Hezky den,chtěla bych se zeptat
Jsem 37+2 TT pohyby už hodně slabé,od včera skoro žádné.
Odkdy myslíte navštívit porodnici?
Měla jste některá na konci skoro žádné pohyby?
Dekuju
@nikiwi99 Fofruj do nemocnice!
@klokanka31 jedu jedu❤️🥹dekuju
@nikiwi99 Děj vědět, jestli je vše v pořádku. Při jakýchkoli pochybnostech bych jela. Radši zbytečně než pozdě.
@nikiwi99 no já jsem jela ve 28 týdnu do nemocnice, že mě bolí bříško a spinim.. nechali si mě tam, že se začínám otvírat. V noci jsem začala mírně krvácet a nad ránem jsem už rodila,.měla jsem kontrakce..ráno v 7 hod jsem volala doktora zda můžu přijít na kontrolu že mi je fakt už zle..když se kouknul, vzal telefon a hned volal rychlou. Řekl že rodím a vzhledem k tomu, že jsem ve 28 týdnu, musím do jiné nemocnice aby zachránili miminko.. Rychlá mě hned odvezla do druhé nemocnice.. Tam mě vyšetřili, řekli ať se jdu vypsrchovat, že "potichu" rodím.. a když mi udělala porodní asistentka vanu..já si lehla a "oddychla" si po kontrakci, praskla mi ve vaně voda. Bomba jak z děla..Párkrát jsem zatlačila a mala se narodila v půl 12. Měla kilo. Její pohyby jsem necítila od večera. Chystala se totiž už ven. ✌️ Řekli mi, že kdybych nejela do nemocnice, porodila bych ji někde doma a umřela by.. Je dobre vnimat své tělo obzvláště v těhotenství.
U nás vše dobře dopadlo ♥️
@nikiwi99 Nikdy ale opravdu nikdy nepodceňovat četnost a sílu pohybů. Doufám, že to dobře dopadlo. A kdykoliv se něco nebude zdát v těhotenství, jet. I kdyby 10krát zbytečně, i kdyby blbě koukali, protože stačí jednou nad tím mávnout rukou nebo si to neuvědomovat a je neštěstí na světě.🍀
Taky jsem takhle jela, protoze jsem 3 dny citila pohyby strasne malo. V nemocnici pak zjistili, ze jsou spatne monitory, syna nezivi placenta a o par dni pozdeji se narodil cisarem, mel 6x snuru kolem krku a 2,1 kg v 37+1. Dobre to dopadlo, je zdravy. Radsi nechci myslet, co by se mohlo stat, kdybych nejela. Casto ty pohyby nejsou citit, protoze uz tam ma dite cim dal tim min prostoru a nic spatnyho se nedeje, ale rozhodne je vzdy lepsi se nechat zkontrolovat.
Tak jak to dopadlo? není náhodou už mimčo na světě?
@1772 včera se začal hybat,dala jsem celou cokoladu
Ale dnes pojedeme,mam v sobě nějaký pocit. Samozřejmě ze mám v hlavě i nesmyslu jako ze si budou říkat proč je otravuju a tak,ze doktorka mi říkala ze na konci tehu jsou méně pohyby častý🙈a ultrazvuk mám až v úterý protože mám malý percentil
@katule1990 cítila jste jen malo a nebo vůbec? Mne naposledy řekla ze malo je ok,ale co je ok?
@martulka88 přesně tak,furt říkám ze to je moje první❤️a nechci nic podcenit,ale doktorka říkala malo pohybu na konci tehu je v pohodě ale co je malo pohybu?
Každopádně včera se po čokoládě nějak hybal,dnes rano asi 1-2 pohyb malo.
Chci asi dnes pro jistotu jet radši❤️
@nikiwi99 Se nerozmýšlej a jeď. Ať je vše v pořádku 🍀🍀
@nikiwi99 Citila, ale hodne malo. Taky jsem se rozmyslela, jestli jet, ze tam budu za blbce apod. Ale vsichni byli uplne v pohode a jeste, ze jsem jela. A i kdyby na me koukali jako na hysterku a ja jela v poradku domu, tak porad 100x lepsi, nez nejet a tim, ze muze byt neco v neporadku. Urcite tam zajed.
@nikiwi99 Ty jsi tedy nejela? Tohle je potřeba nepodcenit. Já jsem si řekla "Dneska se moc nehýbal". Večer ťuk, tak jsem se uklidnila. Ale celou noc nic. Ráno jsem zkoušela a bez odezvy. Jeli jsme a bylo pozdě. Ten večerní ťuk ale už nebyl kopanec, jak se později zjistilo. Dítě se ke konci méně hýbe, to ano, ale kopance musí být stále cítit a mají i tak pravidelnou intenzitu. Když jsem byla podruhé těhotná, jela jsem jednou do porodnice. Sice planě, doktor to chápal a ba naopak. Já v tomto vždy apeluji na maminky, pokud se jim nezdají pohyby.
@martulka88 Stejně je to i s jakoukoli bolestí... Nechápu, že se těhotné ptají, jestli je tahle bolest ok. Já měla bolesti (později podle internetu ok a jen poslíčci) a kdybych nejela, tak porodím předčasně doma.
@hennrietta Tím, co se nám stalo, tak jsem po porodu otěhotněla 4 měsíce. Už od 8tt mi tvrdlo břicho 🙈 Neustále jsem to řešila, naštěstí to nic nebylo. Ale jakmile se Maty narodil, všimla jsem si, že když měl 2 dny, třepal nožkou. Furt říkali, že to je z magnesia v těhu - každý den jsem na to upozornila. V den propuštění mi volali domů (byla jsem hodinu doma), ať jedem zpět, ať se na něj podívají na pohotovosti, aby neměl nádor na mozku 🙈 Po 6 hodinách koleček vyšetření apod. zjistil dr., že byl dehydratovaný. Když zjistil, kolik mu dávali UM (neměla jsem mléko), tak mu dávali polovinu dávky - sestra se rozhodla, abych se rozkohila .. Strašně dr.nadával.
@martulka88 Anno jela jsem❤️🌸naštěstí všechno v pořádku,malej je zdravej. Hýbe se jak má,jen to tolik necítím. Má jen méně plodové vody a už hodně malo místa.
Mohla jsem klidně spát❤️
@nikiwi99 Pokud se ti cokoliv nebude líbit, jeď. Tím, že to není vidět, je lepší kontrola. Doklepte to ve zdraví 🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikiwi99 když máte pochybnosti, tak jeďte do porodnice. Nechci strašit, ale mohlo se vevnitř něco stát. Já jsem necítila pohyby a bylo to proto, protože malé přestala fungovat placenta a přestala ji vyživovat. Naštěstí se zachránila a jako zázrakem to přežila.
Kamarádka necítila pohyby a čekala a čekala a pak už bohužel bylo pozdě.
Taky může být všechno v pořádku, dítě se hýbe míň, jak tam má už málo místa.
Já bohužel znám jen tyhle špatné případy z okolí.
Zavolejte do porodnice, že necítíte pohyby a že přijedete na kontrolu.