Porod 36. týden. Máte zkušenosti s předčasně narozeným miminkem?

nikolhruba
9. bře 2021

Ahoj, jsem dnes 35+2 a čekám dvojčátka. Vcera jsem byla na kontrole a porodni vaha je 2,4kg u obou. Cipek mam uz kratounky a otevrena na jeden prst. Pani doktorka rikala ze budeme rádi kdyz ještě vydržím 1-2tydny. Jednk miminko se uz hodne cpe hlavičkou dolů a mam nekdy takové tlaky na spodek plus mam bílý vytok (myslela jsem si ze to je z čípku ale i po vysazení to mam takze výtok) mate prosim nekdo zkusenosti s předčasně narozeným miminkem? Myslim ze okolo tech 36 uz to je většinou v pohodě, ale rada bych znala vas názor a vase zkušenosti, děkuji.

lpch
9. bře 2021

Urcite to bude dobre! Ja jsem rodila v 35.tt, syn mel 2,3 kg a je zcela zdrav a v poradku! Jen jsme si pobyli pres dva tydny v porodnici. Ale opravdu zadny problem 🙂

verionka
9. bře 2021

Mám staršího 36+4, porodní váha 2820 g, už jsou mu 4 a je úplně super zdravý hodný kluk 🙂. Po porodu měl akorát silnější novorozeneckou žloutenku a měla jsem zpočátku problémy s kojení, tak jsme byli v porodnici týden místo 4 dní, ale jinak vše ok 😉.

atomix
9. bře 2021

Od 36 týdne je novorozenec považován za donošené dítě ;)

michaelarousova
9. bře 2021

@nikolhruba ja rodila jeste o tyden driv ..syn mel 2380 g a byl naprosto v poradku☺️ 36tt s dvojcaty si myslim, ze uz je pohoda☺️Jsou oficialne donoseny☺️

veroniquecz
9. bře 2021

@atomix je to ještě lehká nedonošenost.

@nikolhruba malá 36+6, 2,300, i přes tezsi start - krvaceni, vojtovka, neuro.... ted naprosto zdravá a chytrá holka 🙂 už máš krásný týden i váhy na dvojky, to bude dobré, neboj ❤

keksik002
9. bře 2021

@nikolhruba syn narozeny 35+6tt 2090g 43cm, mesic se ohrival v inkubatoru, spatne pil ale jinak jakz takz 🙂 ted ma 4.roky a člověk by to nepoznal

aneta_v
9. bře 2021

@nikolhruba mam dceru 34tt, 2.34 kg, 44cm, kromě lehkého opoždění ve vývoji v prvním roce a půl je naprosto v pořádku

janule1940
9. bře 2021

Rodila jsem 36+6,syn 3150g,sla jsem domu ambulantne za 8hodin po porodu.pokud ještě tyden vydrzite,je to uplne ok.

olga_
9. bře 2021

@nikolhruba Jestli můžeš, dej si pohodu a můžeš rodit klidně až za tři týdny. Já byla s dvojčaty od 32+4 hospitalizovaná s tím, že rodit můžu každou hodinu. Čípek nula, otevřená na 4 cm. V 36+0 jsem se nechala propustit a doma jsem s tehdy 3,5letým synem vydržela ještě dva týdny a oba měli necelá tři kila. A to tehdy proběhl urgentní převoz sanitou do jiné porodnice, kortikoidy, u příjmu za mnou byla neonatoložka s tím, že se určitě brzy uvidíme (už jsem ji neviděla), doktorka při příjmu přemýšlela, jestli mě nemá poslat rovnou na porodní pokoj (to jsem si říkala, co bych tam jako dělala 😂). Hodně záleží na tom, jak se i ty cítíš. Ten objektivní nález je jedna věc, tvoje rozpoložení může hodně pomoci.

monique9754
9. bře 2021

Ja rodila v 37 tt dcera mela 2520g. Předtím jsem taky cítila pořád tlak v rozkroku jako když proste rodis a tlaci se už hlavička. No a taky se rozhodla jit brzo ven sama. Mala měla jen trošku problém s cukrem ze málo papala ale pak se to srovnalo jen jsme v porodnici byli tyden misto 3 dnu

maki90
9. bře 2021

@nikolhruba první dcera 36+0, 2770g, jen trochu žloutenka, kvůli té jsme šly z porodnice o den později. A pár měsíců jsme cvičily Vojtu, ale nevím, jestli to mělo spojitost. Teď naprosto zdravá čtyřletá holčička, chytrá jak opice 😁 myslím, že s dvojčaty to máš už super, hodně se jich rodí ještě dřív 😉

guliii
10. bře 2021

Ahoj malý narozený 35+2 váha 2670g byli jsme 10 dní na neonatologii, kojen do 20 měsíců. Ze začátku jsem ho krmila hlavičkou s odstrikanym mlékem, ale vše hódně rychle dohnal. Pediatr ho bral jako donoseneho a nikam jsme nechodili. Začal chodit, ještě mu nebyl rok a nikdo by na něm nepoznal, že se narodil dřív.

maggie_
Autor odpověď smazal
Zobraz
emamaira
11. bře 2021

36tt je v pohodě, formálně to je nedonosenost, ale nic hrozného. Rodila jsem 33+5 a domů jsme šli v 36+1🙂 donosene dítě je od 38tt, to třeba ještě dáte🙂

evik19
22. bře 2021

Jestli mají dvojčátka skoro 2 a půl kila, tak je to bezva. Za ten týden nebo dva ještě něco naberou, takže být tebou myslím vyloženě pozitivně🙂 Mně se teda malá narodila až ve 37tt, ale nikdo se o nedonosenosti ani nezmínil, měla 3,5 kg a byla větší než spousta donosenych deti. A já jsem byla ráda, že si nepockala na termín, protože by měla určitě přes 4 kg, jako její starší bráška🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru