
@lucavosickova já jdu za měsíc, to budu 31-32 týden....manžel i rodina jdou taky...mám dvě děti 2 a 4, izolace půl roku nemyslitelná (očkování většinou u dětí nevyjdou v čase, kdy člověk chce) a hlavně s miminem se pořád chodí k nějakým lékařům a tam se dle mého chytí právě všechno :D a nic víc, než se očkovat pro to udělat nemůž, abych eliminovala rizika..ale každý má své důvody proč ano, proč ne...já byla kdysi v těhu i na očkování na covid, ale já jsem přesný opak antivaxera :D, prostě věřím studiím a vědě
@lucavosickova Plně chráněno je dítě po třetí dávce. Do nějaké míry (procenta nevím) je chráněno po té druhé. Je super, že máte všechny okolo přeočkované! Ochranu můžete zvýšit i očkováním sebe při kojení, jen to není tak efektivní, jako v těhotenství.
@lucavosickova ano taky mi nabidli hlavne kvuli cernemu kasli protoze hexa pomuze nejdriv po druhe davce. Byla jsem neduveriva dat ockovani v tehotenstvi. Lekar mi doporucil test na protilatky proti cernemu kasli. Jako samoplatce. Aby videl kolik protilatek mam v krvi. Byla jsem na kombinovanou vakcinu par let pred tehotenstvim takze to vyslo ze jich je moc tedy z me krve byla mala chranena a na preocko jsem nemusela. Ale sla bych. A doporucila bych ten co planuji se pred otehotnenim preockovat at to nemusi resit.
muj syn zacinal s ockovanim az po pul roce zivota, protoze mel hlavicku na jednu stranu a chodila jsem s nim na rehabky..az jsme je ukoncili, teprv jsme mohli zacit s ockovanim, takze na nejaky ockovaci kalendar bych se nespolehala..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Byla jsem.