ahoj,
jsem už zoufalá a prosím o radu. TP jsem měla 12.1. a dnes jsem byla na kontrole a jsem prý 39+4. Doktor řek, že připravená na porod ještě nejsem, že hlavičku a čípek jsou nahoře a mám se objednat za týden do porodnice na kontolu a domluvit si nástup a vyvolání. Chci se zeptat, nedá se to nějak urychlit, že bych si tam zavolala, aby mě vzali dřív? Nebo musím teda ještě týden čekat na kontrolu a pak ještě čekat na domluvu a objednání na nástup? Díky
na papíru ze screeningu mám 14.1., ten toho 12 mi určil doktor, není podle ms
No, za týden budeš 40+4, to se teprve bude čas ba domluvu na vyvolání, dřív tak nějak není důvod. Zvlášť pokud není děloha připravená.
Ovšem chápu tě, poslední 3 týdny jsem se modlila, ať už rodím. Dělala první poslední (sex, úklid, víno, vana..) a nic ji nevyhnalo. Ještě není čas.
řídíla bych se termínem dle prvního screeningu. Když ti doktor určil 12.1, tak jak došel k závěru, že jsi teprv ted 39+4?
jo tak to opravdu nevím, tak to mám napsáno v průkazce..
dominicka03 nemohl se dr upsat? Správně bys dle termínu měla být 40+4... bud se dr upsal... nebo je špatně termín.. Možná bych si zavolala jak to tedy je 😀 Pokud jsi teprve 39+4 tak casu dost... já rodila třeba 41+5tt... Takže to i tobě tak vychází... na hospitalizaci ten 41+4tt, jako jsem to měla já.. Jinak pokud jsi 39+4 a chtějí vyvolávat za týden, čili 40+4 tak to je celkem brzo... no nevím, zavolala bych si at vím na čem jsem 🙂
netušim proč to nesedí, teď jsem listovala průkazkou a papírama a termínů jsem měla několik..úplně první byl 19, pak 21, 18 pak na screeningu to posunuli na 14 a doktor asi měsíc před Vánoci na 12 takže tak :-/
@dominicka03 a nenapsal tam spis 39+4 jako velikost, ktere miminko odpovida?
@dominicka03 ono už takhle v pokročilém stádiu těhotenství je blbost určovat termín... sněrodatný je ten z prvního screeningu. a jelikož jsi termíny měla déle, tak bych věřila tomu,že jsi teprve 39+4 🙂 času dost...ten týden vydržíš ještě 🙂 vím že to je těžké... Já původně mela mít termín v půlce října... ale ovulace byla o 10 dní déle... a já ještě 12 dní přenášela... takže jsem defacto byla těhotná o měsíc déle, než jsem měla 😀
achjo, no tak uvidíme, ale dnes jsem měla naplánovaného toho hamiltona, tak jsem se už tak radovala, že to už bude a ono nic :D :-/
TP +- 14 dni = porod V TERMÍNU. To jen doktori s tim tak desne blbnou, jak není do TP. Tak jako je v pořádku a donosene dítě v 38+6, tak je v pořádku a v terminu porod 40+6. Nebo taky 41+6. Zadnyho Hamiltona bych si dělat nenechala a v žádným pripade, pokud je vse ok, bych nesla ne nějaký vyvoláváni v 40+4. Muze mit smysl nechat si zkontrlovat utz placentu, prutoky atp, a to ke tal všechno. Do 42+0 je to v terminu stejne jako 38+0 není problém předčasný porod. Pokud tělo není na porod ještě nachystane (a stav čípku na kontrole o tom nevypovídá zhola nic), tak ty zasahy do porodu často vedou ke komplikacím, konci to často sekci a všelijak. Takže ja bych vyckala.
Souhlasim uplne s @netopejr .Taky chapu a to cekani bylo sileny ale na celyho Hamiltona a vyvolavani bych se vyprdla.Akorat se tim zvysuje riziko komplikaci.Mi udelali Hamiltona ve 41+2tt aniz by se doktorka zeptala nebo vubec rekla a ja akorat cely den krvacela a kdyz slo do tuheho tak te krve bylo hodne a ja byla akorat tak vydesena a maly se narodil tim padem cely od krve.Misto krasneho porodu to vypadalo jak po nejakem masakru.Takze za me ze zkusenosti priste nenecham at do me vubec nekdo saha nekdy od 30tt at mam jistotu.Zkus to vydrzet,muzes nechat zkontrolovat prutoky at jsi klidna ale neh to na miminku.Do puberty tam nebude.
Rodila jsem v 42+0 nakonec naštěstí bez vyvolávačky, takže chápu, že je pro Tebe každý další den pomalu jak další týden 🙂 Ale holky radí dobře. Radši čekej a nenech se do toho zbytečně nahnat. Pokud nejsou porodní cesty připravené, tak porod bude stejně spíše delší a náročnější. U mě to taky bylo s termínem divoký. Nakonec jsem rodila měsíc po termínu, co mi určil gynekolog. Samozřejmě jsem nepřenášela měsíc, ale spíš jsem měla později ovulaci, později oplodnění a pak ještě 14dní přenášení....no myslela jsem, že už ani rodit nezačnu :D
já bych také ještě počkala. Měla jsem všechny 3 porody vyvolávané, prostřední dítě se narodilo dokonce 42 + 3. Někdo je tak prostě nastavený, já bych se dnes už do vyvolávání nechtěla nechat uvrtat, ale zase chápu, že doktoři jsou nesví z toho, když je tam miminko moc dlouho. Mé děti se dlouho "dopékaly, nakonec byli i dost velcí, všechny měly od 4100 do 4800g, těžko říci, kolik by měly g, kdyby se narodily až uznají za vhodné 😀
ahoj, díky za odpovědi 🙂 každopádně jsem dnes byla pro jistotu na kontrole v porodnici, protože ten týden, co jsem měla čekat nepřišel divný jen mě, ale i pan doktor v porodnici říkal, že neví, proč bych měla tak dlouho čekat, že teď na konci se to musí hlídat a pozval si mě zase na pátek, kdy se domluvíme co dál. A sám byl z těch termínů, co jsem měla v průkazce paf, a nevěděl, kterým se řídit, takže si to tak nějak určil sám.
@dominicka03 Hele, mě pomohlo na přirozené vyvolání porodu třít si bradavky. Někde na internetu je i časový rozptyl - ale myslím si, že to bylo 2 minutky a minutku pauza a párkrát to zopakovat. mě to super spustilo porod 🙂
@lucinka58 ale na to musíš mít porodní cesty už připravené ne? 🙂
@dominicka03 tyyy jooo, tak to nevím.... Už si to nepamatuju. Je fakt, že na kontrole v porodnici mi řekli, že vše OK, ale nic nenasvědčuje, že by se porod měl rozběhnout. Tak jsem 2 dny několikrát denně masírovala bradavky a malej si vypustil bazének a jeli jsme 🙂
@lucinka58 dobře vyzkouším, ale nějak se mi zatím ta představa příčí, jelikož je mám teď hrozně citlivé a nevím jestli to dobrovolně vydržím :D
@lucinka58 Z toho plyne, ze průzkumem porodnich cest nic nepoznají. Kolik ja znám holek, i prvorodicek, ze se "rozhodne vůbec nic nechystá, "zamčeno na milion západu" a do 12 hodin po kontrole (bez zasahu) mely dítě v naruci. Prvorodičky! Některý jely do nemocnice, ze rodi, kolik z nich prohlídky,dle CTG tvrdili, ze žádný kontrakce nemají,neotvírají se, takhle by se nechovaly, kdyby rodily... No tak se tam bud za 2-4 hodiny bleskove vrátily, nebo už to taky nestihly 😉
Tim nechci zpochynit Tvoji zkušenost,ale to už muselo byt pred vypuknutím tak jak tak 😉
Někdo ke citlivější na něco, něco muze napomoct, jsou to veci který kol TP nebo po něm muzou pomoct, aby se narodilo mimi přirozeně.
@dominicka03 Proc bys mela tak dlouho čekat? Protože Tobě je jedno, ze to doktorům nevychází, chtějí to už vyřešit a mit technicky pod kontrolou. Taky třeba proto, ze je hodně velky rozdíl v porodu, když je tělo už nachystány a porodse rozběhne samovolné, ,a když není,a vyvolává se. Kdyz je tělo nachystane, tak tomu vyvolavanistaci malo a není to takové drama, ale nikdy se nedá říct,jak který organismu zareaguje na mechanické , natož chemické zasahy. Cele těhotenství se dává pozor na každou tabletu a bylinu, doktori varuji kafem a deckou vina, a pak je to brutální chemickej rauš. Kterej je prej neskodnej, nikoho neovlivnije, neohrožuje a tak.
@netopejr ale my se asi blbě pochopili, já nemyslela že bych měla čekat na vyvolávačku, ale že se mu teď kolem porodu zdá kontrola po týdnu dlouho, že se může cokoli stát a mělo by se to v té finální fázi více hlídat. A navíc jsem prý měla být už dřív předaná do porodnice, takže ještě že jsem se tam objednala a nečekala až na příští pondělí....A navíc jsem klidnější, protože dnes mě opravdu kontroloval, malého měřil, koukal na plodovku a tak, což mě můj dr na gyndě jen odbyl monitorem a jen při tom hamiltonu řekl, že čípek je zavřenej, žádnej utz, nevěděla jsem ani váhovej odhad nic, takže po dnešku jsem klidnější, že se nic nezanedbalo
@dominicka03 Aha, asi jo 😉
Zkontrolovat si všechno nech, to je ok. To jsem i psala nekde předtím. 😉
Akorát ni ekdo reknete, proc tak blbnou s tema Hamiltonama? Sotva TP, nekde tyden dva pred... 🙄 To se zas nějak rozjelo všude, ne?
@netopejr to netuším, ale co jsem se tak bavila s ostatníma tak, to dělali hodně ženskejm...
@dominicka03 já je měla taky hodně citlivé 🙂 Dokonce i trošku bolestivé. Ale bylo to po prvních pár pokusech v pohodě 🙂 Však vyykoušet můžeš kdykoliv 🙂 Je to pokus, určitě ne samospásné 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
termín 12.1 a dr řekne že jsi 39+4... to nedává smysl... Jaký termín porodu ti vychází dle prvního screeningu? TEn je směrodatny,,, ne termín dle ms...