Porod ve 26+3 (27. tt). Porodila jste některá, nebo vás udržovali?

20. čer 2023

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti jsem 26 +3 27 tt tvrdlo mi břicho ráno sem krvácela ale pak už nic pohyby sem necítila jela sem do nemocnici a rovnou si mě tu nechali nález čípku byl 7 mm kontrakce cca po hodině chtěla bych se zeptat jestli máte s tím zkušenosti jestli jste porodila nebo vás udržovali co nejdéle děkuju

sisa158
21. čer 2023

Ahoj,.když jsem čekala dvojčata přesně 26+3 mi odtekla plodová voda. Ale neměla jsem žádné kontrakce. Píchli mi kortikoidy na dozrání plic,antibiotika do žíly a musela jsem ležet,udělali testy na všechno možné každý den sledovali zánětlivé parametry.Rodila jsem přesně 28+0 . Antibiotika přestala zabírat, hrozilo velké riziko infekce.

squezy
21. čer 2023

Dokud nepraskne voda, tak můžeš rodit ještě o dost později. Jsi stále hospitalizovana? Ideálně se minimálně hybej, jen zachod a sprcha a cekej. Držím palce. Me takhle zastavovali porod v 28tt s dvojcaty, nepraskla mi naštěstí voda, takže po týdnu hospitalizace me propustili, 2 tydny jsem přes vanoce pobila doma a pak az do porodu jsem byla v nemocnici. Rodila jsem nakonec 36+1,plánovány cisar. Voda mi nikdy nepraskla :D

autor
21. čer 2023

@squezy ještě sem hospitalizovaná když čípek bude stejný a nebudu mít bolesti půjdu zítra domů tak snad vše dobře dopadne též mi u prvního porodu nepraskla voda 😀

autor
21. čer 2023

@sisa158 děkuju že jste se podělili o vaše zkušenosti
Mám strach je to brzy sem 26+4 dnes aby šla rodit tak uvidíme co bude dál snad vše bude v pořádku a hlavně malá to je nejhlavnější ☺️

aktakd
21. čer 2023

Take mi hrozil predcasny porod, kratky cipek. Lezela jsem nejakou dobu v nemocnici a pak teda s prisnym klidovym rezimem doma. Opravdu jsem jen lezela, chodila na wc a do sprchy. Zadne vareni, poklizeni apod. Ono to doma strasne laka neco delat, ale opravdu doporucuji poctive lezet. Drzim palce.

autor
21. čer 2023

@aktakd určitě ano mohou se zeptat v jak TT jste rodila

mimi1004
21. čer 2023

Porodila jsem dcerku ve 27. tt (26+2). Týden před tím mi začala odcházet hlenová zátka, bolesti jsem neměla. 4 dny před porodem mě hospitalizovali, dávali atb a kortikoidy, ale porod se nepodařilo zastavit. Malá byla v porodnici na neonatologii 3 měsíce a je naprosto zdravá.

mimi1004
21. čer 2023

Jinak jsem začala krvácet noc před samotným porodem, bylo to jako bych měla menstruaci a to rozhodlo, že už lékaři nechtěli čekat a malá šla (přirozenou cestou) ven.

autor
21. čer 2023

@mimi1004 dobrý den děkuju že ještě se podělila o svojí zkušenosti chtěla bych se zeptat kolik malá vážila a měřila muselo to být psychicky náročné

aktakd
21. čer 2023

Nakonec se zadarilo az do terminu, od 30. tydne jsem lezela.

mimi1004
21. čer 2023

Vážila 720 g, ale neměřili ji. Říkali, že výška není podstatná, důležité je, aby přibírala. Domů šla s 2550 gramy.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru