Ahoj 🖐
Jsem 40tt+2 v pátek mi Dr řekla ať přijdu v pondělí,že je tam primář a ten rozhodne jestli mě hospitalizuji nebo ne..Kvůli těhotenské cukrovce. V pátek dr řekla že hlavička je pořád daleko,ale Kvůli cukrovce se moc nepřináší..Co myslíte nechají si mě tam nebo udělají hmat a pustí domu ? Kontrakce mam slabý..děkuji
Taky jsem měla cukrovku, v doporučení z diabetologie bylo ukončit těhotenství do 41tt. Po nezdařené dvoudenní indukci v termínu porodu mě pozvali na kontrolu s primářem, ten mě prohlédl a řekl že za 2 dny nástup už večer na preindukci a ráno mi s vizitou praskl vodu. Myslím, že uz si pak na tebe dohledne.
Ještě doplním, že jsem podruhé rodila 41+0 a na případnou kontrolu jsem byla objednaná až na 41+2, kde bychom řešili co dál.
Ahoj @alex97, pokud by sis chtěla promluvit po telefonu s porodní asistentkou, podívej se na www.rodimvklidu.cz. Je to zcela anonymní a bezplatná služba pro těhotné a ženy po porodu.
@alex97 já jsem při synovi měla taky těhotenskou cukrovku ale byla jsem tedy jen na dietě. 5 dní jsem prenasela doktorka mi na kontrole v nemocnici udělala Hamiltna a normálně mě pustila domů s tím že buď se to povede a nebo prijed za dva dny na klasické vyvolavani. No a druhý den mě už vezla sanitka s kontrakcemi po 3 minutách s tím že jsem měla nakonec prekotny porod
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@alex97 záleží na konkrétních okolnostech (jak je cukrovka kompenzovaná, jak se daří miminku...) a pak na konkrétní porodnici a její praxi. Mám to za sebou 2x, pokaždé pouze dieta a odhady váhy spíš menší, vše v pořádku, 2 různé porodnice. V první se na přenášení vůbec netvářili. Vyvolávání bylo naplánováno už na 40+2 (porod se nakonec rozjel sám). Ve druhé mi primář po termínu řekl, že pokud je vše ok, tak se na těhotenství dívají jako na běžné a čeká se až 10 dní po termínu. Jinak mi u obou porodů vydržela hlavička vysoko skoro až do porodu a oba začaly spontánně 😉