Ahoj holky ,je tady některá , co má v nejbližší době termín a rodí v čb? Máte bližší informace o tom jak to přesně bude fungovat ? Já si tam volala ,ale asi jak toho mají hodně , nic praktického jsem se nedozvěděla . Dávají přednostně maminky na samostatné pokoje ? Co roušky , až to na mě přijde prý mě má doprovod vysadit před porodnicí a tam se rozloucime .. to si nedokážu představit ... Děkuji za každé info
Zvažuji ČB. Mohli by časem na stránkách porodnice zveřejnit nějaké souhrnné info. Pak by se vyhnuli tomu, že jim tam každý volá. Pokud nebudu sama na pokoji, zaplatím si nadstandard, snad bude volný.
@petranaty ja mam termín na konci dubna a budu rodit v CB a taky se toho desim. zadne info nikde na strance, nechápu.. snad se to zmení vsechno :(
Ahojky, tak se k Vám přidám holky. Termín tedy máme v červenci ale také zjišťuji nějaké informace. Doufám, že to co nejdříve začne ustupovat 😔 a my budeme moci mít u porodu nějakou podporu ❤️
Zažila jsem oba porody s i bez otce. V tu dobu to bylo lepší bez otce (ex měl neustále čas a nestihl to)
Tak ja se k vam holky take pridavam, ale termin mam až začátkem května 🍀🍀🍀
Tak snad se to změní, já mám TP konec dubna.
Dneska porodnice v ČB vydala tyto instrukce:
http://www.nemcb.cz/oddeleni/gynekologicko-poro...
Čekala jsem na mail
Taky neonatologie vydala prohlášení: https://www.nemcb.cz/oddeleni/neonatologicke-od...
Ahoj holky tak porod mám za sebou , kdyby vás něco zajímalo pište ;)
@petranaty Ahoj, můžeš prosím napsat jak vše probíhalo? Jestli byl bonding, kdy pustili partnera na box a co například přání ohledně nástrihu nebo alternativní polohy? A roušku jsi musela mít celou dobu? Rodila jsem v CB před 3 lety, ale stejne by se par informací hodilo 🥰 Jinak moc gratuluji k miminku😊🍀🌸⚘♥️
@petranaty a ještě prosím jak je to na sestinedeli... davaji společně maminky na pokoj? Nebo má každý sám?
@petranaty
Ahojky, moc gratuluji k narození miminka 🥰💐
Také bych se prosím chtěla zeptat na pár otázek. Mohl být u porodu otec miminka? Musela jsi mít roušku celý porod? Četla jsem, že roušky doprovodu dávají. Po porodu máš miminko u sebe po celou dobu?
Děkuji a přeji hodně štěstí 🥰
Kanylu před 2 lety preventivně nedávali.
Na stránkách mají je stažení informovaný souhlas a v něm je tak nějak popsáno, jak to běžně dělají. Podle toho IS na placentu oxytocin dávají a na alternativní polohu musíte podepsat revers.
Já si IS stáhla a proškrtala, s čím nesouhlasím, a dopsala poznámky.
Týden jsem přenášela. První den v nemocnici zkusili Hamilton a tablety do pochvy ...to jim nevyšlo a druhý den v 7 ráno mi práskali vodu , od chvíle co vytekla jsem měla kontrakce po 3,4 minutách a to až do druhého dne . To jsem porodila ve 2rano . Dali mě hned na šestinedělí (před tím prasknutím vody ) tam se mnou byla paní ,co během chvilky porodila , roušky jsme museli mít celou dobu ale s paní jsem se domluvila ,že to nemá smysl ,tak jsme je nasadili jen když někdo přišel , jídlo nosí na pokoj . Jak mi praskli tu vodu dali mě na čekací pokoj , tam mi pichali něco ať se otviram rychleji , ale malá prostě ven nechtěla , byla tam jen jedna sprcha a jeden záchod na chodbě na dva hekaci pokoje a celou dobu tam za mnou chodili jen minimálně , až když už jsem padala na hubu ,přišla sestra a odvedla mě na porodní box . Při porodu jsem měla roušku jen na puse , v nose jsem měla hadičky s kyslíkem . Pa. Byla moc hodná . Po porodu mi malou hned dali do náručí , pak ji ošetřili , oblékli a dali mi ji na dvě hodiny . Oxitocin jsem měla celou dobu v kapacce a pak jsem dostala i injekci do zadku . Pak mě převezli na šestinedělí a za chvilinku malou . Den před porodem a samotný porod jsem nespala nejedla a když mi přivezli malou tak už to vůbec nešlo ...na šestinedělí jsem byla dva dny a ten druhý den jsem musela s malou na neonatologii. Za celou dobu mi tam nikdo nepřišel poradit co a jak ,jak přikládat jak přebalovat prostě nic ohledně péče , tak jsme si radili s tou paní co tam byla . Po převezeni na neonatologii začalo peklo , malá v inkubátoru , celou dobu musela mít přilepené brýle a sestry na tomto oddělení ...no asi nebudu ani komentovat ....podlitiny na mém prsu ,co mi udělala sestra ,která neměla s náma trpělivost mluví za vše . Když jsem kojila příliš dlouho , nalila ji sestra do pusy kadinku s mlékem , každé tři hodiny jsem se musela starat o inkubátor ,měřit teplotu malé , kojit , když nám to že začátku nešlo , byl to teror ....naštěstí už to máme za sebou ...jinak na neo se nesmí jíst na pokoji ,chodí se do společné jídelny , a když jste sama na pokoji a malou nemá kdo hlídat ,tak jste o hladu nebo to do sebe musíte nafutrovat rychle ...nevím zda je to kvůli koronaviru ale jsem zklamaná jak to tam bylo ...pokud budu mít další mimco , budu uvažovat asi Krumlov
@petranaty mrzí mě tvoje zkušenost, bohužel to asi nebude koronavirem. Rodila jsem tam 7/2017 a dětské sestry jsou koukám pořád stejné. Jedna na mě v noci i řvala co si jako myslím, že jí bolí záda a nemá na mě čas mě učit kojení, naštvaně odešla a donesla mi odsávačku a flašku. Doma jsem se naštěstí později rozkojila, ale tam to byl horor.
Přeju hodně zdraví holčičce a teď už v klidu užívej mateřství 🍀
ahoj, ja už jsem taky po porodu. rodila jsem tam pred tydnem. mne praskla voda doma, tak jsme pak hned vyjeli. vzali mne na príjem, udelali vyšetrení a dali rovnou na porodny box. tam jsme cekali až se bude neco dit 2 hodiny. nic moc se nedelo, tak mi pichli oxytocin a pak to šlo. porodni asistentka byla naprosto boží, pecovala o mne hodne a byla hrozne milá a nápomocná. pak byl bonding 2 hodiny, 15min pred odjezdem na sestinedeli prijel tatinek a mohl byt s malym 15 min sám. rousku jsem si sundavala kdyz jsem nemohla dychat a byli s tím v pohode. pak jsem šla na sestinedeli a byla jsem sama ale mela jsem nadstandard. co jsem ale videla, holky byly samy na pokojich. sestričky taky úplne zlatý, samy mi rikali že pomuzou s kojenim, i pomohli mi moc jak na to, i kdyz jsem kojila prvniho syna ale prece bylo potreba znovu najit tu správnu techniku. na neonatologii jsme nebyli ale byli jsme tam s prvnim synem a souhlasim, že čo se tyče nekterych sestricek tak hruza.arogantni, neochotne pomoct ci ignorantske. takove byly ale asi jenom 2,jinak pohoda. s tím jidlem to bylo blbý taky, kdyz jsem byla sama, pac se nemohlo jist na pokoji jak bylo spomenuto. ten 3 hodinový interval na kojeni byl i na sestinedeli ale nechodili vkuse kontrolovat jestli kojím jak na neonatologii. tam to máji drsnejsi, vždycky nabehli a jedem,to je pravda. jo a ty bryle v inkubátoru, je to blbý pohled na mimino ale chráni ho to.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, já mám tedy termín "až" v květnu, ale taky budu ráda za nějaké informace...