Plodová voda. Máte zkušenost?

julieta97
28. srp 2024

Dobrý den,

dnes jsem byla na kontrolním ultrazvuku měla jsem být 31+6 jsem nakonec 32+3 jen mi pan doktor řekl, že mám méně plodové vody je to prý zatím v normě, ale nesmí ubývat jinak by mi museli ukončit těhotenství císařským řezem v pondělí jdu na kontrolu. Máte některá z vás s tímto zkušenosti a bylo vše v pořádku váhu máme 2044 naměřenou.

terss
28. srp 2024

Zvláštní je, že v této fázi už se termín porodu nemění (stáří těhotenství), nepřesnějsi měření je na konci 1 trinestru, pak už kazde miminko roste trochu jinak. Tak jaktoze najednou jsi místo 31+6 o 4 dny napřed?

hezz17
28. srp 2024

Asi ze dite odpovida 32+3, ne…?

1pomnenka
28. srp 2024

Nic to nevypovídá, plodová voda může i ubývat, ale zároveň se tvoří nová .Někdo má málo plodové vody celé těhotenství a také je mimi v pořádku. Klidně můžeš nakonec přenášet.

julieta97
autor
28. srp 2024

@1pomnenka je to moje první těhotenství, takže nevím co je a není normální. Děkuji za uklidnění

hennrietta
29. srp 2024

Jednu dobu mi hrozil císařský řez kvůli různým problémům a jedním z nich bylo právě málo plodové vody. Měla jsem to i napsané ve zprávě.
O pár dní později se mi doplnila do normálního stavu. Doktor se divil, že až o tolik, že to ještě nikdy nezažil.

janedv
30. srp 2024

@julieta97 ano, stalo se mi to, 2 dny jsem byla v nemocnici na pozorovani, delali se caste monitory, po 2 dnech velky utz a voda byla ok. Dite jsem normalne donosila, sice byla SC, ale to byl jiny duvod, s vodou nesouvisel. Dnes je ji 5, zdrava.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru