Předčasný pokles břicha a porod císařem?

berculka
24. srp 2020

Hezky den. Uz ve 29.tt jsem mela na kontrole hodnotu CS 4. Uz na dvou kontrolach mi rekli, ze porodni cesty se chystaji brzy, mam byt v klidu a pokud mozno vydrzet do 36.tt. Nyni zacinam 34.tt a dneska mi viditelne kleslo bricho. Je pravda, ze rano jsem nesla relativne tezky nakup a klidovy rezim se dvem detma (3 a 5) uplne nejde.
Mate zkusenost s klesnutim bricha brzy, aniz by to nutne znamenalo predcasny porod?
A k tomu otazka - je nejak urceno, jestli se v nejakem tydnu musi rodit cisarem a odkdy je mozny spontanni porod?
Dekuju

nazka
24. srp 2020

@berculka ke druhé otázce..) císař není indikací pro brzký porod. Kámoška rodila spontánně ve 31+3..
Jaké jsi měla předchozí porody? Jinak s poklesly břichem klidně ještě 2 týdny být můžes.. Držím palce, ať donosis ☺️

hezz17
24. srp 2020

Spontanni porod je samozrejme i u predcasneho. Hranice timhle dana urcite nenim

berculka
autor
24. srp 2020

@nazka Dekuji. Predchozi porody byly v terminu, spontanni (resp.prvni skoncil klestemi). Aktivni jsme byla u vsech tehotenstvi relativne do konce, ale bricho mi takhle brzy nekleslo nikdy.

berculka
autor
24. srp 2020

@hezz17 dekuju. Ja prave myslela, jestli treba kvuli tomu ze je mekci hlavicka nebo tak, se nedela cisar do nejakehi tydne automaticky...

nazka
24. srp 2020

@berculka bude to dobré, jsi už zkušená. Řekni miminku, ať ještě aspoň dva týdny počká a ty se šetři jen, co to jde.. Držte se ☺️

terla
25. srp 2020

No mám osobní zkušenost od 34tt s poklesem břicha a porod do 14 dnů. Stalo se to jak u mě, tak u mé sestry. Zkus fakt se nepřetěžovat a nemyslet moc na to, psychika je taky mocná. No já budu rodit v únoru po třetí, takže vím, že se to lehce řekne, ale zkus něco vypustit. Pokud je porod takhle dříve, tak v J. Hradci se provádí nástřih, aby se tolik nedeformovala hlavička. Přeci jenom je to dříve a lebka není tak pevná, takže musí rychle ven.

ilema
25. srp 2020

@berculka mně kleslo břicho a rodila jsem za týden, ale tohle je fakt těžce individuální. Držím palce, ať si mimčo ještě u tebe nějaký ten týden pobude.

berculka
autor
25. srp 2020

@terla
@ilema
A ja uz se dneska snazila uklidnit tim, ze se tam miminko proste jen jinak uvelebilo, ale ven jeste nechce🙂
Ani tyden ani 14 dni nejsou uplne nej vyhlidky... tak uvidime no...
@terla ja nastrih mela u obou porodu, to uz by bylo asi to nejmensi.. spis ten delsi pobyt v nemocnici vzhledem k detem doma, mozna horsi poporodni adaptace, kojeni atd..

terla
26. srp 2020

@berculka No přesně toho se taky bojím, že bych musela zůstat dýl v nemocnici. Máš pravdu, že to kojení byl boj se spavím miminkem a také těžší průběh žloutenky u nedonošenců. Já věděla od 34 tt, že děti jsou už hodně dole. Dcera ta měla teda i dobrou váhu při porodu, takže to naštěstí bylo vpořádku a v inkubátoru byla jen dva dny, pak na vyhřívaným lůžku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru