Ahoj holky kolik z vás bylo v 36 tt pozitivní na streptokoka ? Kdy jste jeli do porodnice a stihly Vám dat včas antibiotika ?
Já byla u prvního ( u druhého o 2 roky později už ne), dali mi ATB cca mezi 2 a 3h v noci a malý se narodil ve 4h. Takže jedna dávka cca 1,5 h před porodem. Ve zprávě jsem měla napsané,že to nebylo dostatečné. Chodili pak první den mimco víc kontrolovat,ale je zdravé.
Mně teda voda nepraskla,jeli jsme až byly kontrakce a špinila jsem. Netušila jsem tehdy že to bude tak rychlé, byla jsem na příjmu otevřená na 8 cm. Kontrakce byly v pohodě až do příjmu na oddělení.
Ahoj, taky pozitivní. Doktor říkal, že v pohodě, nemusím se bát. Do porodnice jsem jela, když jsem měla v podstatě pravidelné stahy, tam se samozřejmě zastavily 😂. Mě osobně praskla voda asi dvě minuty před narozením dcery, tak ještě že na to jsem nečekala. Není to nic hrozného, má to prý hodně maminek a pokud nerodíš doma nebo na benzínce, stihnou ti dát léky.
@misullas ja byla pozitivni.. 37 tyden..ve 3 v noci jsem se vzbudila,nalozila do vany,volala do porodnice a oni ze nepraskla voda,tak ze mam pockat..nakonec manzel zavelel, ze cekat nebudeme ...asi v pul seste jsme vyjeli,voda praskla v aute..pak me nesmyslne davali na monitor,ptz jsem chtela tlacit, pak prebihala na sal a za 15 min se syn narodil...takze nejake leky..vubec...maly je v poradku...
@misullas Já byla pozitivní při druhém těhotenství. Hrozně jsem se toho bála, protože první porod byl sice vyvolávaný, ale dost rychlý, a pokd by druhý byl nevyvolaný, ale taky tak rychlý, nestihla by se antibiotika podat. Nakonec se to ale vyřešilo samo - týden před termínem jsem chytila zánět dutin, takže jsem antibiotika musela brát tak jako tak, jen se obvodní doktorka dohodla s gynekoložkou v porodnici, která antibiotika jsou nejvhodnější. No a ačkoliv byl ten zánět dost nepříjemný, byla jsem za něj nakonec i ráda, protože druhý porod byl bez vyvolání a ještě rychlejší než první, takže by se antibiotika fakt nestihla. Doktorka mi ale předtím říkala, že pokud je porod rychlý a dítě se tedy nezdrží příliš v porodních cestách, je riziko nákazy velmi malé...
Měla jsem v prvním těhotenství a antibiotika jsem žádný neměla, voda praskla těsně před narozením, to prý se zvyšuje riziko nákazy, čím dřív praskne..
@mourovatakocka prosimtě, jak souvisí místo narození s něčím, co máš v těle??? To tam máš v porodnici stejně jako doma nebo na benzince 😀 A buď dostaneš atb a tím se to 'přeléčí' nebo se nestihnou a pak tam určité riziko nákazy je ať se miminko narodí kdekoliv 😉
@martinka_33 Třeba v tom, že když se porodí cestou, nikdo ti nestihne dát ATB před průchodem miminka porodníma cestama??
Měla jsem ATB 1 hodinu 50 minut před narozením.. říkají, že ideální je 4 hodiny, ale v pohodě 😉
Já ho měla v obou těhotenstvích, a ATB jsem vůbec nedostala, oba šli císařem. Prvního dva dny vyvolávali, a vůbec nikdo se nevzrušoval tím, že by se porod mohl náhle rozjet a že by to nemuseli stihnout...
@mourovatakocka Takhle jo, ale jak tu plno holek psalo, nestihne se vždycky ani v porodnici..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@misullas ahoj..ja byla pozitivní a vse uplne v pohode...jak mi praskla voda tak jsem si dala sprchu...pockala na manzela a do hodky jsem byla v porodnici...antibiotika mi dokonce stihli dat dvakrat...rodila jsem asi 10 hodin...a jeste mi to trochu urychlovali kvuli tomu streptokoku...ale gynekolozka mi rekla at jedu hned po prasknuti vody..