Pěkný večer,
blíží se mi termín porodu, a tak se mi začíná hlavou honit, co bude, když neporodím do termínu. Jsem čtyři roky po sekci, jizva vypadá dobře podle doktora, mimčo bude podle něj tak 3,5 kg (počítám, že i víc). Několikrát jsem se ptala na přirozený porod a prý se rozhodne až na příjmu v porodnici. Jenže nijak se mnou neřesil, co bude, ldyž do termínu nevyleze. Vsude čtu.m že by se němělo vyvolávat ani přenášet, aby jizva nepraskla. Máte někdo zkušenost?
Ja se byla ptat v porodnici co a jak. 2,5 roku po sekci, jizva ukazkova. Vahovy odhad veliky, takze v den terminu se zaclo vyvolavat. Moc se jim do toho teda nechtelo, ale ja chtela rodit normalne.
Zeptej se v porodnici, me gynekolog poslal do porodnice v 37tt, ať si tam jizvu sledují. U nas obecně nevyvolávají (v individuálním případě ano), po termínu volí sekci. Jsem tři roky po sekci a kdyby nezačal porod sám, tak bych v posledních dvou týdnech určitě zkusila všechny babský rady, jak porod vyvolat 😀
Prenaseni je az po 42tt. To, jak se k tomu stavi porodnice u nas, je uz jina otazka. Kazda to ma nastavene jinak, zalezi i na lekari. Kazdopadne vas nikdo nemuze k vyvolavani ci sekci donutit, pokud nebudete souhlasit. Nekde chteji podepsat negativni revers, jinde jsou opravdu hnusni a vyhrozuji, ale jsou i porodnice, ktere nemaji problem. Nicmene konecne rozhodnuti je na vas a melo by byt ucineno na zaklade relevantnich informacich. Vyvolavani ci urychlovani porodu po sekci skutecne zvysuje riziko ruptury. Najdete si studie. Na druhou stranu pokud jste uz po terminu, tak je mozne u miminka hlidat prutoky atd. Kazdopadne je opravdu vhodne, mit sve rozhodnuti medicinsky oduvodnene a domluvit se s porodnici.
Já jsem rodila vaginálně 3 roky po sekci, s dr. jsme byli domluveni, že pokud neporodím do 40+0, tak 40+1 nastoupím na vyvolání, na sekci bych přistoupila až v ohrožení života.. naštěstí malá sama vykoukla 39+0, tak moc přeju, ať to máš taky tak 😉
Ono by se toho podle doktorů nemělo.Nemělo by se rodit ani otěhotnět rok po císaři.Já rok po sekci rodila a přirozeně a jizva úplně v pohodě.S přenášením teda zkušenost zatím nemám (uvidím jak teď u 4 ho)ale dva přirozené porody po sekci a vše v naprostém pořádku
Kamarádka rodila přirozeně po předchozí sekci deset dnů po termínu. Musela si to dost obhajovat, ale důležitý je trvat si na svém.
přenášení je až po 42+0, takže klid. Já rodila 2 roky po sekci, vaginálně ve 41+0, holka měla 4,070. Jizva po celé těhotenství v pohodě. Předem jsem si vybrala respektující porodnici a snažila se dobře psychicky naladit.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Každá porodnice se k tomu staví jinak. Osobně bych nešla po sekci rodit nikam, kde by mě v den termínu chtěli hned riznout. Časté je nechat týden po termínu. Někde se dokonce i vyvolává, do toho bych ale já nejspíš nešla (ale každého věc, někdo do toho jde a vše dopadne jak má!). Ale každopádně vždy máte právo říct, že chcete víc času, kdyby tlačili...