Pohyby. Kdy navštívit porodnici?

nikiwi99
4. črc 2024

Hezky den,chtěla bych se zeptat
Jsem 37+2 TT pohyby už hodně slabé,od včera skoro žádné.
Odkdy myslíte navštívit porodnici?
Měla jste některá na konci skoro žádné pohyby?
Dekuju

palja
4. črc 2024

@nikiwi99 když máte pochybnosti, tak jeďte do porodnice. Nechci strašit, ale mohlo se vevnitř něco stát. Já jsem necítila pohyby a bylo to proto, protože malé přestala fungovat placenta a přestala ji vyživovat. Naštěstí se zachránila a jako zázrakem to přežila.
Kamarádka necítila pohyby a čekala a čekala a pak už bohužel bylo pozdě.
Taky může být všechno v pořádku, dítě se hýbe míň, jak tam má už málo místa.
Já bohužel znám jen tyhle špatné případy z okolí.
Zavolejte do porodnice, že necítíte pohyby a že přijedete na kontrolu.

lencaa11
4. črc 2024

@nikiwi99 pokud máte změnu v pohybech jela bych pro svůj klid

nikiwi99
autor
4. črc 2024

@palja Dekuju,já pravé cítila včera nějak tak v autě ale dneska zatím ještě nic.
Tak moc Dekuju❤️pro jistotu,snad to pochopí 🙂

nikiwi99
autor
4. črc 2024

@lencaa11 Taky jsem si říkala,pro svůj klid.
Snad na mě nebudou koukat jak na blázna ale přeci jen je to moje miminko no❤️Dekuju zajedu

lencaa11
4. črc 2024

@nikiwi99 jde o vaše dítě prostě se seberu a jedu lékař tam je pro vás a hotovo

klokanka31
4. črc 2024

@nikiwi99 Fofruj do nemocnice!

nikiwi99
autor
4. črc 2024

@klokanka31 jedu jedu❤️🥹dekuju

nikiwi99
autor
4. črc 2024

@lencaa11 pravda,jedu jedu
Dam vědět!

hennrietta
4. črc 2024

@nikiwi99 Děj vědět, jestli je vše v pořádku. Při jakýchkoli pochybnostech bych jela. Radši zbytečně než pozdě.

sorboni30
4. črc 2024

@nikiwi99 no já jsem jela ve 28 týdnu do nemocnice, že mě bolí bříško a spinim.. nechali si mě tam, že se začínám otvírat. V noci jsem začala mírně krvácet a nad ránem jsem už rodila,.měla jsem kontrakce..ráno v 7 hod jsem volala doktora zda můžu přijít na kontrolu že mi je fakt už zle..když se kouknul, vzal telefon a hned volal rychlou. Řekl že rodím a vzhledem k tomu, že jsem ve 28 týdnu, musím do jiné nemocnice aby zachránili miminko.. Rychlá mě hned odvezla do druhé nemocnice.. Tam mě vyšetřili, řekli ať se jdu vypsrchovat, že "potichu" rodím.. a když mi udělala porodní asistentka vanu..já si lehla a "oddychla" si po kontrakci, praskla mi ve vaně voda. Bomba jak z děla..Párkrát jsem zatlačila a mala se narodila v půl 12. Měla kilo. Její pohyby jsem necítila od večera. Chystala se totiž už ven. ✌️ Řekli mi, že kdybych nejela do nemocnice, porodila bych ji někde doma a umřela by.. Je dobre vnimat své tělo obzvláště v těhotenství.
U nás vše dobře dopadlo ♥️

martulka88
4. črc 2024

@nikiwi99 Nikdy ale opravdu nikdy nepodceňovat četnost a sílu pohybů. Doufám, že to dobře dopadlo. A kdykoliv se něco nebude zdát v těhotenství, jet. I kdyby 10krát zbytečně, i kdyby blbě koukali, protože stačí jednou nad tím mávnout rukou nebo si to neuvědomovat a je neštěstí na světě.🍀

katule1990
4. črc 2024

Taky jsem takhle jela, protoze jsem 3 dny citila pohyby strasne malo. V nemocnici pak zjistili, ze jsou spatne monitory, syna nezivi placenta a o par dni pozdeji se narodil cisarem, mel 6x snuru kolem krku a 2,1 kg v 37+1. Dobre to dopadlo, je zdravy. Radsi nechci myslet, co by se mohlo stat, kdybych nejela. Casto ty pohyby nejsou citit, protoze uz tam ma dite cim dal tim min prostoru a nic spatnyho se nedeje, ale rozhodne je vzdy lepsi se nechat zkontrolovat.

1772
5. črc 2024

Tak jak to dopadlo? není náhodou už mimčo na světě?

nikiwi99
autor
5. črc 2024

@1772 včera se začal hybat,dala jsem celou cokoladu
Ale dnes pojedeme,mam v sobě nějaký pocit. Samozřejmě ze mám v hlavě i nesmyslu jako ze si budou říkat proč je otravuju a tak,ze doktorka mi říkala ze na konci tehu jsou méně pohyby častý🙈a ultrazvuk mám až v úterý protože mám malý percentil

nikiwi99
autor
5. črc 2024

@katule1990 cítila jste jen malo a nebo vůbec? Mne naposledy řekla ze malo je ok,ale co je ok?

nikiwi99
autor
5. črc 2024

@martulka88 přesně tak,furt říkám ze to je moje první❤️a nechci nic podcenit,ale doktorka říkala malo pohybu na konci tehu je v pohodě ale co je malo pohybu?
Každopádně včera se po čokoládě nějak hybal,dnes rano asi 1-2 pohyb malo.
Chci asi dnes pro jistotu jet radši❤️

klokanka31
5. črc 2024

@nikiwi99 Se nerozmýšlej a jeď. Ať je vše v pořádku 🍀🍀

katule1990
5. črc 2024

@nikiwi99 Citila, ale hodne malo. Taky jsem se rozmyslela, jestli jet, ze tam budu za blbce apod. Ale vsichni byli uplne v pohode a jeste, ze jsem jela. A i kdyby na me koukali jako na hysterku a ja jela v poradku domu, tak porad 100x lepsi, nez nejet a tim, ze muze byt neco v neporadku. Urcite tam zajed.

martulka88
5. črc 2024

@nikiwi99 Ty jsi tedy nejela? Tohle je potřeba nepodcenit. Já jsem si řekla "Dneska se moc nehýbal". Večer ťuk, tak jsem se uklidnila. Ale celou noc nic. Ráno jsem zkoušela a bez odezvy. Jeli jsme a bylo pozdě. Ten večerní ťuk ale už nebyl kopanec, jak se později zjistilo. Dítě se ke konci méně hýbe, to ano, ale kopance musí být stále cítit a mají i tak pravidelnou intenzitu. Když jsem byla podruhé těhotná, jela jsem jednou do porodnice. Sice planě, doktor to chápal a ba naopak. Já v tomto vždy apeluji na maminky, pokud se jim nezdají pohyby.

hennrietta
6. črc 2024

@martulka88 Stejně je to i s jakoukoli bolestí... Nechápu, že se těhotné ptají, jestli je tahle bolest ok. Já měla bolesti (později podle internetu ok a jen poslíčci) a kdybych nejela, tak porodím předčasně doma.

martulka88
6. črc 2024

@hennrietta Tím, co se nám stalo, tak jsem po porodu otěhotněla 4 měsíce. Už od 8tt mi tvrdlo břicho 🙈 Neustále jsem to řešila, naštěstí to nic nebylo. Ale jakmile se Maty narodil, všimla jsem si, že když měl 2 dny, třepal nožkou. Furt říkali, že to je z magnesia v těhu - každý den jsem na to upozornila. V den propuštění mi volali domů (byla jsem hodinu doma), ať jedem zpět, ať se na něj podívají na pohotovosti, aby neměl nádor na mozku 🙈 Po 6 hodinách koleček vyšetření apod. zjistil dr., že byl dehydratovaný. Když zjistil, kolik mu dávali UM (neměla jsem mléko), tak mu dávali polovinu dávky - sestra se rozhodla, abych se rozkohila .. Strašně dr.nadával.

nikiwi99
autor
6. črc 2024

@martulka88 Anno jela jsem❤️🌸naštěstí všechno v pořádku,malej je zdravej. Hýbe se jak má,jen to tolik necítím. Má jen méně plodové vody a už hodně malo místa.
Mohla jsem klidně spát❤️

martulka88
6. črc 2024

@nikiwi99 Pokud se ti cokoliv nebude líbit, jeď. Tím, že to není vidět, je lepší kontrola. Doklepte to ve zdraví 🍀

fouskovi
6. črc 2024

@nikiwi99 radši 100x zbytečně než jednou pozdě , já taky takhle jela mladší byl v břiše strašný rarach ale jedna noc byla divná a byl klid tak jsem radši jela a on si pan spal jak špalek a sám doktor řekl že radši zbytečně než jednou pozdě

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru