Zdravím jsem 38tt, takže už je to možné. Ale před chvílí mě v bříšku jakoby luplo, rozbolelo mě v kříži, ledviny, cítím strašný tlak na močák. Pichlavá bolest mě projíždí od rodidel až nahoru. Bolestivě se mi tam vrtí. Na poslední kontrole jsem byla na 2 cm otevřená, další kontrola v pátek.
Nejsem si jistá, i přes to, že už mám doma dva kluky. U prvního mě prvně praskla voda a druhý byl vyvolávaný.
@lucifux To bude porod 💓 já měla porod takový, že mě POUZE bolelo v kříži. Čekala jsem bůhví co, no nakonec jsem se kvůli tomu dostala do porodnice na poslední chvíli, nevěděla jsem že rodím ☺
@ejmate Je zajímavý jak člověk má milné představy o porodu, čeká bůhvíjaké bolesti břicha, prasklou vodu, a někdy nic z toho není ☺
*mylné představy 😀
@klokanka31 přesně 😅 Já jsem si šla dát sprchu, že si umyju vlasy a přemýšlela jsem co ještě upeču. Už ve sprše jsem měla kontrakce po 2 min a čekala jsem, kdy budou po 5, abysme teda jeli 🤣
@ejmate Jo, já též nepoznala 2. porod. Po sprše jsem říkala manželovi, že možnááá, radši zavolej tchýni, ať přijede hlídat dceru, odjezd z domu, příjezd do porodnice, tam na příjmu "jste na 10cm" a rovnou mi tam praskla voda a hned na sál, do 30min byla malá na světě. Zdržet se doma ještě chvíli a čekat, jestli "je to ono", rodím doma. 😅
Jak poznáte ty bolestí po dvou a více minutách? Je to jako u menzes? Já měla první porod vyvoláván a teď nevím co čekat. U první jsem měla hrozné krizove bolesti od prasknutí vody po nějaké době.
@ejmate
@any2any Já přijela do porodnice na 8 cm ☺ v neděli v noci mně začly bolesti v zádech, a odešla zátka. No ale měřila jsem čas, kontrakce po 8 minutách, po 5,pak zas po 15... Tak jsem manželovi říkala že to budou poslíčci a jeli jsme do ZOO. Tam jsme lítali půl dne, doma jsem žehlila, měřila čas, stále nepravidelné. V pondělí brzo ráno jsem ale blinkala, tak jsem se lekla a že pojedem aby mě zkontrolovali. No a tam ze mě byli na infarkt, že jsem na 8 cm a nepoznám že rodím 😊 Ani přípravu už radši nedělali, báli se že to nestihnou a fofrem na sál ☺
@mysutkaaa Mě celý porod bolelo v kříži, byly to bolesti asi jako když chytne člověka křeč do lýtka. Stejně to nastupovalo na maximum, a pak zas sláblo. No kdo by čekal že tak bolí porod 🤔
U prvního jsem si myslela,že to snad dostanu 😁chytlo mě to v 1 ráno. Tak vana a bylo líp. Po pár hodinách znovu,ale už nic moc. Měřila jsem kontrakce a bylo 10minut,3,8,15,2,20.... Říkám,to je divný,mají být pravidelné 😂pak jsem usnula. Přítel přišel z práce ve 14:30 a že jedem. Říkám neplas,dej si kafe.Do porodnice jsme přijeli v 16:30 otevřená na 7cm a kontrakce už pravidelný po 5minutach. V 19:30 pichli vodu a ve 20:53 byla malá venku.
U druhého jsem seděla u stroje,páč jsem chtěla dosit nepadaci deku na kočár. Ale začaly mě bolet záda,tak jsem si šla lehnout,ale bylo to čím dál horší. Žádné kontrakce,žádné tvrdnutí břicha. Jen stupňující se bolest zad. Když přišel přítel z práce,tak říkám,hele jedeme do porodky,asi jsem se ustydla nebo mám zánět ledvin. Tak jsme malou dali k mamce a jeli. V porodnici jakože se něco chystá,ale že nic určitého, protože na monitoru ani ťuk,břicho měkké. Tak že si mě nechají přes noc. Přítele jsem poslala domu,ať vyzvedne dceru,že se mu ozvu. Dr mi chtěla dát klistyr,že se to kdyžtak rozjede. Bylo 20:40 když jsem řekla ok,ale chtěla bych na chvíli do vany si odpočinout. Ve vaně vše ustalo. Ve 21prisla Dr že musím ven a že teda koukne co a jak. Nachystali věci a ve 21:10 super jste na 10cm otevřená jedeme na to. 21:13 byl syn na světě. 😂
@lucifux tři noci před druhým porodem mě tak strašně bolela záda, že jsem si říkala, že zajedu do porodnice, ať mi dají obstrik nebo jestli to nejsou ledviny. Už jsem tam zůstala a to odpoledne se syn narodil 🙂 a nebyly to kontrakce, bolelo to v kuse, bez přestání a tu poslední noc jsem se nemohla ani hnout.
@miba10 Tak to přítel nestihl k porodu?
@lucifux
ja jsem byla otevrena na gynde na 3cm,bylo to rano.Porodila jsem dalsi den nad ranem.Sama gyndarka mi rekla,ze kdyz zacnu mit bolesti tak mame jet do porodnice.
@klokanka31 u prvního byl u druhého ne. Ono první porod byl sice fajn,ale když přišly komplikace,tak už to byl fofr a šlo u mě o minuty,takže se u druhého předpokládalo to samé,takže jsem ho domů poslala záměrně
To vypadá nadějně, u druhého jsem až do prasknutí vody (na 8 cm) netušila, že nějaké kontrakce mám, myslela jsem, že se tam malá jen tak mele. Po vypuštění vody to bylo patrnější, čekat na "bolest', tak čekám ještě teď 🙂 .
@lucifux A já myslela jak nám napíšeš že máš mimčo už na světě...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ještě dodám, že se zádama potíže jinak nemám.