Porod. Mám plašit, že by se mohl rozjet?

misamikes
6. kvě 2021

Ahoj maminky 🙂 jsem dnes 38+5 a odešla mi hlenova zadka 🙂 mám plašit , že by se mohl rozjet porod ? Včera jsem byla na kontrole dr říkal , že je vše hezky nachystané, ale že mám čas ještě ať si dávám horkou vanu a čaj z malinovniku 🙂, tak by mě zajímali vaše zkušenosti děkuji

agneska7
6. kvě 2021

Není třeba plašit , zátka může odejít i několik týdnů před porodem a nebo taky můžeš do rána porodit .... U mě u prvního těhotenství odešla cca 1-2 týdny před porodem... u syna
Odešla 5 týdnu před porodem a teď už jsem taky myslím 2 týdny bez zátky dnes jsem 39+4

mamikry
6. kvě 2021

@misamikes Zátka může odejít i pár dní před porodem. Dokud nepraskne voda, nebo nezačnou kontrakce, tak ještě můžete být v klidu. U prvního mi odešla zátka v den porodu, pak praskla voda. U dalšího mi odcházela postupně čtyři dny před termínem a nakonec jsem šla přesně na termín na plánovaného císaře, aniž by se porod rozjel.

misamikes
autor
6. kvě 2021

@mamikry děkuji já už se , tak těším , že bych se vůbec nezlobila kdyby už to přišlo 😊

misamikes
autor
6. kvě 2021

@agneska7 je tak to máme skoro stejně no o den ,mě odesla před chvíli pravé ,tak jsem zvědavá no 😊

klokanka31
6. kvě 2021

@misamikes Mně odešla zátka v neděli nějak ve 2 v noci, s tím začaly bolesti. A druhý den dopoledne byla malá na světě ☺

anet_98
6. kvě 2021

@misamikes mě odešla zátka v půl 8 ráno, začali pomalu bolesti, které od 15h byly pravidelné a v půl 3 rano druhého dne byl malý na světě 🥰 ale jak se tu píše, hlenova zátka může odcházet i 3 týdny před porodem 😅

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru