Ahojky takhle k ránu😄 třetí trimestr mi opravdu začíná dávat pěkně zabrat, od bolesti zad po probděné pročůrané noci😁 a tak přemýšlím a píšu, jak poznám poslíčky? 🤷🏽♀️ Budu začínat 31tt, ale mám pocit, že jsem se s tím pořád nesetkala🤔 přitom spousta těhulek v mém týdnu a klidně i dřív už poslíčky, tvrdnutí břicha měla. Já to asi nepoznám😣 začínám mít obavu, že s takovou nepoznám ani samotný porod😶 přijdu si pořád tak natlakovaná, skoro jako bych měla vybouchnout pupíkem, že mi přijde, že břicho mám tvrdé pořád a při otáčení se a prudších pohybech mě táhnou svaly po stranách bříška, někdy až mírná bolest, takže asi nedokážu odlišit poslíčky od “pracující dělohy” podle dr. 🤔
@nininu Poslicky jsou ale pracujici deloha.Porod ver mi poznas😂Jsem dvojnasobna matka.Porodni kontrakce jsou pravidelne a jsi z nich paralyzovana jakoby.V tu chvili Te to proste zastavi a nuti prodychavat.Poslicci jsou nepravidelne a podobne bolesti,jen v male mire.
@nininu Můžeš být v klidu.. taky budu začínat 31tt a žádné poslíčky jsem ještě neměla 😃
@kristyna233 Ony nejsou ale nutne,aby je clovek mel.Ba naopak je to lepsi,kdyz nejsou a zvlast takhle brzo
@nininu pošlicci být můžou ale nemusí. V 31tt je na ně celkem brzo. Ale pokud budeš mít pocit tvrdnuti bříška a jako že pichlavou bolest v podbřišku dej si vanu. Buď to přejde nebo ne. Pokud ne rodis. Pošlicci jsou nepravidelně bolesti kolikrát horší než samotné kontrakce. Mě chytli pošlicci u dcery v 38tt ráno. Jela jsem do porodnice poslali mě domů ze ještě ne. V noci ve 2 mě tam měly zpátky s kontrakcema. V 9 byla dcera na světě čs.
@katka_nedo Jsem ráda, že je nemám. Jenom uklidňuji slečnu nebo paní...
Eh, já jsem zítra 38tt a pokaždé se mě PA, jestli už nějaký kontrakce (myšleno poslicci) a já furt říkám, že nevím. 😀 Břicho mi občas tvrdlo už dávno, někdy 24tt, postupně víc a teď už samozřejmě častěji, ale nikdy me ještě nic nebolelo - nikde. Tak jsem taky zvědavá, jestli to poznám. 😀 A to mi ut/st ASI odešla hlenova zatka, ale absolutně si nejsem jistá, jestli to bylo ono. Jsem děsná.😂😂😂😂
@laka_lacenda neboj samotné kontrakce a porod poznáš.
@denca033 Já furt spoliham na to, že mi prdne najednou voda a vylije se jí kybl.😂😂😂😂 To bych si byla jista.😂😂😂😂
V prvnim tehotenstvi jsem poslicky nemela nikdy (rodila jsem ve 40tt). Ted jsem ve 27tt a taky jeste nic. Uprimne doufam, ze to ani nezaziju. Rekla bych, ze neni o co stat.
Já měla tvrdnuti bricha snad od 20 týdne a co jsou to poslicci doteď netuším. Jestli je to jen tvrdnuti bricha nebo to provází i bolest. Každopádně do 41 týdne jsem měla opravdu jen tvrdnuti bricha.
Spíš než poslicky, jsem si myslela,že mám prdy. Tak jsem šla taky do vany,jak psaly holky. A varovala mužského, že jestli to neprejde,tak jedeme. Když jsem vylezla z vany,tak mi praskla voda a bylo to jasný 😂 to bylo cca v 18:15, v 18:25 jsme byli v porodnici a v 18:55 byl malý na světě 😂 rodila jsem 38+6
@amazonkajanik no pekny 😀
Já měla poslíčky až u druhého, ve 40tt. Takový větší tvrdnutí pravidelně po 5 minutách. Každej je má trochu jiný. Nakonec jsem měla stejně indukci jako u prvního, takže na potřetí se budu bát zase, že porod nepoznám 😀
Bricho mi zacalo tvrdnout posledni tydeb pred porodem-a to opravdu poznas,najednou je opravdu tvrde jako kamen a na takovy patvar. No a poslicky jsem vlastne nemela vubec-kdyz jsem si je myslela,ze je mam, byly to uz kontrakce🙂. Uprimne,myslis si,ze to,ze se chysta porod asi vytusis. Ja jsem se taky obavala,ze nic nepoznam, ale v den porosu jsem mela od rana prujem, do toho mi tvrdli bricho a prisly kontrace-najednu stranu jsem si rikala,ze to nic neni, ale uvnitr jsem citila,ze se to chysta🙂.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nininu Poslíčky jsem za celé těhotenství neměla, ne každá těhulka je má. A porod poznáš. Pokud si nebudeš jistá jestli jsou to poslíčci, či už kontrakce, zajdeš si do vany a když vylezeš a ono to nepršelo, tak rodíš ☺️. Pokud si chceš být ještě jistější, stáhni si aplikaci na počítání kontrakcí a jasně uvidíš, zda jsou pravidelné a jak dlouho odsebe. Poslíčci jsou vesměs nepravidelní, kdežto kontrakce ano.
To já se takhle jednou vzbudila o půlnoci (přítel se díval v obýváku na TV a myslel, že jsem vzhůru, tak na mě hulákal ať se rychle na něco podívám, kdyby to neudělal, tak nevím jestli bych ten porod nezaspala 😀) a začala cítit lehkou bolest, vstala jsem a trochu si čůrla (zpětně mi došlo, že to musela být prasknutá voda, ale malá to musela hlavičkou ucpat), šla jsem tedy do vany a sprchovala se teplou vodou.... na chvíli jsem měla pocit, že to přešlo a tak jsem vylezla, ale když jsem se utírala, bylo mi jasné, že už to nepřejde. Zapla jsem appku a měla jsem kontrakce po 2 minutách, dala jsem vložku kdyby ze mě ještě něco teklo, ať poznají jestli je to plodová voda a jeli jsme ☺️ v 1 jsme byli v nemocnici a ve 4:19 se malá narodila ☺️.