Plodovka nebo výtok?

25. črc 2022

Ahojte ženy, já jsem asi trubka, ale už jsem ze všech těch příznaků a příprav těla na porod tak zmatená, že už prostě nepoznám nic :D Začínám 38tt a teď asi 3. den mám X krát za den mokré kalhotky :D A prostě nejsem schopná vyhodnotit jestli je to jen větší množství výtoku (je to ale jen voda, žádné kousky, hlen, nic, jen průhledná tekutina) a nebo mi třeba postupně odtéká PV. Výtok jsem měla celé těhu, ale jiné konzistence a spíš bílý. Hlenová zátka (nebo aspoň její část) mi už odešla. Neteče to ze mě nonstop a všechno to zachytí kalhotky, takže toho není nějak extra moc, ale prostě víc než do teď. Jet raději na kontrolu nebo to vydrží do středy kdy mám první kontrolu v porodnici? Nic jiného mi asi není, pohyby cítím.

vikysek0987
25. črc 2022

Také jsem to tak ke konci těhotenství měla a byl to jen výtok, když mi pak v porodnici v posteli začala odtékat voda,poznala jsem to hned,bylo toho ještě víc....Ale pokud si nejsi jistá, vezmi vložku a jeď si to nechat zkontrolovat....Někde jsem četla, že se i ta voda pozvolna dopňuje,tak pokud to z Tebe vyloženě neteče, mohlo by to do kontroly počkat, ale nejsem doktor.....Přeji hodně štěstí 🍀

cilkat
25. črc 2022

Při tomhle množství bych řekla, že je to prostě výtok a i kdyby nebyl, myslím, ež do středy to vydrží... (ano, plodová voda se vyměňuje a doplňuje a tohle fakt není velký množství) ALe na tý kontrola bych to zmínila.
Já měla vodový výtok věšinu posledního trimestru... Intimka to jistila...

autor
25. črc 2022

Okaa, dík za odpovědi🙂) Já se radši ptám, protože jsem právě taková, že si vždy říkám, že to vydrží do kontroly, že to určo nic není a že až to bude na kontrolu tak to poznám :D Ale mám tady ten úsudek dost mizerně posunutý a pak se ukáže, že jsem se teda uráčila za minutu dvanáct a dřív by to bylo lepší :D Tak proto se radši ptám a ujišťuju, protože zrovna teď nevím jak moc je vhodné spoléhat na svůj mizerný úsudek. Přítel se mi furt směje, že s mým přístupem porodím doma :DD

gbp
25. črc 2022

kdyz budes mit bilou vlozku (bez barevneho stredu) udelaj na ni test, jestli je to plodovka nebo neni. mne to tak udelali 👍

elesse
25. črc 2022

Říká se, že pokud teče plodovka, nasákne ti do hodiny vložka tak, že ji musíš vyměnit. Jinak že to nemá smysl řešit...

jjasmina
25. črc 2022

řekla bych, že je to výtok, mě když tekla plodovka, tak jsem měla durch mokré třeba kalhoty, jinak pro jistotu se nech třeba zkontrolovat, prý jsou i testy na určení plodovky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru