Hezky den. Uz ve 29.tt jsem mela na kontrole hodnotu CS 4. Uz na dvou kontrolach mi rekli, ze porodni cesty se chystaji brzy, mam byt v klidu a pokud mozno vydrzet do 36.tt. Nyni zacinam 34.tt a dneska mi viditelne kleslo bricho. Je pravda, ze rano jsem nesla relativne tezky nakup a klidovy rezim se dvem detma (3 a 5) uplne nejde.
Mate zkusenost s klesnutim bricha brzy, aniz by to nutne znamenalo predcasny porod?
A k tomu otazka - je nejak urceno, jestli se v nejakem tydnu musi rodit cisarem a odkdy je mozny spontanni porod?
Dekuju
Spontanni porod je samozrejme i u predcasneho. Hranice timhle dana urcite nenim
No mám osobní zkušenost od 34tt s poklesem břicha a porod do 14 dnů. Stalo se to jak u mě, tak u mé sestry. Zkus fakt se nepřetěžovat a nemyslet moc na to, psychika je taky mocná. No já budu rodit v únoru po třetí, takže vím, že se to lehce řekne, ale zkus něco vypustit. Pokud je porod takhle dříve, tak v J. Hradci se provádí nástřih, aby se tolik nedeformovala hlavička. Přeci jenom je to dříve a lebka není tak pevná, takže musí rychle ven.
@terla
@ilema
A ja uz se dneska snazila uklidnit tim, ze se tam miminko proste jen jinak uvelebilo, ale ven jeste nechce🙂
Ani tyden ani 14 dni nejsou uplne nej vyhlidky... tak uvidime no...
@terla ja nastrih mela u obou porodu, to uz by bylo asi to nejmensi.. spis ten delsi pobyt v nemocnici vzhledem k detem doma, mozna horsi poporodni adaptace, kojeni atd..
@berculka No přesně toho se taky bojím, že bych musela zůstat dýl v nemocnici. Máš pravdu, že to kojení byl boj se spavím miminkem a také těžší průběh žloutenky u nedonošenců. Já věděla od 34 tt, že děti jsou už hodně dole. Dcera ta měla teda i dobrou váhu při porodu, takže to naštěstí bylo vpořádku a v inkubátoru byla jen dva dny, pak na vyhřívaným lůžku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@berculka ke druhé otázce..) císař není indikací pro brzký porod. Kámoška rodila spontánně ve 31+3..
Jaké jsi měla předchozí porody? Jinak s poklesly břichem klidně ještě 2 týdny být můžes.. Držím palce, ať donosis ☺️