Porod a hodina do porodnice. Uklidníte mě?

11. únor 2021

Ahoj holky, za chvíli budu rodit, a mám z toho čím dál tím větší hrůzu. Nejen že se porodu bojím, i když už to bude porod druhý tak i tak mam z dalšího porodu běsy, ale hlavně, porodnici mám hodinu od domova a já vůbec nevim, jak to jako udělám, když to na mě přijde a manžel bude zrovna v práci (domu to má cca 1h20min). Řídit nebudu moct sama samozřejmě a čekat až přijede a pak ještě hodinu do porodnice..............pomooooc. uklidnete mě!!! Minulej porod trval cca 4 hodiny. ted jsem četla o překotnejch porodech.... no mám z toho obavy☹

zelenaesmolda
11. únor 2021

Nemate nekde blizsi porodnici?Zavolas si sanitku nebo pozadas sousedy

klokanka31
11. únor 2021

Sanitku, sousedy, někdo z rodiny? A proč se tolik bojíš porodu? První byl špatný?

autor
11. únor 2021

@zelenaesmolda blíž porodnici nemáme ☹

mimi1004
11. únor 2021

Bližší porodnice není? Ono chvíli potrvá i než dorazí ta sanitka a to tě pak stejně odvezou do nejbližšího zařízení.

autor
11. únor 2021

@klokanka31 Tady je to se sousedy marný. Přestěhovali jsme se z města na malou vesnici, většina sousedů jsou senioři, mladší ročníky jsou v práci..... Nejbližší členové rodiny jsou cca 30 minut odsud a všichni pracujou ☹ Jinak první porod byl dobrej, docela i rychlej, ale ta bolest byla strašná, takže proto se horzně bojim. Hlavně tý bolesti...... Všeobecně bolest hrozne blbě snášim bohužel☹

autor
11. únor 2021

@mimi1004 Neni, nejbližší hodinu autem ☹

jana31990
11. únor 2021

Když jsem naposled v září rodila po druhé tak teda manžela jsem sice doma měla ale stejně se volala sanitka. Jelikož by se to nestihlo. Od prvních kontrakci ani ne za hodinu byl malej na světě. Ale vůbec bych se toho nebála jakmile by ti začali kontrakce tak klidně hned volej sanitku od toho je. Takže spíš se nestresuj a užívej si těch posledních pár dní nebo týdnů.

autor
11. únor 2021

@jana31990 Jak jsi poznala, že by se to nestihlo? Rodila jsi v sanitě? Rychlý kontrakce? Mně minule praskla plodovka, takže jsme hned jeli a čas ještě byl, ale porodnici jsem měli 20 minut od bydliště.... Já ani nevim, jak bych poznala, že už mam volat sanitku, kdyby mi nepraskla plodovka..... Prý ne vždy plodovka praskne. Nevim, jak často ty kontrakce maji bejt, než se mám vypravit do nemocnice ☹

felixfelicis
11. únor 2021

Tohle samozrejme nebude vseobecne platne 🙂, ale zkusila bych se zklidnit a obratit myslenky pozitivnim smerem. Taky jsem mela hruzu z dopravy do porodnice a nakonec to u obou porodu krasne vyslo (podle me do znacne miry prave kvuli tomu, ze jsem strasne moc nechtela rodit v dobu, kdy se to "nehodilo"). Takze bych se vnitrne soustredila na to, kdy CHCI rodit. Plus jsem vzdycky mela uz den predem tuseni, ze se neco chysta. Snad to pisu srozumitelne a ne moc "ezo" 🙂

autor
11. únor 2021

@felixfelicis Píšeš! Děkuju! Pokusím se tak taky soustředit!

jana31990
11. únor 2021

Tak mi už jsme byli na cestě. Ale problém byl že jsem měla už od začátku kontrakce po 3 - 4 minutach. Jak mě bylo pak v nemocnici řečeno měla jsem právě že ten překotný porod. A ono by se to teoreticky stihlo ale šlo spíš o jistotu abych náhodou nezačala rodit v autě. A naštěstí jsem v sanitce nerodila. Ale přivezli mě na porodní sál a za 8 minut byl malej na světě. A ohledně ty plodovky mě ji třeba pichli až v porodnici při porodu. Ale jakmile budeš mít trošku pravidelný kontrakce tak já bych si raději volala sanitku. Kord jak říkáš že máte porodnici hodinu od domova. Podle mě lepší si tam polezet třeba další dvě hodiny než aby se to nestihlo

klokanka31
11. únor 2021

Neboj to bude určitě dobrý 🍀 a třeba zrovna tvůj manžel bude doma...

klokanka31
11. únor 2021

Hlavně se moc nespoléhej na pravidelný kontrakce... ☺

markytka21
11. únor 2021

Tak přesně tvé pocity strachu znám, já si to prožila při třetím porodu. Strach a úzkost, že nestihneme dojet do porodnice byly tak velké, že jsem skončila v 25tt v nemocnici - několik nocí jsem probděla a začalo mi tvrdnout břicho. Druhý porod jsem totiž měla překotný a sotva jsme to stihli.
Nakonec mi pomohlo si vytvořit plán, zorganizovat to. Jak se říká, připravenému štěstí přeje 🙂. Kdyby nebyl manžel doma, tak bych si buď zavolala sanitku nebo měla někoho, kdo Tě tam zaveze a manžel by jel rovnou do porodnice. Někoho, kdo pohlídá první dítě.
Já si celou dobu přála, aby porod přišel v noci nebo o víkendu - byla jsem vyslyšena a rodila jsem v sobotu. Byl to nakonec ten nejhezčí porod z těch tří 😉. Neodtekla mi plodová voda, porod byl i delší než ten první. Něco jsem cítila už od rána, slabší nepravidelné kontrakce, takže na pravidelné taky nečekej.
Na uklidnění mi pomohl i růžový olej, doporučuji (třeba saloos).
Držím pěsti, určitě to dopadne dobře a všechno hezky stihnete.

eviicka
11. únor 2021

Chápu, já se toho taky bála, hlavně ještě v kombinaci s hlídáním staršího. No nakonec jsem šla na vyvolání, prckovi se asi nechtělo mě zaskočit, tak si počkal 🙂.

amazonkajanik
12. únor 2021

Už dřív jsem tady do jedné diskuze,kde pranyrovali maminku kvůli sanitě k porodu,kde primář porodniho oddělení radí,že jakmile budou kontrakce okolo 5min,ihned volat. Zapni si stopky a uvidíš. Jenže ta vzdálenost od porodnice je dost velká,to je na prd. Furt lepší porodit v téhle zimě v sanitce,která má vybavení,než v autě a čekat,než si vás sanitka převezme,museli by dojet tak i tak...

barmil
12. únor 2021

Ja jsem jela 70km, hodinu deset, a pohoda. Samozřejmě, pokud bych cítila, že jsou kontrakce častější, nebo mam potřebu tlacit, volala bych porodnici a konzultovala. A

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru