Pohyby v 3. trimestru. Jak zjistit, jestli je to hlavička nebo zadeček?

maryjane91
2. dub 2022

Ahojte, chcem sa spýtať na skusenosti s pohybmi v treťom trimestri. Pred mesiacom sa mi bábo otočilo KP odvtedy stale sledujem ci sa nahodou neotočil uz som tym uplne posadnuta 🤭 niekedy cítim taku tvrdú vypuklinu pod rebrami raz nalavo raz napravo, ako viem zistit ci je to hlavicka ci zadok? Kope ma vsade najviac nad pupkom alebo do boku ale aj ma stale tlači na mechúr. Precitala som asi vsetky diskusie a absolutne podla nicoho neviem určiť co kde to babo ma😅 som 34+5tt. Uvedomujem si, že tym nic nezmením ale minimalne psychicky by mi to velmi pomohlo nieco sa dozvedieť alebo aspon sa s niekym o tom porozpravat. 🙂 Dakujem 🙂

mishulka26
2. dub 2022

První syn byl taky KP a ve 37 tt mi doktor řekl, že je hlavičkou dolu. Vůbec jsem to poznala. Teď jsem už 40 tt s druhým synem a vůbec nepoznám jak je, protože se strašně vrtí. Měl by být hlavou dolu, ale on se strašně mele i ze strany na stranu.

maryjane91
autor
2. dub 2022

@mishulka26 no tak dufam ze sa dako otočí 🙂 niektore zeny vravia ze vedia este aj určiť co je ruka co noha, to uz vobec nechapem. Pričom som chuda nemam na bruchu ziadny tuk vidim fakt kazdy pohyb ale určiť to proste neviem.

klokanka31
2. dub 2022

@maryjane91 To já poznala když se malá otočila hlavou dolů (bylo to hrozně nepříjemný) a pak jsem poznávala jestli kope nožičkama nebo bouchá pěstičkama. Navíc jsem poznala že je hlavou dolů protože v podbřišku bylo cítit jak škytá 😄 a na samém konci těhotenství bylo vidět přes břicho nožičku když silně kopla 😊

maryjane91
autor
2. dub 2022

@klokanka31 no a mne praveze vsetky vravia dokonca aj doktorka ze ak je skytavka uplne dolu tak je kp 😅 toto ze žiadna teória nesedí

klokanka31
2. dub 2022

@maryjane91 Tak to je divný,škytavka byla dole a malá měla hlavu taky dole 😄

asutak
2. dub 2022

Mě se malá vůbec neotočila a měla stejnou polohu celou dobu pak stejnou. Ruce a nohy mě bouchali do levého boku, občas nohou do ledvin a jak se odrazila, tak hlavou tlačila do žeber. Ale moc se nehybala možná proto se ani neotočila. 🙈 Byla lenoch.😂 A šlo pak už od toho cca 8 měsíce poznat jak tam je poskládána a že je furt stejně.

mishulka26
2. dub 2022

@klokanka31 já jsem byla na monitoru malý byl hlavou dolů, ale ozve jsme natočili vpravo nahoře místo obvyklého vlevo dole. Tak jsem měla strach jestli se neotočil hlavou nahoru, ale byl pořád hlavou dolu. Jak je to možné nechápu.

amazonkajanik
3. dub 2022

@maryjane91 kdy se malý otočil to nevím, ale poznala jsem to díky tlaku na močák a že jsem měla věčně jeho nohu narvanou pod žebrem, až jsem si o patu mohla opřít ruku 😄

maryjane91
autor
3. dub 2022

Dakujem za odpovede, som teda zvedava co povedia na najbližšom sone lebo uz som skusila vsetko možné 😁

maryjane91
autor
6. dub 2022

Tak už je hlavičkou 🙂 a stou škytavkou je to tak, že keď ju citit v lonovej kosti v strede je pravdepodobne kp a keď ju citit trochu vyššie v podbrušku na strane tak by už mal byť hlavičkou ☺️ Len pre info ak by to niekomu v budúcnosti pomohlo 😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru